okt 17, 2023 | Gezondheid, Voeding | 0 Reacties

Elke dag een appel om hartinfarct te voorkomen

Een Duitse studie heeft uitgewezen dat wie dagelijks een glas versgeperst appelsap drinkt of nog beter, elke dag een appel eet, driemaal minder kans op een hartinfarct heeft dan iemand die helemaal geen fruit of fruitsap gebruikt.

Appels moet je met schil en al eten, dan krijg je meest vitamines en flavonoïden naar binnen en bovendien helpt pectine de cholesterol te beheersen.

Merkwaardig is dat het appelsap ook een goede bescherming biedt in vergelijking met de appel zelf. Men legt het uit vanwege het feit dat er meer pectine in een glas appelsap zit (= gelijk aan drie appels) dan in één appel.

Toch blijft het zeker gezonder appelen te eten. We wisten het al van het Engelse spreekwoord: „one apple a day keeps the doctor away”… Wetenschappelijk bewijs daarvoor is er nu: appelen bevatten veel vitamines: C en B, de ene voor de versterking van de cel en het immuunsysteem en ook voor de versterking van de slagaderwanden, de andere voor het zenuwstelsel.

Maar appels bevatten ook pectine, – iemand die confituur maakt, weet dat – en die helpt het cholesterolgehalte naar beneden. Net onder de schil zitten ook de meeste bioflavonoïden en dat zijn levensnoodzakelijke antioxidanten. In de schil zit ook fosfor en dat is weer interessant voor de goede werking van de hersenen. Het is dan wel van belang dat je biologisch gekweekte appelen gebruikt, of althans het fruit heel goed wast onder stromend water.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde