jul 13, 2020 | Alle tips, Voeding | 0 Reacties

Hoe kan je aangesneden ananas langer vers houden?

We moeten meer fruit eten. Dat wordt ons in alle toonaarden voorgezongen. De voordelen zijn duidelijk: ze bevatten de zeer belangrijke vezels, vitamines, mineralen, oligo-elementen, antioxidanten, kortom ze helpen ons leven gezonder te maken en ons langer te laten leven.

Dankzij de moderne transportmiddelen hebben we het hele jaar door exotisch fruit. Het wordt ons aangevoerd uit streken waar het op dat moment zomert en het fruit rijp is. Een van die vruchten die we misschien dagelijks eten is ananas. Daar heb je trouwens groot gelijk in, want ananas is zeer gezond. Het bevat bromelaïne en dat is uitstekend voor een goede spijsvertering. Dit enzym zorgt er voor dat niet enkel de spijzen vlot verteerd en opgenomen worden, breekt de eiwitten af en maakt ze dus klaar voor opname, maar ze heeft nog meer kwaliteiten.

Ananas is een zeer gezonde vrucht en draagt bij tot een gezonde oude dag: minder rimpels, minder hart- en vaatziekten, een gezonder jonge huid, minder verkoudheden en griep. En… je kan die echt langer vers houden met de truc met de poedersuiker.

Ananas bevat grote hoeveelheden vitamine C. Vooral in deze coronaperiode is dat erg belangrijk. Het beschermt ook tegen verkoudheid en griep. Ananas bevat ook veel kalium en dat is dan weer goed voor de spieren, het hart en werkt bloeddrukverlagend.

Ananas is ook rijk aan mangaan. Samen met vitamine C bevordert dit de absorptie van kalk wat dan weer ten goede komt aan botten en spieren. Je krijgt er een ijzersterk skelet van. De vrucht is ook rijk aan antioxidanten zodat de celstofwisseling perfect verloopt en de celvernieuwing optimaal blijft. Op die manier vermijd je ook beschavingsziekten en krijg je meer kans om gezond oud te worden, want hart- en vaatziekten krijgen eveneens minder kans.

Ananas stimuleert dankzij de vitamine C ook de aanmaak van collageen, waardoor de huid gezonder blijft, je minder rimpels zal krijgen en de veroudering wordt tegengegaan.

Waarom zou je dan niet zoveel mogelijk (liefst dagelijks) profiteren van de kwaliteiten van verse ananas? Dat is overheerlijk van smaak, tintelt de zoete smaakpapillen, is lekker, verfrissend en gezond. Heerlijk dus zo’n verse ananas.

Uitstekend voor de gezondheid, dat hebben we hier allemaal beschreven en het is dus niet enkel goed tegen hart- en vaatziekten, maar tegelijk ook lekker. Jammer is wel dat als je geen groot gezin hebt, een hele ananas moet aansnijden die snel zijn versheid verliest.

Daar hebben we wel een prachtige remedie tegen.

Als je een ananas hebt aangesneden en je kan hem niet meteen helemaal verbruiken, moet je de ananas met het snijvlak op een bord zetten waar je eerst poedersuiker hebt over gestrooid. Op die manier zal de ananas veel langer vers en sappig blijven. Veel mensen gebruiken aluminiumfolie, maar de methode met de poedersuiker is gezonder, omdat je het risico niet loopt dat het aluminium in de vrucht terecht komt.

Smakelijk!

En wil je desondanks toch een prachtige natuurlijke remedie tegen storingen van de spijsvertering en om de maag wat te activeren, dan is Nasturtium een ideale plant.

Een tip: Nasturan van Fytobell.

Je vindt Nasturan in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2991-479. Je kan Nasturan ook online bestellen via www.almed.be en via www.boverte.com

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer

We worden langzaam vergiftigd

We weten allemaal dat de kwaliteit van de voeding ook de kwaliteit van onze gezondheid beïnvloedt en zelfs in belangrijke mate meebepaalt. Denk maar aan roken, de kwaliteit van de lucht, het fabrieksvoedsel, de bewerking van de basiselementen van de voeding. We eten...

Lees meer