dec 15, 2021 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Zieke darmflora vergiftigen je lichaam en verzwakken je immuniteit

Een goede immuniteit is goud waard. Dat mag tegenwoordig elke dag gezegd worden, want wie zou er niet een fortuin voor over hebben om weer gezond te worden. Denk maar aan de vele covidpatiënten die doodziek zijn of er helemaal geen vertrouwen meer in hebben, zelfs na de zoveelste booster. Uit een enquête die pas gepubliceerd werd, blijkt dat nog amper drie op de tien patiënten vertrouwen heeft in de maatregelen van de overheid. Geen bemoedigende vooruitzichten dus en zeker niet nu de feestweken in zicht komen en de scholen voor grote vraagtekens staan die ze misschien niet kunnen oplossen.

Wie kan dat wel oplossen? We hebben onszelf niet gemaakt, we weten zo weinig, hoewel veel “wetenschappers” nu wel voor god-de-vader spelen en de indruk wekken dat ze na het zoveelste angstoffensief de oplossing kennen. Maar de wijze zegt altijd “misschien”. Het is goed om nederig te blijven, want de natuur is niet enkel sterker, maar ook veel wijzer dan wat de zogenaamde wetenschap ons wil laten geloven.

Wat is er zeker nuttig en doeltreffend? Een goed immuunsysteem en dat zeggen ook eminente immunologen. Dankzij een goed immuunsysteem ben je elke aanvaller te slim af. Dat immuunsysteem is bij pasgeborenen perfect, dat is ons door de schepping meegegeven. Als we daar gaan aan peuteren is de kans groot dat we leerling-tovenaar spelen en dat we meer problemen gaan maken dan op te lossen.

Yoghurt en gefermenteerde producten en groenten, zijn naast rauwkost, de voornaamste hulp om de darmflora te herstellen. Suiker en junkfood ruïneren je immuniteit.

De oplossing ligt in de darm

Heel wat ziekten hebben met darmproblemen te maken. De volkswijsheid heeft dat in een gezegde verwoord: „De dood huist in de darm”. Darmziekten behoren in het geïndustrialiseerde westen tot de meest voorkomende problemen en ook de meest dodelijke. Een op vijf patiënten sterft aan kanker en meer dan de helft daarvan is darmkanker. Eenvoudige, maar populaire problemen zijn trouwens ook terug te voeren tot darmproblemen: parodontose, hardlijvigheid, vergiftigingsverschijnselen, dikke buik, opgeblazen gevoel, huidproblemen, infectieuze aandoeningen, riekende adem, virale aanvallen, zelfs griep en snotvallingen, maar ook covid.

Redenen genoeg om spaarzaam te zijn op je darmen, ze goed te behandelen met eenvoudige en zo natuurlijk mogelijke middelen, die vriendelijk zijn voor het microbioom. Op die manier krijg je gezonde flora en dat is het geheim van een goede gezondheid. Steeds meer blijkt de relatie tussen de darmflora en het brein, maar ook tussen de darmflora en de longen. Met gezonde darmflora kun je amper ziek worden.

Zodoende worden we nu met de harde feiten geconfronteerd en met de neus op de problemen geduwd: jarenlang misbruik van antibiotica voor eenvoudige problemen hebben een resistentie van bacteriën in de darmen veroorzaakt, zodat de klassieke middelen niet meer werkzaam zijn. Nu beginnen artsen alarm te slaan en roept de academische wereld op om op te letten met antibiotica, terwijl ze die zelf kwistig voorgeschreven hebben als waren het snoepjes. De reisjes, de voordeeltjes, de cadeautjes uit het verleden zijn daar niet vreemd aan, uiteraard dankzij het prima werk van de big lobby… maar was de patiënt ermee gebaat?

Het werd en is duidelijk dat in veel gevallen de gezondheid verworden was tot een “industrie” waar nog maar weinig respect voor de natuur en de natuurlijke waarden van het lichaam te vinden waren. Jammer, maar dat zijn de feiten. De zekerheden van het verleden, zijn de vergissingen van vandaag, ook dat is wetenschap…

Sterk immuunsysteem

De natuur heeft ons een sterke verdediging geschonken tegen aanvallen van buitenaf. De huid en de slijmvliezen vormen een eerste verdedigingslinie. Van zodra die linie doorbroken wordt, komt het immuunsysteem in actie door middel van de leukocyten. Die zenden macrofagen uit om de indringers te neutraliseren. Dat immuunsysteem is van bij de geboorte ijzersterk, maar je kan het ook versterken door de B-cellen en de T-killercellen te trainen en de stoffen te geven om zich te bewapenen. Men noemt dat adaptogeen.

