jan 26, 2023 | Gezondheid | 0 Reacties

Tegen helse tandpijn: blokje ijs en probiotica

Pijn is nooit welkom en zeker niet leuk, maar wat als het ergst van al wordt ervaren is tandpijn. Daar kun je radeloos van zijn om met je hoofd tegen de muur te bonzen. Als je dat op vakantie overvalt of tijdens een uitstap of op familiebezoek, dan is de lol er helemaal af. Maar ook thuis is het geen gezellige bedoening, vooral dezer dagen niet. Niet enkel omdat de feestperiode in aantocht is, maar vooral ook omdat het geen sinecure meer is om een tandarts te vinden die je kan ontvangen. Soms moet je drie weken wachten, tenminste al je al patiënt bent, maar in bepaalde praktijken kan het wel tot drie maanden duren eer je een raadpleging krijgt. Wat rest je dan nog? De spoedafdeling van een ziekenhuis en hopelijk is er ook een tandarts beschikbaar.

Als je last hebt van tandpijn kan een ijsblokje helpen. Maar vooral: verzorg je darmflora.

Dus is het best je toch ergens al patiënt te laten inschrijven zodat je in geval van nood meteen naar die tandartsenpraktijk kunt gaan.

En toch kun je zelf iets doen aan die heftige tandpijn. Er is niet één, maar er kunnen verschillende oorzaken zijn en dus is voorkomen nog altijd het beste: goed poetsen, een waterjet gebruiken en gezonde voeding zonder geraffineerde suikers of producten die in zuren worden omgezet. Dat kan al veel ellende voorkomen.

En heb je het toch zitten? Dan zijn er verschillende trucjes om van die heftige pijn (voorlopig) verlost te zijn:

  • Kauw op een stukje knoflook.
  • Spoel de mond met zout water.
  • Hou een blokje ijs tegen de wang op de plaats van de pijn. Dat ijs kan voor onmiddellijke verlichting van de pijnklachten kan zorgen.
  • Tot verrassing van heel wat mensen heeft onderzoek aan het licht gebracht dat de tandpijn in vijftig procent van de gevallen tijdelijk kan worden verdreven door met een ijsblokje over de huid tussen duim en wijsvinger te wrijven.
  • Soms helpt het door met blote voeten op een koude vloer te gaan staan.
  • Wrijf met kruidnagel op het tandvlees bij de zone waar de tandpijn doet.
  • Stop een stukje kruidnagel in een holle tand als dat de oorzaak is.

Maar het beste middel tegen tandpijn is preventie: goed poetsen, opletten met zoetigheden en regelmatig naar de tandarts op controle. En nog iets: gezonde darmflora bezorgen je gezond tandvlees!

Een tip: Digesbiose van Fytobell voor gezonde darmflora.

Je vindt Digesbiose van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 1752-278.

Of je vindt Digesbiose ook online op www.fytobell.be of www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Veranderende moraal wakkert gonorroe weer aan

Terwijl de aandacht op het levensgevaarlijke aids wordt toegespitst, ontgaat het velen dat er nog andere geslachtsziekten zijn die eveneens toenemen. Gonorroe is één van de „klassieke” geslachtsziekten die alleen via geslachtsverkeer kunnen worden overgedragen. De...

Lees meer

Opgepast met vermageringsdiëten

Vermageringsdiëten zijn het populairst op internet, tenminste wat de zoekmachines als aantal vragen te verwerken krijgen. Ook veel dokters worden tegenwoordig overstelpt met de vraag naar inspuitingen die normaal voor diabetespatiënten bedoeld zijn, maar waarvan...

Lees meer

Verkeerd eten door negatief zelfbeeld

Eten doet men niet enkel omdat het moet om je te voeden, maar ook omdat het lekker is. Daardoor gaan veel mensen ook te veel eten en ze doen dat voor een deel om hun ongemakken, hun frustraties weg te werken, of liever weg te eten. Maar daardoor duiken dan weer nieuwe...

Lees meer

Steeds meer kankerziekten

Kanker neemt wereldwijd nog steeds toe. In het jaar 2000 zijn 5,3 miljoen mannen en 4,7 miljoen vrouwen het slachtoffer geworden van een kwaadaardige tumor, terwijl 6,2 miljoen mensen aan de kanker stierven. Tegenwoordig is dat aantal met nog eens vijftien percent...

Lees meer

Steeds meer depressieve mensen

We hebben inderdaad geen reden om uitbundig en vrolijk te zijn dezer dagen. Het is overal wat, zowel bij ons als over de grenzen. Hier zijn het de regeringen die problemen hebben en opleveren, of het is de stikstof die ons zorgen moet baren, of het is de dure...

Lees meer