apr 30, 2022 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Je buikvolume verraadt je gezondheid

We hebben gezien wie het eerst slachtoffer werd van de pandemie en bij wie de gevolgen het ergst waren: mensen met een onderliggend probleem zoals diabetes, obesitas, hart- en vaataandoeningen en verzuring. Leeftijd was ook een risicofactor, hoewel jonge mensen eveneens het slachtoffer werden. Je had ouderen van ver in de tachtig die probleemloos de besmetting hebben doorgemaakt, terwijl mensen van dertig al in grote moeilijkheden kwamen en op de intensive care terecht kwamen. De overlijdens waren navenant.

Hoe komt het toch dat sommigen zonder problemen een besmetting doormaken, terwijl anderen alle moeite van de wereld hebben om het probleem de baas te kunnen. De uitleg is eenvoudig: het immuunsysteem. Dat ontwikkel en verzorg je best aan tafel: de voeding is van primordiaal belang.

Als de spijsvertering gestoord is, de darm ziek is, de flora ongezond is, krijg je te maken met een zwakkere immuniteit en staat de poort open voor allerlei problemen. Dat kunnen zelfs zeer grote problemen zijn.

Verzuring is een oorzaak van veel gezondheidsproblemen. Door een omschakeling van levensstijl kan je wel weer gezond worden of gezond blijven.

Hoe goed is je enteropathie?

Volgens onderzoek ligt de hoofdoorzaak van de verslechterende gezondheidstoestand van de moderne mens in gebrekkig werkende spijsvertering. Men noemt het enteropathie. Iedereen zou zich dus de vraag moeten stellen of zijn spijsvertering wel in orde is. Daar valt meer onder dan gewoon een vlotte stoelgang. Spijsverteringsproblemen kunnen zich uiten in klachten te beginnen met de mondholte, het tandvlees, maag- darm- en leverproblemen, oprispingen, maagpijn, slechte adem, maagzuur, vol gevoel, druk op de maag, geeuwhonger, slechte eetlust, winderigheid, opgezwollen buik, vermoeidheid na het eten, diarree enz.

De stoelgang moet vlot, maar niet te vlot zijn. Hoe meer toiletpapier men nodig heeft, des te abnormaler is de toestand van de ontlasting. Ontbindingsprocessen in de darm hebben dan de overhand gehaald en jagen de spijzen te onverteerd naar buiten. Men mist op die wijze belangrijke stoffen voor de celvernieuwing. Zo word je vroegtijdig ouder.

Er mag ook geen te sterke geur zijn. Een zure geur wijst op gisting in de darm en een opvallend kwalijke geur wijst op darmrotting. Met deze enteropathie gaat ook een verandering van de buikvorm gepaard. Dr. Rauch tekende de verschillende buikvormen al naargelang hun gezondheidstoestand of ziekte. Een erg leerzame les in fysionomie. Wat de aardbodem is voor de planten is trouwens de darm voor de mens, concludeerde hij.

Buikvorm

Als het lichaam gezond is, hebben alle organen een bepaalde grootte en vooral ook verhouding tegenover elkaar. Vergrotingen wijzen altijd op een ziekte. Denk maar aan hartvergroting, milt- en leveruitzetting. Maar slechts weinigen blijken zich zorgen te maken als ook de buik gaat uitzetten. En toch is dit ook een teken van ongezonde ingewanden. In het maag- darmkanaal uiten de eerste ziektesymptomen zich als veranderingen in de diameter van dit gedeelte van het spijsverteringskanaal. Vernauwingen, maar vooral verwijdingen zijn mogelijk. De zogenaamde bierbuik is trouwens een gekend fenomeen in dat opzicht.

Een holle buik wijst op een ontstoken dunne darm, terwijl de gasbuik en de slappe drekbuik wijzen op verslapte ingewanden door voedselresten en fecale stoffen die wijzen op een geprikkeld darmslijmvlies door giftige ontbinding. Er kan lymfe-oedeem in de ingewanden optreden. Vaak komt daar ook lendenpijn bij. Niet zelden ziet men dan ook rugklachten optreden bij patiënten met ongezonde darmen. Een vergiftigde darm verstoort bovendien het algemene weerstandsvermogen, want het grootste deel van het immuunsysteem (tot 80 percent) zetelt trouwens in het darmmilieu.

Erge gevolgen

Het gevolg van deze problemen is vooral een stremming van de spijzentransit, of een te snelle en brijachtige ontlasting, met gistingsprocessen. Bij deze giftige darminhoud ontstaan stoffen zoals fenolen, indolen, cresolen, scatolen, biogene aminen, formaldehyde, toxische alcoholen (foezeloliën) en nog vele andere stoffen. Ze hebben een vergiftigende werking op de cellen, vooral op de lever, bloed- en zenuwcellen. Ze kunnen op die manier het immuunsysteem beschadigen en kunnen zelfs het ontstaan van kanker in de hand werken.

