okt 10, 2023 | Gezondheid, Voeding | 0 Reacties

Betere cholesterolwaarden door anders te eten

Het klinkt ongelooflijk en tegenstrijdig maar toch blijkt het uit wetenschappelijk onderzoek aan de Mayokliniek in Californië: meerdere kleinere maaltijden verdeeld over de dag zijn beter voor de gezondheid dan één, of twee grotere maaltijden: ook in verband met het cholesterolgehalte.

Meerdere eetmalen per dag zijn gezonder dan een paar copieuze maaltijden.

Proeven op dieren hadden al eerder deze resultaten laten zien, maar thans bleek het duidelijk uit verschillende controlegroepen: wie vijf maaltijden per dag at, had een lager cholesterolgehalte dan wie slechts tweemaal per dag at. Dat is ook voor een deel te verklaren door het feit dat de maaltijden op die manier anders zijn samengesteld.

Zelfs de controlegroep die vijfmaal at en toch vette spijzen en cholesterol houdende producten zoals eieren gebruikte, had een lager totaal cholesterolgehalte en zelfs een lager LDL-cholesterolniveau (de slechte) dan de controlegroep die anders at, maar slechts één- of tweemaal per dag aan tafel schoof. De uitleg die er aan gegeven wordt is, dat de voortdurende knabbelaars hun metabolisme stimuleren om een betere verbranding van de voeding te realiseren. Bovendien eten die meer noten, vruchten, gedroogde vruchten en groenten met een dipsausje.

Weliswaar moet gewaarschuwd worden voor geraffineerde koolhydraten en alcohol: aperitiefjes en wijntjes.

Eieren zijn nochtans vet, maar ze verhogen het cholesterolgehalte niet, wel integendeel.

Wat moet je dan eten?

  • meer groenten en vruchten
  • meer vis en minder vlees
  • vermijd junkfood
  • vermijd geraffineerde suikers
  • slaap voldoende
  • ga dagelijks een wandeling maken
  • vermijd stress

En een tip om de cholesterol in balans te houden: Cholefort van Fytobell, op basis van gegiste rode rijst.

Je vindt Cholefort van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2963-684.

Of je kunt Cholefort van Fytobell ook online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast met vermageringsdiëten

Vermageringsdiëten zijn het populairst op internet, tenminste wat de zoekmachines als aantal vragen te verwerken krijgen. Ook veel dokters worden tegenwoordig overstelpt met de vraag naar inspuitingen die normaal voor diabetespatiënten bedoeld zijn, maar waarvan...

Lees meer

Verkeerd eten door negatief zelfbeeld

Eten doet men niet enkel omdat het moet om je te voeden, maar ook omdat het lekker is. Daardoor gaan veel mensen ook te veel eten en ze doen dat voor een deel om hun ongemakken, hun frustraties weg te werken, of liever weg te eten. Maar daardoor duiken dan weer nieuwe...

Lees meer

Steeds meer kankerziekten

Kanker neemt wereldwijd nog steeds toe. In het jaar 2000 zijn 5,3 miljoen mannen en 4,7 miljoen vrouwen het slachtoffer geworden van een kwaadaardige tumor, terwijl 6,2 miljoen mensen aan de kanker stierven. Tegenwoordig is dat aantal met nog eens vijftien percent...

Lees meer

Steeds meer depressieve mensen

We hebben inderdaad geen reden om uitbundig en vrolijk te zijn dezer dagen. Het is overal wat, zowel bij ons als over de grenzen. Hier zijn het de regeringen die problemen hebben en opleveren, of het is de stikstof die ons zorgen moet baren, of het is de dure...

Lees meer

Zeven zonden veroorzaken aderverkalking

We weten het wel allemaal een beetje, maar we zetten ze nu toch eens op een rijtje: de top zeven die leidt naar aderverkalking. Roken, gebrek aan beweging en verkeerde voeding zijn de belangrijkste oorzaak van aderverkalking. Om te beginnen hoge bloeddruk, die vooral...

Lees meer