nov 29, 2023 | Alle tips, Gezondheid, Voeding | 0 Reacties

Opgepast met vermageringsdiëten

Vermageringsdiëten zijn het populairst op internet, tenminste wat de zoekmachines als aantal vragen te verwerken krijgen. Ook veel dokters worden tegenwoordig overstelpt met de vraag naar inspuitingen die normaal voor diabetespatiënten bedoeld zijn, maar waarvan gebleken is dat ze onrechtstreeks vermagering tot gevolg hebben. Heel eenvoudig dus: een spuitje per week en de kilo’s vliegen eraf. Maar zo eenvoudig en zo gezond is dat allemaal niet.

Wie op een gezonde manier wil afvallen moet met enkele zaken rekening houden en dit om ziekte of ondervoeding te vermijden.

Elk pondje gaat door het mondje, tenzij er een hormonaal of een schildklierprobleem zou zijn, maar dat moet door een arts worden nagegaan.

In elk geval is het verstandig op zijn hoede te zijn voor zogenaamde wonderdiëten. Want wat er wel snel door vermagert is je bankrekening.

Het aanbod aan zogenaamd mirakeloplossingen is enorm.

Wie enkele kilootjes wil afvallen, kan tegenwoordig kiezen uit een overvloed aan gastronomische leefregels.

We kennen allemaal het principe van vermageren in groep (Weight Watchers of Weight Control), en we hebben zeker al gehoord van het mayodieet, het sherrydieet, het brooddieet, het bananendieet, het nuldieet, het vleesloze dieet en noem maar op. Met die veelheid aan diëten valt het soms moeilijk tussen de bomen het bos nog te blijven zien

Gelukkig bestaan er richtlijnen die je behulpzaam kunnen zijn bij het kiezen van het juiste dieet. Het volstaat op volgende punten te letten:

  • Volg nooit een dieet van minder dan 1.000 calorieën per dag;
  • Eenzijdig mag het evenmin zijn (een gezond dieetplan adviseert minder koolhydraten op het menu te zetten maar de inname van fruit, groenten en gezonde vetten te vergroten);
  • Hou je ver van een dieet dat je een gewichtsverlies van meer dan één kilo per week belooft of van een dieet zonder onderhoudsplan.

Succes verzekerd.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde