Zelfgemaakt: het beste voedsel voor je plant

Planten brengen rust in huis. Bovendien helpen ze de lucht te zuiveren en het klimaat te regelen. Je moet wel een beetje voorzichtig zijn met de hoeveelheid water die je geeft en ook met de plek in huis. Sommige planten verdragen geen direct en fel zonlicht, terwijl andere de schaduw en duisternis schuwen.

Je merkt meteen aan planten of ze “gelukkig” zijn. Dat betekent: de juiste hoeveelheid water en zonlicht en voedsel.

Als je een plant koopt dan kun je meestal op het etiket lezen waar de plant een hekel aan heeft en aan dood gaat, of precies een voorkeur voor heeft. Dat merk je trouwens ook aan de gezondheid van de plant: de bladeren, de bloemen. Als een plant dorre bladeren gaat vertonen, heeft ze ofwel te weinig, ofwel te veel water. Bij te veel water gaan de wortels rotten en dat zie je aan dorre bladeren waardoor de plant uiteindelijk doodgaat. Hoe zou je zelf zijn: je staat ook niet graag te lang met natte voeten in je schoenen.

Ideaal is: op tijd water, maar niet laten verzuipen, daar kunnen wortels niet tegen. Met dit nat voorjaar zie je dat ook op het land en in de tuin: veel planten gaan kapot.

Vergeet trouwens ook niet op tijd voedsel aan de plant te geven, want daar krijg je een prachtige plant met heerlijke bloei voor terug als cadeau. Een plant verkiest uiteraard natuurlijke meststoffen. Die kun je gerust zelf maken en is niet zo moeilijk.

Wat heb je nodig? Een paar eierschalen, koffiedrab en een bananenschil. Laat de banenschil wat trekken in heet water, verpulver de eierschalen en meng dit alles met koffiedrab, ook populair koffiegruis genoemd. Je zal ervan versteld staan hoezeer de plant dit gaat waarderen. De uitleg: calcium, magnesium en fosfor en dat allemaal als geschenk van de natuur: koffie, banaan en eierschaal. Zo heb je op een natuurlijke wijze, de natuur een cadeau teruggegeven.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hou jonge kinderen van het scherm weg!

Jaren geleden werd ervoor gewaarschuwd niet te lang met de GSM te bellen. Dat bellen gebeurt nu veelal via afstandsluidsprekers, of met oortjes, zodat de iPhone of smartphone, vroeger GSM genoemd, niet tegen het hoofd moet worden gehouden. Een verkoper waarschuwde ons...

Lees meer