okt 5, 2023 | Gezondheid, Wetenschap | 0 Reacties

Een goede echtgenoot houdt vrouwen langer jong

Mannen blijken een positieve invloed te hebben op vrouwen. Wie lang jong wil blijven en pas laat in de menopauze wil belanden, moet zich laten verzorgen door een goede echtgenoot.

De feromonen in het zweet van de man, de zogenaamde geur van hun man, houdt vrouwen langer jong.

Amerikaanse specialisten zijn er trouwens achter gekomen dat de biologische klok van de vrouw langzamer gaat tikken als ze de invloed ervaart van een goede man in haar omgeving. Daarom heeft getrouwd zijn een positieve invloed.

Aan de universiteit van Massachusetts werd onderzoek gedaan naar de leeftijd van de vrouw waarop de menopauze intrad. Bij getrouwde vrouwen, of dames die omringd waren door mannen op kantoor, zonder enige bijbedoeling, was dit twee jaar later, dan bij alleenstaanden.

Roken, seksuele activiteit, inkomstenniveau of gebruik van de pil kon worden uitgesloten als parameter. De onderzoekers waren van oordeel dat de geurstoffen in het zweet, de zogenaamde feromonen voor de vertraging van de veroudering verantwoordelijk waren. Het zweet en de geurstoffen van de man zorgen voor een verandering in de hormoonproductie van de vrouw. Dit heeft zowel invloed op de eisprong als op de menstruatie. Vandaar dat vrouwen die gelukkig getrouwd zijn met een man een regelmatiger menstruatiecyclus vertonen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer