nov 27, 2023 | Alle tips | 0 Reacties

Waarom kiezen mannen altijd het verkeerde cadeau voor hun vrouw?

Hoe komt het toch dat mannen hun vrouw telkens weer het verkeerde geschenk cadeau doen? Vrouwen hebben het wat dat betreft blijkbaar niet zo moeilijk. De reden is simpel: Vrouwen kunnen geraffineerder luisteren naar de wensen van hun man, terwijl de mannen er met grof geschut tegenaan gaan, vaak met de beste bedoelingen. Zelfs als mevrouw meneer gedurende de maanden voorafgaand aan een feestdag, of een huwelijksviering bedelft onder mooi verpakte hints, blijkt hij toch met het verkeerde cadeau naar huis te komen.

Niets is vervelender dan het verkeerde cadeau schenken aan je vrouw

Een voorbeeld: tijdens een terloops gesprek, vermeldt de vrouw meerdere keren dat ze verzot is op een prachtig smal gouden ringetje, bezet met een eenvoudig rijtje piepkleine diamantjes, dat ze toevallig in de etalage van de juwelier heeft zien liggen. Dus snelt de man naar de winkel en kiest een breedbandig juweel met knoerten van stenen voor haar uit. Voor zijn allerliefste komt immers alleen het grootste en het duurste in aanmerking.

Wat gebeurt er daarna onvermijdelijk bij de overhandiging van het cadeau: aan beide kanten heerst teleurstelling. De vrouw is ontgoocheld omdat zij liefst een smalle ring met een bescheiden rij kleine diamantjes had; de man is ontgoocheld omdat zelfs het aller kostbaarste juweel uit de bijouterie zijn vrouw niet schijnt te bevallen.

Mannen hebben het dus iets moeilijker aandachtig naar hints te luisteren, vrouwen niet. Als ze opvangen dat hun levensgezel ergens zijn zinnen op heeft gezet, beginnen ze hem op subtiele wijze uit te vragen, tot in de allerkleinste details toe, zodat ze weten welke verlangens hij koestert. Een ander misverstand is dat mannen ervan uitgaan dat een goed cadeau duur moet zijn: hoe meer het gekost heeft, hoe gelukkiger hij zijn vrouw zal kunnen maken. Vrouwen gaan eigenlijk wat fantasievoller te werk: zelfs met geschenkjes die weinig geld gekost hebben, schieten ze bij hun man middenin de roos.

Als ze weet dat hij graag een dineetje bij kaarslicht verlangt, dan krijgt hij dat. Zo heerst bij mannen ook één wel heel hardnekkig misverstand, namelijk dat een vrouw graag praktische geschenken krijgt. Als mannen op feestelijke dagen teleurstellende gezichten willen voorkomen, kopen ze liefst geen mixers, strijkijzers, toasters, stofzuigers, fondue-stellen, friteuses, antirimpelcrème, deodoranten en talloze huishoudelijke spaartips. Maar, mannen hebben voortaan geen excuus meer.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hou jonge kinderen van het scherm weg!

Jaren geleden werd ervoor gewaarschuwd niet te lang met de GSM te bellen. Dat bellen gebeurt nu veelal via afstandsluidsprekers, of met oortjes, zodat de iPhone of smartphone, vroeger GSM genoemd, niet tegen het hoofd moet worden gehouden. Een verkoper waarschuwde ons...

Lees meer