jan 25, 2020 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Winterse invasie op komst: Echinacea is je beste bodyguard

In China moeten ze al hele steden hermetisch afsluiten uit vrees voor een besmettelijke longaandoening, waarvan ze de oorzaak nog altijd aan het zoeken zijn. Een mysterieus virus heeft zich van grote steden meester gemaakt en er zijn al meer dan honderd doden te betreuren. Het gevaarlijke Coronavirus, lijkt op dat van een verkoudheid, bedreigt de longen, want het lijkt op een verkoudheidsvirus, maar stelt de weerstand zo sterk op de proef dat je er kan aan dood gaan.

Dat is nu het probleem: wanneer is je weerstand voldoende sterk, want tegen een virus is geen kruid gewassen tenzij je natuurlijke eigen weerstand en… Echinacea purpurea. Dat kruid staat er wel om bekend niet enkel de weerstand te versterken, maar ook bij een eventuele besmetting de duurtijd daarvan te beperken.

Tegen een virale aanval helpt enkel een sterk immuunsysteem. Daarom is Echinacea je bovenste beste bodyguard die zorg voor je draagt tijdens winterse aanvallen.

Daarom wordt trouwens aangeraden om van zodra en tot zolang de letter “r” in de naam van de maand voorkomt, Echinacea te gebruiken om de weerstand te versterken of op peil te houden.

Antibiotica is zinloos en gevaarlijk in geval van een virale aandoening, het helpt namelijk geen zier.

Wat kan je doen om jezelf te beschermen tegen allerlei besmettingen en winterse invasies in je lijf en leden?

Want je weet het wel: niet ziek worden is veel beter dan te moeten genezen. De beste geneeskunde is dan ook de preventieve. Om ziekmakende bacteriën en virussen zo weinig mogelijk kans te geven, moet de lichaamseigen weerstand worden verhoogd. Dat betekent dat het immuunsysteem dat dient om indringers onschadelijk te maken, moet worden versterkt. De plant bij uitstek daarvoor is Echinacea Purpurea of rode zonnehoed. Het is een plant die bij de Indianen al eeuwen bekend was en waarvan ze wisten dat ze het lichaam sterker maakte en de natuurlijke weerstand verhoogt. Bij de Indianen werd de plant ook aangewend tegen bloedvergiftiging. Ook bij schimmels kan je de geïnfecteerde zone aanstippen met Echinacea tinctuur. Normaal mag je het middel het hele jaar door gebruiken, maar ideaal is als je na vier weken gebruik een pauze van een paar weken inlast.

Je kan zelf tinctuur maken en de bloem in je tuin kweken. Als de bloem in volle bloei is, oogst je de plant in zijn geheel, want alle delen van de plant moeten worden gebruikt bij het maken van de tinctuur. Snij alles in kleine stukjes: bloem, stengel, bladeren en wortel en wel in de verhouding zoals ze in de plant voorkomt, maar als je de plant in zijn geheel oogst, is er geen probleem. Zet nu alles op bioalcohol die je bij de apotheker kan verkrijgen. Na drie weken is de tinctuur klaar voor gebruik. Dat is een omslachtige bezigheid, maar als je een kant en klaar preparaat verkiest, dan is hier een uitstekende tip: Echinabell van Fytobell. Dan ben je echt goed bezig je immuunsysteem te versterken.

Je vindt Echinabell van Fytobell bij de apotheker met CNK-bestelnummer: 2898-963.

Of je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe kun je spataders voorkomen?

Voor alles is een oplossing, of liever wordt een oplossing voorgesteld. Maar of dat dit de goede oplossing is, laten we in het midden. Zo kun je tegen spataders een operatie verkiezen, terwijl dat eigenlijk een symptomatische behandeling is. De benen worden wel weer...

Lees meer

Waarom klagen vrouwen zo vaak over hoofdpijn?

Iedereen kan al eens last krijgen van hoofdpijn, maar vooral vrouwen zijn er gevoelig voor en gebruiken het dan ook als excuus. Neen, we hebben het hier niet over de gekende kolder “vanavond niet schat, ik heb hoofdpijn”, maar wel over het feit dat meer vrouwen dan...

Lees meer