apr 22, 2021 | Actueel, Toerisme | 0 Reacties

De Leiestreek: ideaal voor toerisme met de camper

Veilig op vakantie in eigen land? Dat kan! Daarom ook zit het kampeerautotoerisme in de lift. Ook de Leiestreek inspireert graag kampeerautotoeristen om de regio te ontdekken, dus maakt Toerisme Leiestreek het extra makkelijk voor hen. De veertien kampeerautoplaatsen in de streek worden nu gebundeld op de website www.toerisme-leiestreek.be/camper, telkens met praktische informatie en tips in de buurt: fiets- en wandelroutes, musea, lekkere adressen, … Zo heeft de toerist onmiddellijk alle informatie die hij nodig heeft voor zijn trip.

Na de lancering van 10 Leietrips voor fiets- en wandelliefhebbers, denkt Toerisme Leiestreek ook aan de kampeerautotoerist. “De kampeerautotoeristen zijn meer dan ooit op zoek naar nieuwe locaties. Het aanbod in de Leiestreek blijft groeien. De kampeerautoterreinen zijn een goede uitvalsbasis om de mooiste plekken in de regio te ontdekken”, aldus Claude Croes, voorzitter van Toerisme Leiestreek vzw.

Wie houdt van de stad, kan nergens zo dicht bij een stadscentrum kamperen als bij de Broeltorens in Kortrijk. Op een boogscheut vind je de verlaagde Leieboorden en allerlei creatieve hotspots. Wie kiest voor rust en natuur, vindt zijn gading bij ’t Meikensbos in Dentergem, met directe toegang tot het bos, het wandelnetwerk Poelberg-Meikensbossen en het fietsnetwerk Leiestreek. Wie houdt van kunst en cultuur strijkt graag neer bij Camping Groeneveld in Deinze. Vlakbij deze unieke locatie langs de oude Leie vind je Kasteel Ooidonk, het mudel (ofwel Museum van de Deinze en de Leiestreek), en verschillende andere musea in het nabije Sint-Martens-Latem.

Kamperen in de Leiestreek: de ideale en veilige vakantie in eigen land.

In mei wordt het aanbod verder aangevuld met een nieuw kampeerautoterrein op Tiegemberg in Anzegem bij het Sint-Arnolduspark, ideaal als vertrekpunt voor wandeltochten op het wandelnetwerk Land van Streuvels. Water en elektriciteit worden nog aangesloten, maar kampeerautotoeristen kunnen hier voorlopig al overnachten zonder voorzieningen.

De webpagina www.toerisme-leiestreek.be/camper vermeldt de zeven kampeerautoterreinen met faciliteiten, drie campings met kampeerautoplaatsen en vier parkeerplaatsen zonder faciliteiten in de Leiestreek. De website geeft niet alleen praktische informatie zoals de faciliteiten ter plaatse, maar ook de dichtstbijzijnde bakker, supermarkt, eet- en drinkadresjes, fiets- en wandelmogelijkheden en andere activiteiten of bezienswaardigheden in de buurt. Via de handige links check je makkelijk welke adresjes coronaproof alternatieven bieden.

Katrien Six, Regiomanager van Toerisme Leiestreek vzw en zelf kampeerautotoerist, is tevreden over het nieuwe initiatief: “Kampeerautotoeristen zoeken meer dan ooit concrete informatie. Via deze nieuwe websitepagina vinden ze onmiddellijk alles wat ze nodig hebben voor een trip in de Leiestreek”.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Grijpt de winter je naar de keel?

Weersvoorspellingen zijn tegenwoordig een beetje koffiedik kijken. Terwijl de weersvoorspeller op het nieuws verkondigde dat het droog bleef, was het hier aan het sneeuwen. Poedersneeuw weliswaar, maar je kunt er niet vanuit gaan dat het een exacte wetenschap is. Het...

Lees meer