jan 21, 2023 | Actueel, Gezondheid | 0 Reacties

Meerderheid schooljeugd heeft slechte rug

Hoe komt het toch dat zoveel mensen, zelfs jonge mensen of van middelbare leeftijd, al last krijgen met de rug. Doorgaans is het gewoon spierpijn door houdingsfouten die al een aanvang hebben genomen in de schooltijd, maar het kan ook ernstiger worden met bijvoorbeeld ischias. Lage rugpijn ook wel lumbago genoemd, komt zelfs bij de helft van de volwassenen af en toe voor. Sommigen laten zich al te gemakkelijk overhalen tot een operatieve ingreep.

Houdingsfouten tijdens de jeugdjaren bijvoorbeeld door te zware boekentassen kunnen op latere leeftijd veel ongemakken veroorzaken zoals rugpijn en zelfs ischias.

Anderen slikken zware pijnstillers en dat is lang niet zonder gevaar, terwijl er eigenlijk ook uitstekende natuurlijke middelen bestaan die ontstekingen tegengaan en dus ook de pijn zullen verdrijven.

Het begint al in de schooltijd waar jonge kinderen met veel te zware boekentassen zeulen.

In Duitsland moeten jongeren in de plaats van een gewone boekentas, een rugboekentas dragen om hun schoolgerief in op te bergen. Gelukkig ontstaat ook bij ons een nieuwe trend om rugzakken te gebruiken in de plaats van boekentassen die in de hand worden genomen. Daar ligt het de oorsprong van het probleem meestal.

Te zware boekentassen en vooral ook houdingsfouten in de klas en thuis aan de studietafel zijn er verantwoordelijk voor dat de helft van onze schooljeugd last heeft van een slechte rug, scheefgroei, scoliose.

Tijdens de jeugdjaren zullen ze daar weinig last van ondervinden, maar naarmate het kind opgroeit tot volwassene en later in de volwassen leeftijd zelf kan dat voor grote problemen zorgen. Ischias of chronische rugpijn kunnen op volwassen leeftijd het gevolg zijn. Daarom kan men de jeugd beter met een rugboekentas naar school sturen en er vooral ook op letten dat de vracht boeken beperkt wordt tot wat men die dag echt nodig heeft.

Een bezoek aan een chiropractor, osteopaat, of een goede kinesitherapeut is geen overbodige luxe om de jongere te leren omgaan met zware gewichten en vooral ook een juiste houding aan te leren aan het bureau en de tafel op school.

Maar vooral de ouders moeten erop letten dat de kinderen geen scheefgroei oftewel scoliose gaan ontwikkelen. Het kan hen later veel ongemakken en pijn bezorgen.

En een tip om op een natuurlijke manier met rugpijn om te gaan: Curcuma Forte van Fytobell.

Je vindt Curcuma Forte van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2963-700. Ook online te bestellen via www.fytobell.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Veranderende moraal wakkert gonorroe weer aan

Terwijl de aandacht op het levensgevaarlijke aids wordt toegespitst, ontgaat het velen dat er nog andere geslachtsziekten zijn die eveneens toenemen. Gonorroe is één van de „klassieke” geslachtsziekten die alleen via geslachtsverkeer kunnen worden overgedragen. De...

Lees meer

Opgepast met vermageringsdiëten

Vermageringsdiëten zijn het populairst op internet, tenminste wat de zoekmachines als aantal vragen te verwerken krijgen. Ook veel dokters worden tegenwoordig overstelpt met de vraag naar inspuitingen die normaal voor diabetespatiënten bedoeld zijn, maar waarvan...

Lees meer

Verkeerd eten door negatief zelfbeeld

Eten doet men niet enkel omdat het moet om je te voeden, maar ook omdat het lekker is. Daardoor gaan veel mensen ook te veel eten en ze doen dat voor een deel om hun ongemakken, hun frustraties weg te werken, of liever weg te eten. Maar daardoor duiken dan weer nieuwe...

Lees meer

Steeds meer kankerziekten

Kanker neemt wereldwijd nog steeds toe. In het jaar 2000 zijn 5,3 miljoen mannen en 4,7 miljoen vrouwen het slachtoffer geworden van een kwaadaardige tumor, terwijl 6,2 miljoen mensen aan de kanker stierven. Tegenwoordig is dat aantal met nog eens vijftien percent...

Lees meer

Steeds meer depressieve mensen

We hebben inderdaad geen reden om uitbundig en vrolijk te zijn dezer dagen. Het is overal wat, zowel bij ons als over de grenzen. Hier zijn het de regeringen die problemen hebben en opleveren, of het is de stikstof die ons zorgen moet baren, of het is de dure...

Lees meer