dec 18, 2023 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Zout water tegen neusbloedingen en neusverkoudheid

Sommigen hebben er nooit last van, anderen worden er daarentegen dagelijks mee geconfronteerd: neusbloedingen die erg vervelend kunnen zijn. Toch is er iets aan te doen.

Tegen neusverkoudheid en neusbloedingen helpt het opsnuiven van zout water.

Wie er vaak mee te maken heeft, moet ervoor zorgen dat de luchtvochtigheid in huis wordt verhoogd. Te droge lucht is ongunstig voor patiënten die er last van hebben, omdat de slijmvliezen van de bovenste luchtwegen dan gemakkelijker geïrriteerd geraken. Af en toe vensters opengooien en in elke kamer een keteltje of schaal met water zetten is van belang. Planten zorgen ook voor de bevochtiging van de ruimte, ook dat is een goede oplossing.

Daarnaast helpt de volgende truc in de meeste gevallen: los een halve theelepel zeezout op in een glas lauwwarm water. Snuif de vloeistof door de beide neusgaten op, zonder dat je daarna de neus weer gaat snuiten. Laat de overtollige vloeistof er gewoon weer uitvloeien. Op die manier zal de slijmhuid van de neus versterkt worden, gemakkelijker vocht vasthouden en daarbij is het ook een goede methode tegen neusverkoudheid. Maar de neusbloedingen zullen met deze methode snel definitief achterwege blijven.

Zoniet: arts raadplegen!

Er bestaan ook goede kant en klare sprays met zeewater, te verkrijgen in de apotheek.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hou jonge kinderen van het scherm weg!

Jaren geleden werd ervoor gewaarschuwd niet te lang met de GSM te bellen. Dat bellen gebeurt nu veelal via afstandsluidsprekers, of met oortjes, zodat de iPhone of smartphone, vroeger GSM genoemd, niet tegen het hoofd moet worden gehouden. Een verkoper waarschuwde ons...

Lees meer