aug 17, 2020 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Hoe kom je van gewrichts- en spierpijn af met een natuurlijke remedie?

Wandelen, stappen, tuinieren, huishoudelijke taken verrichten, aan sport doen, de auto nemen, fietsen, lopen…. Het zijn voor veel mensen normale bezigheden waar ze niet moeten over nadenken hoe ze dat zullen aan boord leggen en of ze er geen hinder gaan van ondervinden. Maar er zijn talrijke patiënten voor wie opstaan uit een stoel, of in de auto stappen al een hele karwei is: ze ondervinden pijn in de gewrichten en spieren bij de minste beweging.

Uit het voorschriftgedrag bij veel behandelingen blijkt een constante: pijnstillers… en dat is nu juist niet de oplossing.

Veel mensen hebben nu eenmaal een beperking van hun bewegingsvrijheid, niet opgelegd door de overheid vanwege corona, maar opgelegd door het organisme dat bij de minste beweging pijnsignalen uitzendt. Vooral de gewrichten van knieën, ellebogen, polsen, heupen en enkels hebben er last van. Maar ook andere gewrichten zoals schouders, ruggengraat, vingers, duim enz.., kunnen er last van ondervinden, naast spierpijn natuurlijk.

Veel mensen worden in hun bewegingen gehinderd door pijn: pijnlijke spieren en gewrichten, artrose, rugpijn. Pijnstillers lossen het niet op. Tegen die ontstekingen bestaat gelukkig een uitstekende natuurlijke remedie: Curcuma… om weer pijnvrij en normaal te kunnen bewegen.

Hoe ouder men wordt, hoe lastiger het kan worden. Op die manier wordt de onafhankelijkheid en de bewegingsvrijheid van veel ouderen ingeperkt en gehinderd: ze zijn aangewezen op hulp van anderen.

De oorzaak moet je niet in één dag zoeken, het is een opeenstapeling van fouten uit het verleden: overbelasting door steeds dezelfde bewegingen waardoor artrose ontstaat (bandwerkers bijvoorbeeld, of stiksters) ook houdingproblemen, te intensieve sporten in verkeerde omstandigheden en met slecht schoeisel (joggen op harde ondergrond), turnen, gevechtssporten, ballet enz. Of ook: gebrek aan beweging en een sedentair leven zodat spieren ongetraind zijn en niet voldoende doorbloed en dus niet van voldoende voedsel en zuurstof werden voorzien.

Ook aan sport doen zonder voldoende voorzorgsmaatregelen zijn vaak oorzaak: geen opwarming vooraleer je aan sport gaat doen en geen cooling down. Bepaalde medicijnen kunnen botafbraak versnellen, zoals hormonen.

De juiste training en de goede voorbereiding moeten dat kunnen voorkomen.

Wat moet je doen?

Je moet ontstekingen vermijden door de juiste voorbereiding vooraleer je aan sport gaat doen of intensief gaat bewegen.

  • Een goede warming-up is essentieel. Dat kan door lichte bewegingen, ook door sauna of een warm bad of douche.
  • Herhaling is belangrijk. Eén keer per week aan sport doen is geen goed idee, dat moet minstens vier à vijf keer zijn, wil je de resultaten bestendigen, spieren versterken en gewrichten sparen. Het hoeft niet lang te zijn, een half uurtje is voldoende.
  • Stop van zodra je pijn voelt of naar adem moet happen.
  • Je hoeft geen supersport te beoefenen, wandelen is al goed om er voordeel uit te halen. Ook zwemmen en fietsen zijn gezond.
  • Probeer dagelijks minstens 5000 stappen te zetten, het dubbele is nog beter. Een stappenteller kan je helpen om daar zicht op te krijgen.
  • Als je een zittend werk hebt, moet je beslist elk uur opstaan en gedurende vijf minuten rondwandelen. Blijven zitten, is echt slecht voor de gezondheid. Dat komt omdat de spieren dan compleet inactief zijn en dus geen glucose opnemen uit het bloed. Zodoende ontstaat een groot risico op diabetes type 2 en op obesitas en daardoor ook op hart- en vaatziekten en ontstekingen in het lichaam. Daardoor kan kraakbeen verdwijnen en kunnen ontstekingen in de gewrichten ontstaan en artrose met pijn tot gevolg.

Mensen die veel zitten, hebben ook meer last van lage-rugpijn, pijn in de heupen en stramheid van spieren.

Een tip: als je moet telefoneren of een telefoontje krijgt, doe dat dan rechtstaand en beweeg intussen door rond je bureau te stappen of in de living rond te wandelen.

En stop met pijnstillers of de klassieke ontstekingsremmers, want er zijn ook nadelen aan verbonden: maagklachten en zelfs hartproblemen. Is er dan een alternatief? Jazeker, een gezond natuurlijk middel dat iedereen kent: Curcumine uit de Curcuma Longa.

Een tip: Curcuma Forte van Fytobell, een uitstekende natuurlijke ontstekingsremmer voor spieren en gewrichten. Na een tijdje voel je minder pijn, kan die zelfs verdwijnen en kun je weer zorgeloos bewegen en functioneren.

Je vindt Curcuma Forte van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2963-700.

Je kan Curcuma Forte van Fytobell ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De natuur: het beste antidepressivum

Voel je je een beetje depri? Kies dan bij voorkeur een ander moment om dat te worden. Dat klinkt ongeloofwaardig en eigenlijk een beetje belachelijk, want feit is dat je niet gedeprimeerd kan worden op commando en dat je het tijdstip uiteraard zelf niet kunt kiezen....

Lees meer

Ook je huid neemt giftige stoffen op

Als je een huis koopt, moet het eerst onderzocht worden op schadelijke stoffen. De grond moet gecontroleerd worden op verontreiniging en desnoods worden afgevoerd, vervangen en uiteindelijk worden gezuiverd. Als er asbest wordt in aangetroffen, ben je verplicht de...

Lees meer