dec 11, 2019 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Hoe breng je weer rust in je geest?

Veel mensen voelen zich “overstresst”. Ze zien het niet meer zitten. Ze stellen dan ook alles uit, maken amper nog plannen en het is een complete verwarring in hun hoofd. Het spiegelbeeld van die chaos, merk je ook vaak in hun woning, in de keuken, op tafel, op hun bureau. Wat merk je? Als je in een rommelige omgeving moet functioneren, dan functioneer je navenant ook rommelig.

Dat merk je vaak bij studenten. Als hun bureau er slordig en onoverzichtelijk bij ligt, dan zit diezelfde onoverzichtelijkheid ook in hun hoofd en de resultaten liegen er niet om: het examen mislukt gewoonlijk.

Hetzelfde met stress. Je kan moeilijk orde op zaken stellen in je ziel en in je gevoelens, als je omgeving, de plaats waar je moet vertoeven en rust moet vinden ook rommelig en ongeordend is.

Een rumoerige en slordige omgeving veroorzaakt onrust in je geest en gemoed. Opruimen is de eerste stap om zelf tot rust te komen. Passiflora kan je ook helpen om tot rust te komen en besluiteloosheid te verminderen.

Een woning waar alles door en op elkaar staat, waar geen ruimte is om te circuleren, waar het lastig is om iets te terug te vinden, daar kan je ook geen rust vinden.

Om rust te vinden in je hoofd, korte metten te maken met de stress, moet je je onmiddellijke omgeving op orde te brengen: ruim alles wat zomaar neergelegd wordt op banken, stoelen, tafels, zetels meteen op. Zoek een goede bergplaats en houd je daar aan. Als de tafel, de zetels en de stoelen al leeg zijn dan wordt het ook rustiger in je hoofd.

Zorg ook voor een vlotte circulatie in je living: zet niets in de weg en laat ook niets in de weg staan wat er niet moet zijn. Als je er voortaan voor zorgt dat in de living alles netjes is, er ruimte is om te ademen, dan zal je er ook tot rust komen. Begin elke dag aan een andere ruimte om op te ruimen. En zie je dat niet zitten, of is de berg te hoog, maak dan het voornemen om elke week één plaats netjes te maken. Begin bij de kelder en ga naar boven. Maar eerst en vooral: de living. Dan de slaapkamer en de badkamer, dan het bureau, tenslotte de gang, de overloop en de zolder. Wat overbodig is: weg ermee, want het brengt alleen maar onrust en stress mee.

Rommelige plekken brengen stress en onrust teweeg. En als je het toelaat dat er één dag gezeurd wordt en alles weer bij de hoop wordt gelegd, dan ben je weer vertrokken. Niet doen: maar opruimen en tot rust komen.

En wil het niet lukken en heb je eerst een natuurlijk hulpmiddeltje nodig om wat rust in het gemoed en de geest te brengen? Dat kan. Een prima tip is Passiflora in Passibell van Fytobell. Het bestaat enkel uit rustgevende planten. Na een paar dagen voel je je echt rustiger en zal je meteen enthousiast de handen aan de ploeg kunnen slaan. Je vindt Passibell van Fytobell is  de apotheek met CNK-bestelnummer: 2899-953. Of je kan het ook online bestellen via www.boverte.com of via www.almed.be

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe kun je spataders voorkomen?

Voor alles is een oplossing, of liever wordt een oplossing voorgesteld. Maar of dat dit de goede oplossing is, laten we in het midden. Zo kun je tegen spataders een operatie verkiezen, terwijl dat eigenlijk een symptomatische behandeling is. De benen worden wel weer...

Lees meer

Waarom klagen vrouwen zo vaak over hoofdpijn?

Iedereen kan al eens last krijgen van hoofdpijn, maar vooral vrouwen zijn er gevoelig voor en gebruiken het dan ook als excuus. Neen, we hebben het hier niet over de gekende kolder “vanavond niet schat, ik heb hoofdpijn”, maar wel over het feit dat meer vrouwen dan...

Lees meer