jan 31, 2024 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Zo verwijder je snel bloedvlekken van kledij, tafelkleed of stof

Het kan altijd en overal gebeuren, hoe voorzichtig je ook mag zijn: een kleine snijwonde, een valpartij, een bloedneus en… je beste mooie witte hemd of bloedje draagt de stempel van het ongevalletje. En bloedvlekken zijn niet gemakkelijk te verwijderen. Ze kunnen er als het ware eeuwig blijven op zitten.

Een van de hardnekkigste vlekken die moeilijk te verwijderen zijn, is een bloedvlek. Toch kun je dat snel en efficiënt uitvoeren en is je mooie kleding of tafelkleed of wat dan ook, gered.

Daarom zullen veel lezers gelukkig zijn te weten dat er wel een oplossing is en dat van eeuwige vlekken geen sprake meer zal zijn. Bovendien is het niet enkel een mooi wit hemd of een bloesje dat het slachtoffer van bloedvlekken kan zijn, maar evenzeer een mooi tafelkleed, een sprei, linnen of katoenen servetten enzoverder enzovoort.

Maar het beste nieuws is: er is wat aan te doen.

Iedereen heeft ongetwijfeld waterstofperoxide in het apotheekkastje staan, oftewel in de volksmond zuurstofwater genoemd. Waterstofperoxide is een anorganische verbinding van waterstof en zuurstof, met twee moleculen waterstof en twee moleculen zuurstof. Je vindt het in apotheken en wordt in een waterige oplossing aangeboden.

Als je nu een bloedvlek krijgt op kleding, moet je zo snel mogelijk onverdunde waterstofperoxide op de vlekken druppelen. Tijdens het aanbrengen zal het goedje beginnen bruisen. Als dat bruisen opgehouden is, licht deppen met een zuivere doek, maar nooit hard duwen of wrijven, dat maakt het alleen maar erger. Dep dus de natte vlek schoon en breng nadien weer waterstofperoxide aan tot zolang de vlek waarneembaar is.

Als de vlek nagenoeg verdwenen is, wassen op de klassieke manier. Zo heb je een mooi kledingstuk of dekbed, of tafelkleed kunnen redden.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hou jonge kinderen van het scherm weg!

Jaren geleden werd ervoor gewaarschuwd niet te lang met de GSM te bellen. Dat bellen gebeurt nu veelal via afstandsluidsprekers, of met oortjes, zodat de iPhone of smartphone, vroeger GSM genoemd, niet tegen het hoofd moet worden gehouden. Een verkoper waarschuwde ons...

Lees meer