okt 4, 2023 | Gezondheid, Voeding | 0 Reacties

Vis beschermt je hart

Mensen die tweemaal per week vette vis (makreel, haring, zalm, sardines) eten, hebben een veel kleinere kans op het dichtslibben van de bloedvaten en op hart- en vaatziekten. Daarnaast beschermen de aanwezige vetzuren ook tegen de ziekte van Alzheimer en een bepaalde vorm van dementie.

Eieren zijn minder gevaarlijk voor het hart dan men vreest. Vis is gezond vet, evenals olijfolie natuurlijk!

Ook olijfolie is zoals bekend, een gezond vet. Onderzoek heeft aangetoond dat daardoor de goede cholesterol kan verhogen en de slechte verlagen.

Ons lichaam heeft dus vet nodig. Voeding met te weinig goede vetten veroorzaakt namelijk een verlaging van de goede HDL-cholesterol in het bloed. En dat HDL zorgt ervoor dat onze bloedvaten niet dichtslibben.

Eieren staan ten onrechte bekend als gevaarlijke cholesterol verhogers. Een ei bevat belangrijke eiwitten, vitaminen, mineralen (ijzer, calcium) en cholesterol. Dit brengt veel mensen al aan het schrikken. Je moet inderdaad met cholesterol oppassen, maar er is een groot verschil tussen cholesterol in het bloed en in de voeding. Een hoog cholesterolgehalte is voor sommigen een gevaar in verband met het risico op hart- en vaatziekten. Maar cholesterolrijke voeding heeft weinig invloed op het cholesterolpeil in ons bloed.

Het eten van transvetten is veel slechter voor het cholesterolgehalte in het bloed, dan het eten van cholesterolrijk voedsel als een eitje. Een ei bevat bovendien onverzadigde vetten, die helpen het risico op hart- en vaatziekten te verkleinen!

Transvet vind je in gebak, koekjes, friet, snoep en alles wat gehydrogeneerd is.

Een tip: je kunt gemakkelijk je bloedvaten soepel houden door vis en visoliecapsules, dankzij de Omega-3 vetzuren.

Die vind je in visolie Omega-3 van Nutribell met CNK-bestelnummer: 2751-485 voor de apotheek.

Ook te bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer