sep 27, 2023 | Gezondheid, Voeding | 0 Reacties

Hoe kun je gezond vermageren?

Talrijk zijn de patiënten die willen vermageren. Er zijn organisaties die er fortuinen aan verdienen, terwijl de resultaten eigenlijk volkomen afhangen van de inzet en vooral ook de kennis van de persoon zelf die wat minder gewicht op de weegschaal wil aflezen. Er is zelfs een nieuwe methode waarbij een geneesmiddel dat normaal voor diabetespatiënten wordt gebruikt, nu aangewend wordt om te vermageren, via de invloed op de suikerspiegel in het bloed.

Vitamines en mineralen blijven belangrijk, zeker tijdens een vermageringskuur. Groenten mag je altijd blijven gebruiken.

Wil je echt vermageren op een normale en gezonde manier, dan moet je natuurlijk eerst laten uitmaken of je wel helemaal gezond bent, of er geen onderliggende kwaal sluimert, een schildklierprobleem, een vaatziekte, een nierprobleem enz… Als dat alles allemaal in orde blijkt, kun je met meer kans op succes een vermageringsmethode toe passen.

Hoe begin je eraan?

De meeste mensen beginnen eraan zonder goed te weten wat ze moeten doen.

Schrappen in de voeding is niet voldoende, want het lichaam moet altijd de nodige vitale stoffen, vitamines en mineralen aangeboden krijgen.

Daarom deze gouden raad:

 • Eet minder in kleinere hoeveelheden.
 • Door kleinere porties te nemen, kun je vaker eten waardoor je minder snel honger krijgt.
 • Geef niet gelijk toe aan een hongergevoel als je geen reden hebt hongerig te zijn.
 • Eet in een rustige omgeving; zo geniet je meer van je maaltijd.
 • Drink veel water (minimaal 2 liter). Water vult en is caloriearm.
 • Eet geen tussendoortjes, schrap snoep en frisdrank.
 • Gezond afslanken gaat geleidelijk, probeer geen marathonkuur te volgen.
 • Probeer ook dagelijks een kleine wandeling te maken.
 • Verhonger jezelf niet: je stofwisseling vertraagt en je valt niet méér af. Zorg dus dat je de nodige vitale stoffen blijft eten.
 • Ga niet dagelijks op de weegschaal staan, dat werkt ontmoedigend.
 • Controleer je gewicht eenmaal per week.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast met vermageringsdiëten

Vermageringsdiëten zijn het populairst op internet, tenminste wat de zoekmachines als aantal vragen te verwerken krijgen. Ook veel dokters worden tegenwoordig overstelpt met de vraag naar inspuitingen die normaal voor diabetespatiënten bedoeld zijn, maar waarvan...

Lees meer

Verkeerd eten door negatief zelfbeeld

Eten doet men niet enkel omdat het moet om je te voeden, maar ook omdat het lekker is. Daardoor gaan veel mensen ook te veel eten en ze doen dat voor een deel om hun ongemakken, hun frustraties weg te werken, of liever weg te eten. Maar daardoor duiken dan weer nieuwe...

Lees meer

Steeds meer kankerziekten

Kanker neemt wereldwijd nog steeds toe. In het jaar 2000 zijn 5,3 miljoen mannen en 4,7 miljoen vrouwen het slachtoffer geworden van een kwaadaardige tumor, terwijl 6,2 miljoen mensen aan de kanker stierven. Tegenwoordig is dat aantal met nog eens vijftien percent...

Lees meer

Steeds meer depressieve mensen

We hebben inderdaad geen reden om uitbundig en vrolijk te zijn dezer dagen. Het is overal wat, zowel bij ons als over de grenzen. Hier zijn het de regeringen die problemen hebben en opleveren, of het is de stikstof die ons zorgen moet baren, of het is de dure...

Lees meer

Zeven zonden veroorzaken aderverkalking

We weten het wel allemaal een beetje, maar we zetten ze nu toch eens op een rijtje: de top zeven die leidt naar aderverkalking. Roken, gebrek aan beweging en verkeerde voeding zijn de belangrijkste oorzaak van aderverkalking. Om te beginnen hoge bloeddruk, die vooral...

Lees meer