okt 10, 2023 | Gezondheid, Voeding | 0 Reacties

Betere cholesterolwaarden door anders te eten

Het klinkt ongelooflijk en tegenstrijdig maar toch blijkt het uit wetenschappelijk onderzoek aan de Mayokliniek in Californië: meerdere kleinere maaltijden verdeeld over de dag zijn beter voor de gezondheid dan één, of twee grotere maaltijden: ook in verband met het cholesterolgehalte.

Meerdere eetmalen per dag zijn gezonder dan een paar copieuze maaltijden.

Proeven op dieren hadden al eerder deze resultaten laten zien, maar thans bleek het duidelijk uit verschillende controlegroepen: wie vijf maaltijden per dag at, had een lager cholesterolgehalte dan wie slechts tweemaal per dag at. Dat is ook voor een deel te verklaren door het feit dat de maaltijden op die manier anders zijn samengesteld.

Zelfs de controlegroep die vijfmaal at en toch vette spijzen en cholesterol houdende producten zoals eieren gebruikte, had een lager totaal cholesterolgehalte en zelfs een lager LDL-cholesterolniveau (de slechte) dan de controlegroep die anders at, maar slechts één- of tweemaal per dag aan tafel schoof. De uitleg die er aan gegeven wordt is, dat de voortdurende knabbelaars hun metabolisme stimuleren om een betere verbranding van de voeding te realiseren. Bovendien eten die meer noten, vruchten, gedroogde vruchten en groenten met een dipsausje.

Weliswaar moet gewaarschuwd worden voor geraffineerde koolhydraten en alcohol: aperitiefjes en wijntjes.

Eieren zijn nochtans vet, maar ze verhogen het cholesterolgehalte niet, wel integendeel.

Wat moet je dan eten?

  • meer groenten en vruchten
  • meer vis en minder vlees
  • vermijd junkfood
  • vermijd geraffineerde suikers
  • slaap voldoende
  • ga dagelijks een wandeling maken
  • vermijd stress

En een tip om de cholesterol in balans te houden: Cholefort van Fytobell, op basis van gegiste rode rijst.

Je vindt Cholefort van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2963-684.

Of je kunt Cholefort van Fytobell ook online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hou jonge kinderen van het scherm weg!

Jaren geleden werd ervoor gewaarschuwd niet te lang met de GSM te bellen. Dat bellen gebeurt nu veelal via afstandsluidsprekers, of met oortjes, zodat de iPhone of smartphone, vroeger GSM genoemd, niet tegen het hoofd moet worden gehouden. Een verkoper waarschuwde ons...

Lees meer