okt 4, 2023 | Gezondheid, Voeding | 0 Reacties

Vis beschermt je hart

Mensen die tweemaal per week vette vis (makreel, haring, zalm, sardines) eten, hebben een veel kleinere kans op het dichtslibben van de bloedvaten en op hart- en vaatziekten. Daarnaast beschermen de aanwezige vetzuren ook tegen de ziekte van Alzheimer en een bepaalde vorm van dementie.

Eieren zijn minder gevaarlijk voor het hart dan men vreest. Vis is gezond vet, evenals olijfolie natuurlijk!

Ook olijfolie is zoals bekend, een gezond vet. Onderzoek heeft aangetoond dat daardoor de goede cholesterol kan verhogen en de slechte verlagen.

Ons lichaam heeft dus vet nodig. Voeding met te weinig goede vetten veroorzaakt namelijk een verlaging van de goede HDL-cholesterol in het bloed. En dat HDL zorgt ervoor dat onze bloedvaten niet dichtslibben.

Eieren staan ten onrechte bekend als gevaarlijke cholesterol verhogers. Een ei bevat belangrijke eiwitten, vitaminen, mineralen (ijzer, calcium) en cholesterol. Dit brengt veel mensen al aan het schrikken. Je moet inderdaad met cholesterol oppassen, maar er is een groot verschil tussen cholesterol in het bloed en in de voeding. Een hoog cholesterolgehalte is voor sommigen een gevaar in verband met het risico op hart- en vaatziekten. Maar cholesterolrijke voeding heeft weinig invloed op het cholesterolpeil in ons bloed.

Het eten van transvetten is veel slechter voor het cholesterolgehalte in het bloed, dan het eten van cholesterolrijk voedsel als een eitje. Een ei bevat bovendien onverzadigde vetten, die helpen het risico op hart- en vaatziekten te verkleinen!

Transvet vind je in gebak, koekjes, friet, snoep en alles wat gehydrogeneerd is.

Een tip: je kunt gemakkelijk je bloedvaten soepel houden door vis en visoliecapsules, dankzij de Omega-3 vetzuren.

Die vind je in visolie Omega-3 van Nutribell met CNK-bestelnummer: 2751-485 voor de apotheek.

Ook te bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Veranderende moraal wakkert gonorroe weer aan

Terwijl de aandacht op het levensgevaarlijke aids wordt toegespitst, ontgaat het velen dat er nog andere geslachtsziekten zijn die eveneens toenemen. Gonorroe is één van de „klassieke” geslachtsziekten die alleen via geslachtsverkeer kunnen worden overgedragen. De...

Lees meer

Opgepast met vermageringsdiëten

Vermageringsdiëten zijn het populairst op internet, tenminste wat de zoekmachines als aantal vragen te verwerken krijgen. Ook veel dokters worden tegenwoordig overstelpt met de vraag naar inspuitingen die normaal voor diabetespatiënten bedoeld zijn, maar waarvan...

Lees meer

Verkeerd eten door negatief zelfbeeld

Eten doet men niet enkel omdat het moet om je te voeden, maar ook omdat het lekker is. Daardoor gaan veel mensen ook te veel eten en ze doen dat voor een deel om hun ongemakken, hun frustraties weg te werken, of liever weg te eten. Maar daardoor duiken dan weer nieuwe...

Lees meer

Steeds meer kankerziekten

Kanker neemt wereldwijd nog steeds toe. In het jaar 2000 zijn 5,3 miljoen mannen en 4,7 miljoen vrouwen het slachtoffer geworden van een kwaadaardige tumor, terwijl 6,2 miljoen mensen aan de kanker stierven. Tegenwoordig is dat aantal met nog eens vijftien percent...

Lees meer

Steeds meer depressieve mensen

We hebben inderdaad geen reden om uitbundig en vrolijk te zijn dezer dagen. Het is overal wat, zowel bij ons als over de grenzen. Hier zijn het de regeringen die problemen hebben en opleveren, of het is de stikstof die ons zorgen moet baren, of het is de dure...

Lees meer