jan 27, 2023 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Kopieer de levenswijze van de Japanners om langer te leven

Als je lang wil leven dan heb je geluk als je in Japan woont, want uit een rapport van de Wereld Gezondheid Organisatie WHO blijkt dat de Japanners de hoogste levensverwachting ter wereld hebben.

Gezond vet eten door meer vis, vanwege de Omega-3 vetzuren en niet roken doen de Japanners langer leven.

Hieruit moeten we aannemen dat de Japanners gemiddeld 75,5 jaar gezond blijven, de Nederlanders 73 jaar en de Belgen 72 jaar. De Amerikanen scoren gemiddeld slecht met „slechts” 70 jaar omdat de armen er een slechte gezondheidszorg hebben.

Australië komt na Japan op de tweede plaats van gezonde inwoners met 74 jaar en nadien komen Frankrijk (73,1), Zweden (73), Spanje (72,8) en Italië (72,7) en Griekenland (72,5). Nederland en Canada staan samen op de twaalfde plaats. België staat samen met Oostenrijk op de zestiende plaats.

De 23 laatste plaatsen op de lijst worden allemaal bezet door Afrikaanse landen ten zuiden van de Saharawoestijn. Die landen worden permanent bedreigd door besmettelijke ziekten veroorzaakt door vervuild drinkwater, door voedselgebrek, maar vooral ook door aids. Men leeft er niet lang.

De allerlaatste plaats wordt ingenomen door Sierra Leone: de mensen blijven er gemiddeld slechts 25,9 jaar gezond. De gemiddelde levensverwachting stijgt weliswaar wereldwijd. Die ligt nu op 66 jaar, terwijl die in 1980 nog maar 58,5 jaar was. Uiteraard zijn dit gemiddelde waarden, want er blijven grote individuele verschillen bestaan die zowel genetisch bepaald zijn als foor milieufactoren, de werkomstandigheden en vooral de leefwijze worden beïnvloed.

Als belangrijkste reden voor de lange levensverwachting van de Japanners wordt gesteld dat ze vooral minder vet of liever gezonder vet eten zoals vis, minder geraffineerde koolhydraten gebruiken en dat er minder gerookt wordt dan in andere landen. Het stressniveau is er ook lager en de bevolking leeft er in grote mate van tevredenheid. Daarmee is het recept voor een langer en gezonder leven ook gegeven.

En je kunt dat gemakkelijk kopiëren door zelf gezonder te eten, stress te mijden en meer Omega-3 vetzuren te gebruiken.

Een tip: Omega-3 visolie van Nutribell met CNK-bestelcode: 2751-485 voor de apotheek.

Je kunt Omega-3 visolie van Nutribell ook online bestellen via www.fytobell.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Veranderende moraal wakkert gonorroe weer aan

Terwijl de aandacht op het levensgevaarlijke aids wordt toegespitst, ontgaat het velen dat er nog andere geslachtsziekten zijn die eveneens toenemen. Gonorroe is één van de „klassieke” geslachtsziekten die alleen via geslachtsverkeer kunnen worden overgedragen. De...

Lees meer

Opgepast met vermageringsdiëten

Vermageringsdiëten zijn het populairst op internet, tenminste wat de zoekmachines als aantal vragen te verwerken krijgen. Ook veel dokters worden tegenwoordig overstelpt met de vraag naar inspuitingen die normaal voor diabetespatiënten bedoeld zijn, maar waarvan...

Lees meer

Verkeerd eten door negatief zelfbeeld

Eten doet men niet enkel omdat het moet om je te voeden, maar ook omdat het lekker is. Daardoor gaan veel mensen ook te veel eten en ze doen dat voor een deel om hun ongemakken, hun frustraties weg te werken, of liever weg te eten. Maar daardoor duiken dan weer nieuwe...

Lees meer

Steeds meer kankerziekten

Kanker neemt wereldwijd nog steeds toe. In het jaar 2000 zijn 5,3 miljoen mannen en 4,7 miljoen vrouwen het slachtoffer geworden van een kwaadaardige tumor, terwijl 6,2 miljoen mensen aan de kanker stierven. Tegenwoordig is dat aantal met nog eens vijftien percent...

Lees meer