jan 7, 2020 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Waarom is chocolade zo gezond? Magnesium tegen trillende handen, stress en slapeloosheid!

Iedereen kent het belang van calcium voor het bot, maar het is ook van belang voor een goede hartfunctie, spieropbouw, de weerstand enz… Maar een mineraal dat even belangrijk is en vaak over het hoofd wordt gezien is magnesium.

Er wordt ook te weinig op gecontroleerd en veel mensen weten niet eens dat ze een tekort hebben aan magnesium waardoor heel wat functies verstoord zijn en ze zich minder fit en minder lekker voelen.

Dankzij magnesium verdwijnt stress en kan slapeloosheid bekampt worden, het hart gezond blijven en verdwijnen trillingen van de handen: dus eet meer chocolade.

Toch kan er gemakkelijk iets aan worden gedaan. Niet enkel een multi-mineraal preparaat kan het probleem helpen oplossen, maar ook een wijziging in het dieet kan er voor zorgen dat heel wat ongemakken verdwijnen.

Hoe kan je het weten?

Magnesiumtekort verraadt zich vaak in willekeurige trillingen van kleine spieren en spiertjes, bijvoorbeeld onder de oogleden, of trillende vingers als je iets moet vastnemen of secuur werk moet doen, zelfs gewoon werk in de keuken zoals bij het snijden van groenten, kan het al verraden.

Dan is er gemakkelijk iets aan te doen, want trillende handen, bibberende oogleden, maar ook een storing van het slaapritme kan verholpen worden met magnesium, een mineraalstof die rustgevend werkt op het organisme.

De stress die anders negatief inwerkt op het hart- en bloedvatensysteem wordt daarmee afgebouwd, maar ook slapeloosheid als gevolg van onrust kan daarmee in belangrijke mate worden verholpen. In principe worden 300 tot 350 mg als dagelijkse hoeveelheid aanbevolen, maar het moderne junkvoedsel is wat dat betreft ontoereikend. Soja en tarwekiemen zijn goede leveranciers, evenals noten, amandelen en chocolade, hoewel dit laatste genotmiddel nadelen kan hebben als er meer suiker dan chocolade in werd verwerkt.

Streef er daarom naar om chocolade te kopen met een zo hoog mogelijk cacao-percentage. Er bestaat tegenwoordig zelfs chocolade van 100 percent cacao en zonder suiker. Het smaakt wel bitter, maar het is zeer gezond: zowel voor hart- en bloedvaten, tegen stress, het is namelijk een belangrijke antioxidant.

Maar ook dagelijks een paar nootjes kraken en tarwekiemolie gebruiken, is ideaal om de stress af te bouwen en terug van een herstellende ongestoorde slaap te kunnen genieten en van trillende handen en oogleden af te geraken, maar ook om hart en bloedvaten gezond te houden.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Waarom is hepatitis zo gevaarlijk?

Als je door een ongeval één been verliest, dan ziet je leven er nadien helemaal anders uit: je hinkt en je kunt bepaalde sporten of activiteiten niet meer uitoefenen. Toch kun je nog perfect verder leven, zij het met beperkingen. Maar als je lever ziek wordt en...

Lees meer

Help, ik weeg te veel

Obesitas is een probleem van de tijd. Het is eigenlijk een ziekte van de welstand. Tijdens de oorlogsperiode was het fenomeen onbekend en lange jaren nadien ook niet. De weelde stapelde zich niet op in de heup- en buikregio’s, gewoon omdat er geen weelde was. Intussen...

Lees meer

Hoe veeg je de rimpels uit je gezicht?

Niemand haalt het in zijn hoofd om als je iemand lagere tijd niet hebt gezien uit te roepen: “ho, ben jij dat, je ziet er ouder uit, ik had je niet herkend”. Het zou onfatsoenlijk zijn en bovendien kwetst het iedereen. Vooral vrouwen n zijn er mee bezig. Vandaar dat...

Lees meer