okt 12, 2019 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Hoe wollen pluisjes op je fluwelen kleedje verwijderen?

Fluweel is weer in en klassieke jurken en broekpakken komen weer in de mode. Jonge mensen willen weer behoorlijk gekleed gaan, na een periode van tweedehandsspullen en recuperatiemateriaal dat met een modewoord als “vintage” omschreven wordt. Goede smaak en goede snit worden dus weer in het straatbeeld gezien. Gelukkig maar.

Dat brengt natuurlijk ook wel wat verzorging mee. Zo is het bekend dat fluwelen stoffen gemakkelijk pluisjes en draadjes aantrekken waardoor die er gemakkelijk blijven in kleven.

Wollen pluisjes op je fluwelen rokje of kleed? In een handomdraai tover je die weg, dankzij onze truc.

Als je dan toch modebewust door het leven wil gaan, moet ook de stof onberispelijk zijn. De vraag is dan natuurlijk: hoe krijg je die stofjes en wollen pluisjes gemakkelijk uit de fluwelen stof weg?

Het probleem is dat je fluweel ook altijd moet combineren met een andere stof. Zo kan je fluweel ook heel goed combineren met bijna alle andere soorten stoffen zoals katoen, zijde en wol. Wanneer je echter voor wol kiest in combinatie met fluweel dan kunnen er wollen pluisjes op het fluweel gaan zitten die vooral wanneer ze van een andere kleur zijn enorm kunnen storen.

Meestal zijn deze pluisjes met een gewone kleerborstel niet gemakkelijk te verwijderen. Als je echter de kleerborstel eerst in een schaaltje met zout doopt zullen de pluisjes zich probleemloos laten verwijderen waardoor je er dan in het vervolg ook keurig zal bijlopen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer