aug 1, 2020 | Alle tips, Toerisme | 0 Reacties

Zo ga je ontspannen op reis

Sommigen hebben hun vakantie al gehad, anderen hebben ze vanwege de corona uitgesteld en nog anderen verkiezen augustus of september om op reis te gaan. En dan weer anderen zijn gewoon thuis gebleven en hebben genoten van hun eigen woning, wat verstandig is. Vooral als je een tuin of tuintje hebt, ben je de koning te rijk om te genieten van de open lucht achter je huis en van de wisseling van de dagen, de planten, de bomen, de vogels en de wind.

Maar voor wie nog op vakantie moet gaan is het altijd een beetje stress vanwege de voorbereiding. Om te beginnen is er tegenwoordig de plaats van de vakantie, wat niet zo evident is omdat er nog altijd streken zijn waar af en toe een besmetting uitbreekt. Je kan natuurlijk niet voorzichtig genoeg zijn en daarom is het beter plaatsen en lokalen waar veel mensen samen zijn of samen komen te vermijden. Je kan beter in een klein hotelletje zitten dan in een groot complex met duizenden mensen.

Een ontspannen vakantie begint met een goede voorbereiding. Daarmee verminder je zeker de stress die je op vakantie toch kan meemaken.

Op reis met de eigen camper is natuurlijk de veiligste oplossing. Je zit in je eigen bubbel met je gezin, je stopt, slaapt, kookt en wandelt waar je wil en waar het rustig is en je kan de grote steden en de mensenmassa’s vermijden. Je hebt het niet nodig om op een druk terrasje te gaan zitten, je kan evengoed met een lekker drankje uit je eigen keuken uit de camper genieten terwijl je tegelijk van de natuur geniet.

Een leuke ontspannende vakantie begint met een goede voorbereiding. We nemen dus aan dat je niet hebt gekozen voor een risicogebied, dus blijft enkel over om jezelf goed voor te bereiden, een plan te maken van wat je op vakantie gaat doen en wat je allemaal moet meenemen.

Want een vakantie dient om stress los te laten, terwijl het bij veel mensen juist andersom is: ze krijgen meer stress door de vakantie.

  • Schrijf op een papiertje wat je absoluut moet meenemen, afhankelijk van de plaats waar je naartoe trekt. Bijvoorbeeld badkleding of integendeel warme kleding, trui en regenkleding. Voldoende ondergoed, eventueel van een soort die je tijdens de vakantie gemakkelijk kan wassen in een bad of in de camper. Doe dit voor elk van de huisgenoten die meegaan op vakantie.
  • Haal de koffers oftewel de valiezen uit de bergplaats en reinig ze op voorhand. Een stoffen of linnen valies is gemakkelijker en handiger dan een koffer op wielen. Bovendien maakt het minder lawaai in een hotel of B&B.
  • Een rugzak of backpack is ook erg handig en dan kan elk gezinslid zijn eigen rugzak klaar maken en meenemen.
  • Leg alle kleding van tevoren op bed of ergens op een vloer waar je ze kan open leggen en je een overzicht kan hebben. Zo kan je gemakkelijk controleren of je niet te veel of te weinig mee meeneemt.
  • Verzamel nadat je alles gecontroleerd hebt alles samen, soort per soort: sokken bij sokken, ondergoed bij het ondergoed, overhemden bij de overhemden enz. Op die manier maak je het jezelf gemakkelijk om iets terug te vinden, of als je een vers kledingstuk wilt, weet je onmiddellijk waar je het moet zoeken.
  • Voorzie ook, een doos of zak met medicijnen of supplementen die je gewoon was te gebruiken.  Vertrouw er niet op dat je die op je vakantieplaats gaat vinden.
  • Neem ook wat lectuur mee, zowel voor jezelf als voor de kinderen. Er kunnen regenachtige dagen komen dat je moet binnen blijven en jezelf moet entertainen.
  • Als je geen radio hebt in de camper, neem dan een extra toestelletje mee. Op die manier blijf je op de hoogte van de gebeurtenissen.
  • In de camper kan je natuurlijk veel kwijt en dus is het verstandig om voldoende voedsel te voorzien. Je weet nooit hoe je daar in het buitenland kan aan geraken.
  • Neem beslist ook handgel mee, zodat je de handen geregeld kan ontsmetten als je ergens naartoe bent geweest.

Een tip: ontsmettende Handgel van Freemed. Je kan dit gemakkelijk online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com. Op die manier ga je beslist een ontspannen en deugddoende vakantie tegemoet.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Waarom krijgen zoveel mensen een depressie?

Het woord “depressie” alleen al zou je depressief kunnen maken. Het is geen leuke term, niet voor het weerbeeld, niet voor het gemoed en de levenskwaliteit van wie er mee te maken heeft. Bovendien heeft het niet enkel invloed op het presteren, het werk en het geluk,...

Lees meer