apr 3, 2021 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Welke vitamines bij seksuele problemen en risico met de bloedsomloop?

Vitamines zijn heel belangrijk. Daarvan heeft Nobelprijswinnaar Linus Pauling ons kunnen overtuigen. Hij heeft een begin gemaakt met de theorie over antioxidanten. Veel vitamines zijn de motor van heel wat lichaamsprocessen. Denk aan de immuniteit en vitamine C, het zenuwstelsel en vitamine B, de afweer en vitamine D. Vitamine E staat bekend als de vitamine van vruchtbaarheid, maar ze kan veel meer dan dat.

Want niet alleen voor de vruchtbaarheid blijkt vitamine E ideaal te zijn. Men heeft vastgesteld dat er ook een grote invloed is op de spieren, vooral de gladde en gestreepte spieren en de bloedsomloop. Niet enkel voor de opbouw van de spieren blijkt deze vitamine van belang te zijn, maar ook voor het goed functioneren ervan.

Bij zwakte van de hartspier is vitamine E van belang, vooral samen met andere natuurlijke hartpreparaten zoals Crataegus oftewel Meidoorn, Convallaria, enz.

Gebrek aan vitamine E is ook ongunstig voor het zenuwstelsel. Men krijgt dan een combinatie van moeilijkheden, waaruit niet meteen tekorten aan vitamine E zouden blijken: hartkloppingen, snelle vermoeidheid en kortademigheid, prikkelbaarheid en slapeloosheid. Dergelijke problemen verdwijnen snel van zodra de tekorten worden aangevuld.

Vitamine E is eveneens van belang voor de bloedsomloop, voornamelijk voor de stevigheid van de vaatwanden. Bij tekorten aan vitamine E zou het bindweefsel uitzetten; waardoor de stevigheid van de bloedvaten vermindert. Je krijgt daardoor bloedophopingen, plaatselijke bloeddrukverhogingen, met alle risico’s vandien. Op die wijze treedt ook een grotere behoefte aan zuurstof op, men komt gemakkelijker in een toestand van ademnood en een pré-infarctsituatie, daar de zuurstofbehoefte van de spieren, ook van de hartspier toeneemt. Men heeft in een dergelijke situatie een toenemende verzuring van het bloed waargenomen, met grotere kans op reumatische klachten.

Met vitamine E voel je je gezonder, krachtiger en sterker. Want vitamine E zorgt ook voor gezonde bloedvaten. Dankzij vitamine E komt het minder gauw tot arteriosclerose en raken bepaalde seksuele problemen ook opgelost.

Bij ouderdomsklachten

Toedienen van vitamine E kunnen in een dergelijke situatie reumatische klachten verminderen of zelfs doen verdwijnen. De soepelheid en de sterkte van de spieren neemt toe, evenals de tonus van het hart en de bloedsomloop. Bejaarden, patiënten die reeds sukkelen met ouderdomsklachten, vroegtijdige veroudering, problemen met de bloedsomloop of het hart, de vruchtbaarheid of de potentie, de stofwisseling van bepaalde organen, kunnen dus beslist baat vinden met het gebruik van vitamine E.

Krachtverlies bij tekorten

Vitamine E hebben we dus nodig voor het verwerken van vetten en voor de aanmaak van celmembranen. Het aantal functies van vitamine E is nog niet helemaal achterhaald, maar wel is het een feit dat bij tekorten een algemene vermoeidheid optreedt, die zelfs loodzwaar kan zijn, terwijl het concentratievermogen daalt, de werklust en het dynamisme wegvallen.

Gebrek aan vitamine E blijkt ook een rechtstreekse invloed te hebben op de functie van de hypofyse die dan weer op haar beurt verantwoordelijk is voor de productie van een aantal hormonen in het lichaam. Er ontstaat dus als het ware een kettingreactie. In ieder geval blijkt een tekort aan adrenaline en cortisol in het lichaam te bestaan, waardoor dergelijke patiënten er als het ware compleet apathisch gaan bijlopen, elan, dynamiek en initiatief missen en tot geen ernstige prestatie in staat zijn. Daardoor wordt trouwens de poort opengezet voor allerlei andere klachten.

Bepaalde vormen van bloedarmoede kunnen ook het gevolg zijn van een tekort aan vitamine E. In dat geval ontstaan ook veel gemakkelijker infectieziekten. Bij toedienen van deze vitamine ligt het voor de hand dat dergelijke ontstekingsprocessen dan ook sneller genezen.

