nov 19, 2019 | Alle tips | 0 Reacties

Zieke darm: slechte immuniteit. Probiotica helpen!

Darmklachten komen ontzettend veel voor. Als je bedorven voedsel hebt gegeten, overdadig hebt getafeld, te koud hebt gegeten of ijsgekoelde dranken zomaar naar binnen hebt gegoten, diepvrieskost zonder ontdooien op je bord kreeg of besmet ijs hebt gegeten, zelfs gewoon ijsjes hebt genuttigd, dan is het niet ongewoon dat je nadien darmpijnen krijgt.

Maar toch hebben veel mensen een darmprobleem zonder het te beseffen: de flora is ziek, maar het heeft wel een enorme invloed op de gezondheid van het gehele lichaam, want het is de hoeksteen van de immuniteit. Darmziekten hebben bovendien meestal ook een psychische component. Hoe ga je daarmee om, want vaak hervallen ze. Darmpatiënten blijven soms levenslang met het probleem opgezadeld.

Je darmflora zijn van essentieel belang voor een goede gezondheid. Een verkeerd dieet, maar ook depressieve stemming en verkeerde darmbacteriën kunnen je immuniteit verstoren. Probiotica kunnen dat weer in orde brengen.

De oorzaak van steeds weerkerende darmproblemen moeten dikwijls in het psychische domein worden gezocht. Het zijn doorgaans heel gevoelige mensen voor wie de emotionele druk te groot is, die leven met conflictsituaties, die in onmin met zichzelf of met de anderen leven of hun taak, positie en functie in het leven nog niet duidelijk hebben ontdekt of niet aankunnen. Soms worden eenvoudige problemen vaak tot immense conflicten opgeblazen en als onoverkomelijk beschouwd.

Het zijn patiënten die ook meestal last hebben van chronische depressies: ze slapen slecht, hebben last met de spijsvertering of zelfs helemaal geen trek in eten, ze eten ook meestal ongezond en eenzijdig en zolang aan het grondconflict plus de slechte eet- en drinkgewoonten niets wordt gewijzigd blijven de darmproblemen dan ook bestaan.

In gevallen waar de verzweringen werden verwijderd door een heelkundige operatie, zag men dat naderhand de problemen zich verlegden: de patiënt kreeg last van maagzweren. Gelijk welke symptomatische behandeling is dus maar tijdelijk, als ze niet wordt ingepast in een compleet programma en daar is het oplossen van conflictsituaties prioritair in.

Ze moeten zich leren ontspannen, aan sport doen, ademhalingsoefeningen, de natuur intrekken. Ze moeten eens vakantie nemen en de remmen losgooien. Ze moeten ook leren het kniezen te vervangen door het uiten van hun mening.

Een gezond dieet is van groot belang: verse aardappelpuree (niet uit het pakje), zacht gekookte groenten, maar geen koolsoorten noch ui, absoluut geen tabak of alcohol, geen scherpe kruiden, geen prikkelende stoffen. Vruchten en groenten aan dezelfde maaltijd kan gisting veroorzaken. Goed kauwen! Maar voor alles is een gerust gemoed en een vrolijke ziel van vitaal belang. Zoek prettige mensen op en vermijd kniezers, ze kunnen jou ook alleen maar besmetten. Op die manier geraak je toch nog levenslang gezond.

En natuurlijk kunnen probiotica je fors helpen de darmflora weer te saneren.

Een tip: Digesbiose van Fytobell. Dat zijn miljarden goede bacteriën die je darmflora en immuniteit weer op orde zetten.

Je vindt Digesbiose van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 1752-278. Of je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe je snotvalling sneller genezen?

Het moment is aangebroken om dozen wegwerpzakdoekjes aan te schaffen. De rekken in de supermarkt waar deze bekende “familiedozen” uitgestald staan, worden langzamerhand leger. Eigenlijk niet zo langzaam, maar zienderogen. Dat wil wat zeggen: meer verkoudheden en...

Lees meer

Hop en zaagpalm beschermen je prostaat

Niemand ziet ze graag komen: de leeftijd. Niemand ziet het graag gebeuren: de ongemakken die ermee gepaard gaan. We willen het wel, maar we hebben hier nog het eeuwige leven niet, met alle gevolgen vandien. Vrouwen zijn bang van veroudering omwille van de menopauze,...

Lees meer

Hoe verklein je de kans op kanker?

Sommigen zijn zelfs beschroomd om de naam van de ziekte voluit te noemen en dus beschrijven ze het als de ziekte met de letter “K”. Kanker is inderdaad een probleem dat veel mensen treft. Het staat nog altijd op nummer twee van de lijst met dodelijkste ziekten in...

Lees meer

Roken maakt jongeren impotent

Het rijtje met de negatieve gevolgen van roken wordt elke dag langer. Van miskraam, tot osteoporose en slechte tanden bij de nakomelingen van rokende moeders. Desondanks worden waarschuwingen in de wind geslagen, vooral door jonge mensen, zelfs kinderen. Het slaat...

Lees meer

De wondere kracht van probiotica

Voor gezond zenuwstelsel, brein, longen, spijsvertering, slaap, bloedvaten en immuniteit Zonder bacteriën geen leven. Misschien klinkt het vreemd, maar hoe maak je anders brood, kaas, wijn, en compost voor een vruchtbare bodem? Er zijn natuurlijk bacteriën die ons...

Lees meer