jul 6, 2023 | Gezondheid | 0 Reacties

De beste kankerbehandeling is de preventie

De fontein der jeugd bestaat. Niet zomaar in het bekende attractiepark, want veel oudere dames houden van bijgeloof en gaan er zich dan ook in baden, met als gevolg dat ze verfrist uit het water opstijgen, maar dat heeft niets met eeuwige jeugd of zelfs maar met verjonging te maken, enkel met het feit dat ze fris gebaad hebben.

Maar daarmee is de gezondheid niet erg gebaat.

Onze maatschappij leeft niet meer op mensenmaat. Veel mensen hebben het er moeilijk mee. Aan tafel zie je daar de eerste gevolgen van en later in het ziekbed. Toch kun je veel ziekten, zelfs ernstige ziekten als kanker voorkomen, in heel veel gevallen toch!

Wat moet je dan wel doen om een hoge leeftijd te bereiken, gezond te blijven en vooral ernstige ziekten zoals kanker uit de weg te gaan.

Het geheim ligt in de toepassing waar een club rijke Amerikanen hun mosterd gehaald hebben. Het is inderdaad een club waar de meeste honderdjarigen ter wereld te vinden zijn en hun motief is: vitamines, antioxidanten, schadelijke stoffen vermijden gezond eten, bewegen en een sterke levenswil hebben, blijven doorgaan en creatief blijven.

Ziedaar het verjongingselixir. Je kunt het dus ook!

Het belang van vitamine C

Grote hoeveelheden groenten en fruit zijn aan te bevelen. In de Mayokliniek worden tegelijkertijd grote hoeveelheden vitamine C voorgeschreven. Groenten en fruit bevatten trouwens grote hoeveelheden vitamine C. Daardoor wordt het ontstaan van het kanker bevorderende nitrosamine geremd. Vitamine C heeft een preventieve werking t.o.v. kanker.

Uit epidemiologisch onderzoek is gebleken dat bij bevolkingsgroepen die grote hoeveelheden fruit en groenten eten, de incidentie van kanker aanzienlijk afneemt. Zeker colon- en rectumkanker komen veel minder voor bij deze patiënten. Gedroogde vruchten daarentegen moeten niet te veel worden gebruikt. Wel alle koolsoorten, vooral broccoli en bloemkool en spruitjes bevatten stoffen nl. de indolen die de inductie van colonkanker bij proefdieren remmen. dus…

Betacaroteen in wortelen en groene bladgroenten en gele en rode groenten en vruchten beschermt tegen kanker.

Liever volkoren

Volkorenproducten bevatten meer vitamines en mineralen en vooral ook meer vezels. Die zijn van belang bij de preventie van colonkanker. Volkorenproducten bevatten meer vitamine E, een belangrijke antioxidant en ook belangrijk vanwege de preventieve eigenschappen tegen hart- en vaatziekten. Mijd beschimmeld voedsel, zeker als het gaat om meelproducten, zelfs volkoren.

Beschimmeld? Weg ermee. De aspergullus flavus, is kankerverwekkend. Wie regelmatig beschimmeld brood eet, neemt extra stimulerende kankerstoffen in zich op.

Geen alcohol

Alcoholische dranken zijn verkeerd. Zelfs het aanbevolen glas rode wijn voor hart- en bloedvaten is een leugen. De bioflavonoïden komen van de druif, niet van de wijn. Alcohol staat op nummer één van de lijst van schadelijke drugs. Schadelijker dan heroïne en cocaïne!

Alcoholische dranken bevorderen keel- strottenhoofd-, slokdarm-, en maagkanker en er is wellicht een relatie tussen grote hoeveelheden bier en rectumkanker. Roken en alcohol samen verhogen het kankerverwekkend effect.

Grote hoeveelheden bier kunnen de kans op rectumkanker vergroten en zeker maagkanker.

