Wat kan een kankerpatiënt best eten?

Kankerpatiënten eten vaak de verkeerde producten. Het is dan ook van belang dat ze weten wat goed en slecht is voor hun gezondheid, omdat hun welbehagen in grote mate afhankelijk is van wat ze eten.

Kankerpatiënten begaan dikwijls grote dieetfouten die hun genezing bemoeilijken.

Een kankerspecialist Dr. A. Bonde Jensen, van de universiteit van Kopenhagen in Denemarken heeft onderzoek gedaan naar de eetgewoonten van meer dan 1000 kankerpatiënten verspreid over het gehele land. Veel van deze patiënten lijden aan ondergewicht en het is belangrijk dat ze opnieuw aan gewicht winnen, omdat de weerstand voor een deel afhankelijk is van de reserves die in het lichaam worden opgeslagen. Ze mogen zich dus niet onthouden van vetten, wat de meesten doen. Ze moeten hun vetten gewoon gezonder kiezen: meer plantaardige mono-onverzadigde vetten en visoliën: met Omega-3 vetzuren.

Vitamine E is eveneens heel belangrijk en deze vitamine is vetoplosbaar. Vandaar het belang van vetten in de voeding. Uiteraard ook voldoende vruchten en groenten en de meesten eten dit veel te weinig. Een hogere hoeveelheid vitamine C en bètacarotenoïden zijn van belang voor het herstel van de gezondheid van de kankerpatiënt.

Wortelen, tomaten, komkommer, radijsjes, broccoli, spuitjes en kool zijn interessante voedingsmiddelen die antioxidanten leveren die precies voor kankerpatiënten van groot nut zijn.

Maar veelal hebben deze mensen last met de eetlust. Ze komen er niet toe hun bord vol te leggen en leeg te eten. Ze gaan liever over op gemakkelijker producten van een hoge calorische waarde zoals suikergoed en andere zoetigheid.

Zout bekomt hen ook niet te best. Dat is precies wat ze moeten vermijden: geen zoetigheid, geen geraffineerde producten, maar daarentegen volwaardige kost met veel fruit en groenten, terwijl ze de vetten zeker niet over het hoofd mogen zien. Maar ze kiezen dan wel best voor plantaardige vetten en visoliën: vette vis is het gezondst omdat op die manier de balans tussen Omega-3 en Omega-6 vetzuren die beide essentiële vetzuren zijn, weer wordt hersteld.

Een tip: Nutribell visolie Omega-3.

Je vindt Nutribell visolie Omega-3 in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2751-485.

Ook online te bestellen via www.fytobell.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hou jonge kinderen van het scherm weg!

Jaren geleden werd ervoor gewaarschuwd niet te lang met de GSM te bellen. Dat bellen gebeurt nu veelal via afstandsluidsprekers, of met oortjes, zodat de iPhone of smartphone, vroeger GSM genoemd, niet tegen het hoofd moet worden gehouden. Een verkoper waarschuwde ons...

Lees meer