jun 6, 2020 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Waarom de natuur slimmer is dan corona: IMMUNITEIT

Er zijn nog heel veel vragen die op een antwoord wachten in verband met het coronavirus. Voor wetenschappers is het nog altijd in het duister tasten, hoe zou het dan voor leken niet verwarrend zijn? Zo weet men nog altijd niet met zekerheid hoe dit nieuwe virus is ontstaan. Corona bestaat al twintig jaar en dat RNA was al jaren bekend. Men wist hoe het werkte en zich verspreidde, maar niet of het tot zo’n gevaarlijke pandemie zou kunnen komen. Om het te onderscheiden van de reeds bekende coronavirussen werd dan maar beslist om het de naam Covid-19 te geven, want corona was al tientallen jaren onder ons.

Nobelprijswinnaar, viroloog en professor Dr. Luc Montagnier heeft er een aparte verklaring voor. “Het virus is gemaakt in een Chinees labo”, beweert hij. Over het doel spreekt hij zich niet uit. “Ik ben een onafhankelijk onderzoeker, Nobelprijswinnaar en viroloog, ik kan dus vrij spreken met kennis van zaken. In het DNA van het virus zit een gedeelte dat er niet in thuis hoort, n.l. het RNA van HIV. Dat is er beslist kunstmatig ingebracht, misschien om op die manier te komen tot een vaccin tegen HIV.”

In periodes van gevaarlijke besmettingen, pandemieën en gezondheidsrisico’s kan je best rekenen op je natuurlijke immuniteit en die kan je op verschillende manieren versterken en ondersteunen.

In elk geval zitten we met de ellende opgescheept. Hoe het is ontstaan, kan het enkel maar beter verklaren, maar het ook erger maken. Als dit te wijten is aan een menselijke fout, dan gaat het om een geconstrueerd stuk virus, waar we niets kunnen tegen inzetten. Het enige wat we dan kunnen doen, is onszelf beschermen, rekenen op een sterke immuniteit en hopen dat het overwaait.

Die hoop is gegrond, aldus Nobelprijswinnaar prof. Dr. Luc Montagnier, “want alles wat niet natuurlijk is, wordt door de natuur teruggefloten en geliquideerd of hersteld”. Dat kan een tijd duren. In dit geval rekent hij op twee jaar, vooraleer de natuur het probleem omschreven en gestabiliseerd zal hebben.

Merkwaardig is dat sommige mensen na een besmetting er amper last van hebben, terwijl anderen er aan doodgaan. Kinderen lijken er het best tegen bestand. Vandaar dat de maatregelen van “social distancing” in de lagere scholen en kleuterafdelingen niet langer gehandhaafd blijven.

Zweden en aanvankelijk Nederland en Engeland gingen voor het principe van de groepsimmuniteit, maar vooral Zweden en Engeland betaalden er een zware tol voor: het was geen gewoon griepje, het was een zeer gevaarlijk longvirus. Maar het tastte ook meerdere organen tegelijk aan, zodat het lichaam de prooi werd van een totale breakdown. Men neemt nu aan dat het om een ontstekingsreactie van de bloedvaten gaat die op die wijze alle organen kan bereiken en ten gronde richten. Vooral wie kunstmatig beademd moest worden liep groot risico. Wie genas had antilichamen.

Maar nu nog weet men niet of die antilichamen een bescherming zullen opleveren tegen een volgende invasie, de zogenaamde tweede golf, die er zeker dreigt aan te komen: men rekent op september of oktober. Er wordt zelfs niet uitgesloten dat er mogelijks een derde golf komt.

Waar kunnen we dan best op rekenen? Om te beginnen blijven beschermende maatregelen het beste van wat je kan doen, zeker als je tot een risicogroep behoort: gevorderde leeftijd, onderliggende problemen zoals zwaarlijvigheid, hart- en vaatziekten of diabetes. Aanvankelijk werd beweerd dat zwangerschap ook een bescherming bood, maar onderzoek in de Verenigde Staten heeft uitgewezen dat dit niet zo is. Wel blijken baby’s na de bevalling weinig of geen hinder te hebben ondervonden van de besmetting die hun moeder had opgelopen. Hoe ouder de moeder, des te groter kon het probleem na de besmetting zijn.

Waar kunnen we op rekenen? Op de natuur, in de hoop dat je eigen weerstand sterk genoeg is. Daar kun je aan werken en het is nooit te laat, maar ook niet te vroeg om eraan te beginnen: streef een gezonde levenswijze na. Dat betekent: let op je gewicht, eet gezond, rook niet, gebruik geen alcohol, beweeg elke dag en zet minstens vijfduizend stappen, het dubbele is nog beter. Zorg voor voldoende vitamines en mineralen in je dieet met veel verse groenten en vruchten. Vitamine C, selenium, zink, zijn zeer belangrijk. En denk ook aan stoffen die de immuniteit versterken en ondersteunen: katsklauw, bèta-glucaan, kalwerbossie oftewel Pelargonium, Echinacea, vitamines van de B-groep.

Het is uiteraard een hele klus als je al die elementen zelf moet gaan opzoeken. Dat heeft namelijk Fytobell al gedaan en een uitstekend immuunversterkend middel ontworpen, louter op natuurlijke basis: Immunibell.

Dit geeft werkelijk een boost aan je immuniteit, zodat je beter beschermd bent tegen zowel virale, bacteriële invasies alsook tegen parasieten en schimmels.

Immunibell van Fytobell is een uitstekend natuurlijk preparaat dat je eigenlijk altijd in huis moet hebben.

Je vindt Immunibell van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelcode: 4197-968.

Of je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Waarom is gevarieerd eten van belang?

Elk onderzoek wijst het uit: gevarieerd en gezond eten is van essentieel belang voor ons welbevinden en voor het goed functioneren van alle organen, zodat we tot op hoge leeftijd perfect kunnen doorgaan en ons goed voelen. Sinds de ontdekking van “vitamines” is...

Lees meer

Zwanger: dan is één glas wijn al te veel!

De zwangerschap is een bijzondere tijd. We vertellen niets nieuws als we stellen dat alles wat de aanstaande moeder eet en drinkt van invloed is op de ontwikkeling, de gezondheid en het latere gedrag van de toekomstige baby, het kind. Zo is het bekend dat roken...

Lees meer

Waarom is alcohol geen goed slaapmutsje?

Men kan niet langer dan een paar dagen zonder drank. Dehydratatie kan levensgevaarlijk zijn vooral bij jonge kinderen en patiënten met zware brandwonden. Het menselijk lichaam bestaat voor ongeveer 70 percent percent uit vocht. Hiervan is 44 percent intracellulair en...

Lees meer

Is SEKS na een hartinfarct gevaarlijk?

Het is een vraag die elke infarctpatiënt zich stelt, maar niet altijd durft formuleren tegenover de arts: mag ik weer seksuele betrekkingen hebben? Want groot is de vrees van de hartpatiënt dat zich een herhaling van het probleem zou voordoen als gevolg van de...

Lees meer