Minder calorieën

Je kunt beter caloriearm eten. Weinig calorieën gebruiken, is een wissel op een lang en gezond leven. Wie 40 percent meer weegt dan normaal maakt grote kans maligne tumoren te ontwikkelen. Groenten en fruit zijn van nature caloriearmer. Vetten zijn calorierijk. Suiker is zeer calorierijk en moet vermeden worden. Vermijd ook spijzen waar witte industriesuiker in verwerkt zit. Een combinatie van deze stoffen: wit meel, witte suiker en transvet is een hele ongezonde bom voor het lichaam.

Je kunt ook stellen dat hoe meer vetcellen een vrouw heeft, des te groter haar kans op borstkanker. Oestrogenen kunnen ook borstkanker veroorzaken. Fyto-oestrogenen remmen daarentegen kanker. Soja en volwaardige granen verdienen dus de voorkeur. Sterk gepekelde of gerookte spijzen zijn evenmin goed voor de gezondheid. In Japan komt meer maagkanker voor vanwege de gepekelde voedingswaren.

Liefst biologisch

Eet gezonde biologisch geteelde kost. Dan heb je al minder risico op pesticiden en herbiciden waarvan sommigen regelrecht kankerverwekkend zijn. Zoek ook producten zonder bewaarmiddelen en kleurstoffen. Liever producten die in de volle grond zijn geteeld dan serreproducten vanwege de nitraten die in nitriet kunnen veranderen, wat kankerverwekkend is.

Genetische gemanipuleerd voedsel moet worden vermeden. Genetische manipulatie is tegen de natuur. Wormen en vlinders sterven nadat ze van gemanipuleerde soja hebben gegeten. Alles wat men tegen de natuur doet, wordt vroeg of laat betaald. We moeten trouwens vaststellen dat ethiek vermindert naarmate grootschaligheid toeneemt.

Blijf creatief

Blijf creatief bezig. Scheppend bezig zijn, geeft een enorme zelfvoldoening. Een positief „ik-beeld” is van groot belang voor de gezondheid. Kankerpatiënten hebben meestal een negatief „ik-imago”. Ze moeten leren iets scheppend te ondernemen. Tevreden zijn met hun kundigheid en mogelijkheden. Het geheim van een hoge leeftijd schuilt in het scheppend bezig blijven.

Preventie is het belangrijkste

Ondanks alle toegenomen kennis, ondanks de verfijning van operatietechnieken en wetenschappelijk onderzoek, blijft het aantal kankerpatiënten toenemen. 

We hebben goede dieetregels, goede denkwijzen om aan te leren, goede medicijnen ook in het alternatieve circuit. Maar preventief werken kunnen we zeker. Als we dat allemaal weten, hebben we alles in de hand om er zelf voor te zorgen dat we geen kanker krijgen. En daarvoor hebben we alle materiaal en kennis in eigen hand. Hopelijk maken we er allen uitgebreid gebruik van, tot meerdere eer en glorie van een lang, gezond en gelukkig leven.

Kort samengevat

  • Gezond eten is het allerbelangrijkste om kanker te voorkomen.
  • Verbrande spijzen veroorzaken kanker. Snij dus verbrande korstjes weg als je kanker wil voorkomen.
  • Roken is het allerschadelijkste, maar als je tabak combineert met alcohol dan breng je wel erg veel vrije radicalen in het lichaam binnen en zet je de poort open voor kanker.
  • Geraffineerde spijzen beroven het lichaam van vitale stoffen. Er ontbreken heel wat antioxidanten aan witte meelproducten. Liever volkoren eten en vooral geen witte industriesuiker.
  • Traag eten in een aangename omgeving is even belangrijk als gezonde producten kiezen voor het menu.
  • Wie te dik is, maakt meer kans op kanker. Vooral mollige vrouwen krijgen eerder borstkanker. Wie 40 percent boven zijn normaal gewicht weegt, is een grote kandidaat voor kanker, maar natuurlijk ook voor hart- en vaatziekten.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde