feb 8, 2021 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Hoe kunnen vrouwen jonger en slanker blijven?

Wie denkt dat je tegenwoordig enkel maar ongelukkig kan zijn door de situatie met de coronapandemie heeft het mis. Vrouwen kunnen om vele redenen ongelukkig zijn. Denk niet meteen aan de relatie, maar eerder aan de kleerkast. Niet dat die niet vol genoeg hangt, maar wel dat de maat niet of niet meer past. De meeste vrouwen zijn namelijk doodongelukkig over hun gewicht. Ze vinden meestal dat ze te zwaar zijn en er dus minder aantrekkelijk uit zien dan ze zouden willen. Het is evenwel niet gemakkelijk het ideale gewicht te bepalen. Vaak is dat mode gebonden en wordt het door ander factoren bepaald dan enkel door gezondheidsmotieven.

Heel veel vrouwen zijn dan ook hardnekkig aan het lijnen, terwijl dat voor hen niet nodig of aangewezen is. Een beetje overgewicht kan heus geen kwaad. En er is ook maar één echt doeltreffende methode om gezond te vermageren: minder eten, of liever gezonder en verantwoorder eten. Mirakeldiëten bestaan niet. Wel dat je een aangepast dieet krijgt waardoor je minder vet gaat opstapelen. Meer groenten, meer fruit en volkoren en minder suiker, snoep en fantasieproducten oftewel minder geraffineerde koolhydraten zal voor meer dan 95 percent het probleem uit de wereld helpen. Het zijn vooral de geraffineerde koolhydraten die verantwoordelijk zijn. Die worden opgestapeld onder vorm van vet. Een aangepast dieet is daarom gepast om overtollige kilo’s kwijt te geraken.

En vergeet niet: elk pondje, gaat door het mondje. En wie te veel weegt belast zijn gezondheid.

Bovendien heeft een vrouw die te veel weegt ook de neiging om minder te gaan bewegen, terwijl dat nochtans een goede beslissing zou zijn. En wie minder beweegt, krijgt ook nog andere kwaaltjes om ongelukkig over te zijn: last met de bloedvaten. In het begin merk je dat niet meteen, maar een zittende levenswijze gecombineerd met een onjuist dieet kan spataders tot gevolg hebben en dat willen vrouwen tot elke prijs verbergen, hoewel voorkomen beter zou zijn.

Er jong blijven uitzien is een geweldige droom van elke vrouw. Die droom is niet onmogelijk.

Hoe spataders vermijden?

Het zijn inderdaad vooral vrouwen die het slachtoffer worden van spataders. Zelfs prinses Astrid werd er ooit van geopereerd. Het zijn verdikkingen van veneuze aders net onder de huid, als gevolg van minder goed sluitende kleppen in de venen die moeten beletten dat het bloed weer naar beneden stroomt. Vooral na een paar zwangerschappen heeft de bloedsomloop het zwaar te verduren gekregen, zodat spataders het gevolg zijn. Veel beweging, fietsen, zwemmen, alle oefeningen met de benen in de lucht en in ruglig, zijn uitstekend. Koude afspuitingen kunnen de pijn doeltreffend verminderen. Wisselbaden van heet en koud water, waarbij altijd geëindigd wordt met koud water, kunnen de doorbloeding in de onderste ledematen verbeteren. Ruscubell op basis van paardenkastanje, zeeden en guldenroede is heel doeltreffend voor dit probleem. Bij beginnende spataders is dit echt spectaculair, maar in gevallen van oude bestaande spataders is toch verbetering spoedig merkbaar.

Depressie, oververmoeidheid en bloedarmoede

Heel veel vrouwen zijn oververmoeid en voelen zich ook depressief. Dat is ook niet te verwonderen als je ziet hoeveel hooi ze op hun vork nemen. Ze krijgen ook steeds meer verantwoordelijkheid, zowel buitenshuis als in hun gezin en het wordt van langsom moeilijker kinderen een goede, stabiele en verantwoorde opvoeding te geven. Fysieke inspanning om geestelijke ontspanning te bereiken is aangewezen. Ginseng kan helpen als de vermoeidheid het gevolg is van overlast. Passiflora zal helpen boven de vermoeide en depressieve fase uit te komen. Lichamelijke inspanning, zoals wandelen en zwemmen is eveneens ideaal om de depressieve gevoelens kwijt te geraken. Daar kan iedereen zelfs in deze coronatijd gemakkelijk mee beginnen. Zich nuttig voelen en ook met iets interessants bezig zijn is van groot belang voor de persoonlijke waardering.

