dec 11, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Hoe breng je weer rust in je geest?

Veel mensen voelen zich “overstresst”. Ze zien het niet meer zitten. Ze stellen dan ook alles uit, maken amper nog plannen en het is een complete verwarring in hun hoofd. Het spiegelbeeld van die chaos, merk je ook vaak in hun woning, in de keuken, op tafel, op hun bureau. Wat merk je? Als je in een rommelige omgeving moet functioneren, dan functioneer je navenant ook rommelig.

Dat merk je vaak bij studenten. Als hun bureau er slordig en onoverzichtelijk bij ligt, dan zit diezelfde onoverzichtelijkheid ook in hun hoofd en de resultaten liegen er niet om: het examen mislukt gewoonlijk.

Hetzelfde met stress. Je kan moeilijk orde op zaken stellen in je ziel en in je gevoelens, als je omgeving, de plaats waar je moet vertoeven en rust moet vinden ook rommelig en ongeordend is.

Een rumoerige en slordige omgeving veroorzaakt onrust in je geest en gemoed. Opruimen is de eerste stap om zelf tot rust te komen. Passiflora kan je ook helpen om tot rust te komen en besluiteloosheid te verminderen.

Een woning waar alles door en op elkaar staat, waar geen ruimte is om te circuleren, waar het lastig is om iets te terug te vinden, daar kan je ook geen rust vinden.

Om rust te vinden in je hoofd, korte metten te maken met de stress, moet je je onmiddellijke omgeving op orde te brengen: ruim alles wat zomaar neergelegd wordt op banken, stoelen, tafels, zetels meteen op. Zoek een goede bergplaats en houd je daar aan. Als de tafel, de zetels en de stoelen al leeg zijn dan wordt het ook rustiger in je hoofd.

Zorg ook voor een vlotte circulatie in je living: zet niets in de weg en laat ook niets in de weg staan wat er niet moet zijn. Als je er voortaan voor zorgt dat in de living alles netjes is, er ruimte is om te ademen, dan zal je er ook tot rust komen. Begin elke dag aan een andere ruimte om op te ruimen. En zie je dat niet zitten, of is de berg te hoog, maak dan het voornemen om elke week één plaats netjes te maken. Begin bij de kelder en ga naar boven. Maar eerst en vooral: de living. Dan de slaapkamer en de badkamer, dan het bureau, tenslotte de gang, de overloop en de zolder. Wat overbodig is: weg ermee, want het brengt alleen maar onrust en stress mee.

Rommelige plekken brengen stress en onrust teweeg. En als je het toelaat dat er één dag gezeurd wordt en alles weer bij de hoop wordt gelegd, dan ben je weer vertrokken. Niet doen: maar opruimen en tot rust komen.

En wil het niet lukken en heb je eerst een natuurlijk hulpmiddeltje nodig om wat rust in het gemoed en de geest te brengen? Dat kan. Een prima tip is Passiflora in Passibell van Fytobell. Het bestaat enkel uit rustgevende planten. Na een paar dagen voel je je echt rustiger en zal je meteen enthousiast de handen aan de ploeg kunnen slaan. Je vindt Passibell van Fytobell is  de apotheek met CNK-bestelnummer: 2899-953. Of je kan het ook online bestellen via www.boverte.com of via www.almed.be

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Waar komen die allergieën vandaan?

De allergieën swingen de pan uit en dit jaar zijn ze er echt ongewoon vroeg aan begonnen. Dat kwam doordat in januari al mooie dagen waren en de hazelaar de winter voor bekeken hield en het stuifmeel al liet ronddwarrelen. Daarom zijn de regendagen van de laatste tijd...

Lees meer

Eén op vijf heeft last van brandend maagzuur

Eén op de vijf mensen heeft last van brandend maagzuur, ook wel indigestie of reflux genoemd. Het zure maagsap uit de maag komt dan op een verkeerde plek terecht, namelijk de slokdarm. De slokdarm is niet bekleed met beschermende slijmvliezen zoals de maag, zodat de...

Lees meer

Levenslang goed horen: waar moet je op letten?

Horen zien en zwijgen, zegt het spreekwoord, maar mensen die het lastig hebben om te horen, kunnen er haast niet over zwijgen: het is werkelijk een van de meest vervelende problemen die je met de gezondheid kan voorhebben. De helft van het leven ontgaat je als je...

Lees meer

Hoofdluizen bij je kind: hoe pak je het aan?

In de Verenigde Staten - en hier zal dat niet veel verschillen - heeft één op vier schoolkinderen last van hoofdluis. Veel ouders kunnen er niet mee overweg en beschouwen de aandoening erger dan mazelen of griep. Ze weten ook niet goed hoe ze de kwaal moeten...

Lees meer