Seksuele moeilijkheden

Het aantal patiënten dat kampt met seksuele moeilijkheden is zeer groot. Veel mannen hebben last van impotentie, die weliswaar tijdelijk kan zijn, terwijl het aantal vrouwen dat klaagt over anorgasmie of frigiditeit, t.t.z. seksuele ongevoeligheid, nog groter is. Men spreekt van ruim 45 percent impotente mannen, terwijl het aantal vrouwen dat moeite heeft om een orgasme te bereiken rond de 60 percent ligt en soms nog hoger. Het succes van nieuwe middelen zoals Viagra onderstreept de nood.

Heel wat van deze problemen moet zijn oplossing vinden in psychische begeleiding, want de oorzaken zijn meestal emotioneel of althans vinden ze hun oorsprong in de opvoeding en een verkeerde benadering van de seksualiteit. Daar kan vitamine E weinig tegen beginnen, tenzij dat het een psychologisch steuntje zou zijn, maar als echt potentie of orgasmeproblemen ontstaan als gevolg van storingen in de bloedsomloop of het bindweefsel, dan kan vitamine E daar uiteraard wel iets aan doen.

Bij problemen kan je dus alleszins eerst proberen met vitamine E te nemen, uiteraard liefst van natuurlijke oorsprong om zo te proberen het probleem te bekampen.

Bij algemene zwakte waaruit seksuele zwakte voortkomt, is vitamine E ook aangewezen. Uiteraard moet in deze gevallen de dosis vitamine E die wordt toegediend hoog genoeg zijn, als stoottherapie om snel een kentering teweeg te brengen. Nadien moet een normaal en gevarieerd voedingspatroon kunnen volstaan.

In oliehoudende producten

Vitamine E vinden we in de natuur voornamelijk in plantaardige oliën en volkorenproducten. Tarwekiemen zijn een bijzonder goede leverancier van vitamine E. Ook eieren zijn een goede bron.

Tarwekiemolie kan die tekorten snel aanvullen of hulp verschaffen indien nodig.

Voor één gram vitamine E is er ongeveer één kilogram tarwekiemen nodig. Oliehoudende vruchten bevatten allemaal vitamine E, naast waterkers en Amerikaanse kers.

Ook in spinazie en sla, in heel veel bladgroenten komt vitamine E voor. Maar normaal moet een goed voedingsplan volstaan om bij gezonde personen voor voldoende vitamine E te zorgen. Daarom altijd volkorenproducten kiezen vanwege de aanwezigheid van de kiemen. Met voldoende vitamine E blijft niet alleen je hart en bloedsomloop gezonder, maar zal je je ook emotioneel, seksueel en fysiek veel gezonder, gelukkiger en sterker voelen. Samen met Crataegus is dat een ideale hartbeschermer.

Een tip: Crataecin van Fytobell, een prachtig middel voor de tikker.

Je vindt Crataecin van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2645-489.

Of je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe je snotvalling sneller genezen?

Het moment is aangebroken om dozen wegwerpzakdoekjes aan te schaffen. De rekken in de supermarkt waar deze bekende “familiedozen” uitgestald staan, worden langzamerhand leger. Eigenlijk niet zo langzaam, maar zienderogen. Dat wil wat zeggen: meer verkoudheden en...

Lees meer

Hop en zaagpalm beschermen je prostaat

Niemand ziet ze graag komen: de leeftijd. Niemand ziet het graag gebeuren: de ongemakken die ermee gepaard gaan. We willen het wel, maar we hebben hier nog het eeuwige leven niet, met alle gevolgen vandien. Vrouwen zijn bang van veroudering omwille van de menopauze,...

Lees meer

Hoe verklein je de kans op kanker?

Sommigen zijn zelfs beschroomd om de naam van de ziekte voluit te noemen en dus beschrijven ze het als de ziekte met de letter “K”. Kanker is inderdaad een probleem dat veel mensen treft. Het staat nog altijd op nummer twee van de lijst met dodelijkste ziekten in...

Lees meer

Roken maakt jongeren impotent

Het rijtje met de negatieve gevolgen van roken wordt elke dag langer. Van miskraam, tot osteoporose en slechte tanden bij de nakomelingen van rokende moeders. Desondanks worden waarschuwingen in de wind geslagen, vooral door jonge mensen, zelfs kinderen. Het slaat...

Lees meer

De wondere kracht van probiotica

Voor gezond zenuwstelsel, brein, longen, spijsvertering, slaap, bloedvaten en immuniteit Zonder bacteriën geen leven. Misschien klinkt het vreemd, maar hoe maak je anders brood, kaas, wijn, en compost voor een vruchtbare bodem? Er zijn natuurlijk bacteriën die ons...

Lees meer