Die B-cellen maken antilichamen om de eiwitstructuur van de indringer te liquideren. Soort zoekt soort, zou je zeggen. Doordat deze cellen zich een vroegere aanval herinneren, kunnen ze anticiperen op ziekte bij een nieuwe aanval. Dat is de bedoeling van het immuunsysteem en de inentingen. Alleen is de natuurlijke immuniteit sterker, doeltreffender en het geheugen van de cellen met antistoffen is straffer en blijvender.

Ook andere ontstekingen

Die antistoffen komen van pas bij heel wat aandoeningen en ontstekingen. Door wetenschappelijk onderzoek werd ontdekt dat de helicobacter pylori verantwoordelijk kan zijn voor een groot aantal infecties van het maag- darmkanaal. Artsen geven al te graag en al te gemakkelijk een breedspectrum antibioticum, maar slaan te weinig acht op de schade die het op langere termijn kan veroorzaken.

Antibiotica moet eigenlijk beperkt blijven tot problemen waarbij het lichaam de zaak zelf niet meer aankan en zachtere therapieën falen. Antibiotica hebben een funeste uitwerking ook op de goede en levensnoodzakelijke darmbacteriën, de zogenaamde darmflora. Dit is nochtans  belangrijk voor de voorbereiding van de spijzen en de uiteindelijke absorptie van waardevolle elementen, maar ook voor de opbouw van de immuniteit.

Door gebrekkig werkende darmflora kunnen in de darmen gistingen ontstaan. Het gevolg daarvan is dat giftige afvalproducten van de stofwisseling, via de darmen in het bloed terecht komen en daardoor de lever overbelasten. Als dit proces jarenlang aanhoudt, raakt de lever zijn vermogen om het lichaam van gifstoffen te ontdoen voor een deel kwijt. Dat alles is meestal het gevolg van misbruik van antibiotica, terwijl er voor de meeste kwaaltjes eenvoudiger en minder gevaarlijke oplossingen bestaan. Veel artsen zijn te roekeloos met hun voorschriftgedrag, maar geneeskunde is in veel gevallen een consumptieartikel geworden.

Melkzure bacteriën

De darmflora herstellen moet de eerste opdracht zijn, wil men het lichaam zijn natuurlijke afweerkrachten teruggeven en maken dat zowel de lever als de darmen hun werk optimaal kunnen vervullen.

Gezond werkende darmen en een goed werkende lever garanderen je een jarenlange gezondheid. Daarom moet allereerst de voeding worden aangepast. Dat betekent dus ook volkomen afstappen van het gebruik van junkfood, geraffineerde meelspijzen, dus ook geen wittebrood en gebakjes, geen geraffineerde suiker en absoluut geen bewerkte voeding. Alcohol is zelfs in kleine hoeveelheden schadelijk. Wel gunstig zijn melkzuurbacteriën zoals in echte yoghurt en melkwei of gefermenteerde groenten.

Melkwei is afkomstig van de kaasbereiding. Een schitterend product dat nuttig is bij het herstel van de darmflora, maar ook om te vermageren, vanwege het orootzuur. Deze gefermenteerde producten zijn ook gunstig bij de behandeling van schimmels, huidontstekingen, keelontstekingen en uiteraard dysbacteriose.

Eigenlijk moeten patiënten die last hebben met de spijsvertering en de darmen, vóór elke maaltijd een paar soeplepels melkwei of kefir (ook een gefermenteerd product) oplossen in een half glas water en dit langzaam opdrinken.

Het kan wel een hele tijd duren eer de darmen zich volkomen hebben hersteld, maar het loont echt de moeite. Om te beletten dat het lichaam zichzelf langzaam vergiftigt, kun je best zoveel mogelijk vermijden antibiotica te gebruiken en is gezonde volwaardige voeding met veel rauwkost en zuurkool, naast het gebruik van yoghurt en melkwei, ten zeerste aan te bevelen. Op die manier krijg je ook uitstekende immuniteit en dat is in deze benauwde tijd goud waard!

En wil je snel resultaat, dan kun je beslist baat hebben bij een bom natuurlijke, goede bacteriën zoals in Digesbiose om je darmflora te optimaliseren.

Je vindt Digesbiose van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 1752-278.

Of je kan Digesbiose ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Je flora zal weer bloeien!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De natuur: het beste antidepressivum

Voel je je een beetje depri? Kies dan bij voorkeur een ander moment om dat te worden. Dat klinkt ongeloofwaardig en eigenlijk een beetje belachelijk, want feit is dat je niet gedeprimeerd kan worden op commando en dat je het tijdstip uiteraard zelf niet kunt kiezen....

Lees meer

Ook je huid neemt giftige stoffen op

Als je een huis koopt, moet het eerst onderzocht worden op schadelijke stoffen. De grond moet gecontroleerd worden op verontreiniging en desnoods worden afgevoerd, vervangen en uiteindelijk worden gezuiverd. Als er asbest wordt in aangetroffen, ben je verplicht de...

Lees meer