Het gebeurt ook meer dat de oververmoeidheid het gevolg is van ijzertekort en of lage bloeddruk. Rust, goede nachtrust vooral en aangepast eten met veel rauwkost en sappen van wortelen en rode biet, naast het eten van voldoende fruit (maar niet bij dezelfde maaltijd) zullen je helpen de problemen te overwinnen. Bij ijzertekort moet je uiteraard een arts raadplegen. Maar in normale situaties kan een uitgebalanceerd dieet de zaak weer bijspijkeren.

Alarm: rimpels!

Iets waar vrouwen als voor de dood bang voor zijn: rimpels. Niemand ziet ze graag komen, maar de schoonheden van de schepping proberen ze toch wel zo ver mogelijk weg te stoppen. Dat lukt soms. Om te beginnen moeten ze zoveel mogelijk zon vermijden. Niets veroudert zo snel en zo zeer de huid als zonlicht. Ook zonnebanken zijn een echte ruïne voor de huid. Bovendien is de gezichtshuid meestal het meest blootgesteld aan het zonlicht, dus ook het meest kwetsbaar. Het gebruik van een goede zonnefilter, het dragen van een schaduw gevende hoed en het vermijden van rechtstreeks zonlicht tijdens vakanties in het zuiden, zullen veel onheil voorkomen. Zelfs in de winter kan te veel zonlicht de huid beschadigen. Het is een kwestie van evenwicht: je hebt zon nodig voor de vitamine D, maar je moet ook opletten voor verbranding in verband met huidkanker en ook huidveroudering en dus rimpels.

Ook moet je voldoende drinken, zodat de huid zo lang mogelijk zijn vocht en dus zijn elasticiteit kan bewaren. Een goede gezichtscrème zoals Aloë Vera van Ellen Dee versoepelt de huid en maakt dat hij minder snel veroudert. En of de dames daar blij zullen mee zijn…

Uiteraard mag je de poriën ook niet verstoppen met cosmetica van minder goede kwaliteit. De huid is een levend orgaan, je moet het zoveel mogelijk sparen. Koude douches zullen eveneens helpen om de gezichtshuid beter te laten doorbloeden. Zo blijf je niet eeuwig jong, maar het zal toch niet veel schelen.

En natuurlijk zijn gedachten krachten. Wie behagen schept in het leven en de dingen en kan genieten zonder steeds meer sterkere stressfactoren in te bouwen, ziet dat ook op zijn gezicht. Wie happy door het leven stapt, ziet er jonger uit. Stress en gepieker knagen aan de ziel en dat uit zich in rimpels. Proberen eenvoudig te leven, gelukkig te zijn met de dingen die men heeft en geen onmogelijke doelen nastreven, is het geheim van een gelukkig, gezond en vooral lang jong leven.

En een paar tips:

Tegen spataders is er een prachtig natuurlijk preparaat: Ruscubell van Fytobell.

Je vindt Ruscubell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 3063-757.

En tegen rimpels gebruik je best een goede gezichtscrème zoals de Aloë Vera-crème van Ellen Dee.

Je kan zowel Ruscubell als de Aloë Vera-crème van Ellen Dee ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Zo blijf je er beslist jonger uitzien.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer

We worden langzaam vergiftigd

We weten allemaal dat de kwaliteit van de voeding ook de kwaliteit van onze gezondheid beïnvloedt en zelfs in belangrijke mate meebepaalt. Denk maar aan roken, de kwaliteit van de lucht, het fabrieksvoedsel, de bewerking van de basiselementen van de voeding. We eten...

Lees meer