jan 15, 2024 | Alle tips, Dieren | 0 Reacties

Geef je hond zeker geen chocolade

Mensen zijn verzot op chocolade. De Zwitsers zijn Europees kampioen chocolade smullen. Wij in Nederland en België komen nog niet aan de helft 5 kilo per jaar amper. Is het daardoor dat de Zwitsers zich zo gelukkig voelen? Of is het om zich gelukkig te voelen dat ze meer chocolade eten? Wie zal het zeggen?

Chocolade is giftig voor je hond. En hoe kleiner de hond, des te groter het risico.

Chocolade maakt endorfines aan in de hersenen en dat staat voor geluk dankzij het feel-good-hormoon. Je voelt je in je nopjes na het eten van chocolade.

Het is lekker, een aangenaam tussendoortje, je voelt je beter en het is een gezond snoepje. Althans, zolang er geen geraffineerde suikers of toevoegsels werden aan toegevoegd, dan wordt het weer ongezond. Want chocolade bevat antioxidanten en die zijn goed voor hart- en bloedvaten en om langer te leven, ziekten weg te houden, tegen jicht en reuma, en dankzij de fenylethylamine tegen depressieve gevoelens.

Uiteraard moet je al grote hoeveelheden gebruiken om er echt iets van te voelen, maar laat dat niet de bedoeling zijn, want ook andere stoffen bevatten antioxidanten zoals koffie en thee.

Maar niet enkel mensen die wat troost of een lekker gevoel nodig hebben, zijn grote fan van chocolade, ook huisdieren weten dat de waarderen. Doe dat niet!

Je hond lust wel een brok chocolade, een snoepje, een koekje met chocolade, maar dat komt vanwege de suikers die erin gestopt werden. Chocolade is zeker niet goed voor je hond, omdat het theobromine bevat, net als thee, terwijl een hond de theobromine slechts veel langzamer kan metaboliseren dan de mens. Het gevolg is dat de hond er ziek van wordt en kan aan dood gaan.

Wil je je hond belonen of vertroetelen, geef dan geen snoepje met chocolade, maar een product dat speciaal voor hem gemaakt is: Hij zal het dubbel waarderen en er gezond door blijven.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer