apr 22, 2024 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Bananen, chocolade en noten helpen tegen onrustige benen in bed

De helft van de volwassen bevolking ouder dan dertig jaar heeft te maken met slaapproblemen. Sommigen kunnen maar moeilijk inslapen, terwijl anderen een onrustige slaap hebben of te vroeg in de ochtend wakker worden en uren liggen te woelen zonder opnieuw de slaap te kunnen vatten.

De helft van de volwassenen heeft slaapstoornissen. Onrustige benen in bed kunnen worden bekampt met magnesium. Noten, bananen, kiwi en chocolade eten kunnen wel eens helpen.

Als belangrijkste oorzaken voor deze slaapproblemen worden onder andere stress, pijn en psychische klachten genoemd. Ook lawaai, kou, een slecht bed, koffie en alcohol kunnen een rol spelen. Verder blijkt dat bijna een op de drie slaapproblemen wordt veroorzaakt door een verkeerde omgeving of verkeerde gewoonten.

Geheugen

Deze patiënten hebben vaak overdag last van slaperigheid, geheugenproblemen, concentratiestoornissen en prikkelbaarheid. Bij slaap-apneu bijvoorbeeld, waarbij de ademhaling een paar seconden ophoudt, kunnen door een nog onbekende oorzaak beschadigingen in delen van de hersenen die zich met de regulering van slaap bezighouden, ontstaan.

Ook het restless legs syndrome, of onrustige benen, is een kwaal die tot slaapstoornissen kan leiden. Mensen die aan dit syndroom lijden, hebben last van een branderig en kriebelend gevoel in de benen. Dit nare gevoel houdt pas op als de benen worden bewogen. De aandoening kan met medicatie worden verholpen. Het is dus verstandig met rusteloze benen even langs de dokter te gaan, wanneer dit tot slaapproblemen leidt.

Zwangere vrouwen

Overigens hebben veel zwangere vrouwen met deze kwaal te kampen. Gewoonlijk helpt het als de patiënt magnesium als voedingssupplement inneemt. Ook chocolade eten en noten, kan wel eens helpen. Een leuke gedachte om onrustige benen in bed tot bedaren te brengen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hou jonge kinderen van het scherm weg!

Jaren geleden werd ervoor gewaarschuwd niet te lang met de GSM te bellen. Dat bellen gebeurt nu veelal via afstandsluidsprekers, of met oortjes, zodat de iPhone of smartphone, vroeger GSM genoemd, niet tegen het hoofd moet worden gehouden. Een verkoper waarschuwde ons...

Lees meer