Kankercellen

In het labo kunnen op die manier bij dierproeven, uit de darminhoud kankercellen worden ontwikkeld. Darmvergiften kunnen bij bloedonderzoeken worden aangetoond. Zelfs in de urine en in zweet kunnen toxines uit de darmen worden gevonden. Door darmgassen kan de druk zo groot worden, dat diverticulitis ontstaat, een ontsteking van de divertikels. Bij zeer hoge gasdruk, belanden er stoffen in het bloed, kunnen op die manier zelfs in de uitgeademde lucht worden waargenomen als onwelriekende adem. Dit heeft zeer grote invloed op het fysieke en psychische welbevinden van de patiënt.

Ben je vermoeid en depressief?

Vermoeidheid en uitputting zonder duidelijke oorzaak, nervositeit, prikkelbaarheid, depressies, overgevoeligheid, psychische veranderingen, duizeligheid, bloeddrukproblemen, huilbuien, hoofdpijn, migraine, drukkend gevoel in het hoofd, heftige transpiratie, hartklachten, vaatkrampen, koude handen en voeten, gewrichtspijnen, reuma, rugklachten, stijve nek, spierpijnen, maagpijn, pijn aan de slokdarm, kortademigheid, huidziekten, ja zelfs zwaarlijvigheid zijn het gevolg van een zieke darm.

Hartinfarct door verzuring

Eigenlijk ontstaat op die manier zelfvergiftiging vanuit de darm. Een goed toegepaste darmreinigingskuur rekent af met al deze problemen. Een gemakkelijk te nemen geneesmiddel daarentegen maskeert enkel maar de symptomen. Vroeg of laat raakt de patiënt opgebrand, is voortijdig biologisch oud en… sterft. Volgens de bekende cardioloog B. Kern is hartinfarct en beroerte zelfs terug te brengen tot verzuring van de lichaamscellen en dat heeft heus niets te maken met zuur smakende producten, maar met de wijze waarop ons darmmilieu omgaat met de spijzen.

Ook rug- spier- en gewrichtspijn

Verzuring is trouwens de verklaring voor de meeste door stofwisselingsstoornissen veroorzaakte aandoeningen van gewrichten, pezen en tussenwervelschijven. Het is maar een tijdelijke oplossing om de rug te laten behandelen door een specialist, een kinesist, een osteopaat, als niet tegelijk of eerst iets gedaan wordt aan de verzuring van het lichaam, want daar ligt de oorzaak van de meeste ellende, van een zwakke gezondheid, van een pijnlijke rug en spier- en gewrichtspijn.

Hierbij komt het erop aan na sanering van het darmmilieu het lichaam weer een basenoverschot te laten krijgen. Daarvoor moet een goede voedselkeuze worden gemaakt, waarbij vruchten en groenten en ook aardappelen meestal basisch reageren, terwijl vlees, vis en zuivelproducten naast brood, vooral verzurend werken. Junkfood is totaal uit den boze. Suiker en alcohol eveneens. Stress is ook verzurend. Te weinig slaap ook en een sedentair leven is niet aan te bevelen. Beweeg, denk positief, slaap voldoende, ontspan en eet gezond. Ziedaar het geheime recept voor een gezond en lang leven.

En een beetje hulp kan nooit kwaad.

Je bent goed af met een uitstekend natuurlijk probioticum: Digesbiose van Fytobell.

Je vindt Digesbiose van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 1752-278. Of je kan Digesbiose ook online bestellen via www.fytobell.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Wat kan een kankerpatiënt best eten?

Kankerpatiënten eten vaak de verkeerde producten. Het is dan ook van belang dat ze weten wat goed en slecht is voor hun gezondheid, omdat hun welbehagen in grote mate afhankelijk is van wat ze eten. Kankerpatiënten begaan dikwijls grote dieetfouten die hun genezing...

Lees meer

Veranderende moraal wakkert gonorroe weer aan

Terwijl de aandacht op het levensgevaarlijke aids wordt toegespitst, ontgaat het velen dat er nog andere geslachtsziekten zijn die eveneens toenemen. Gonorroe is één van de „klassieke” geslachtsziekten die alleen via geslachtsverkeer kunnen worden overgedragen. De...

Lees meer

Opgepast met vermageringsdiëten

Vermageringsdiëten zijn het populairst op internet, tenminste wat de zoekmachines als aantal vragen te verwerken krijgen. Ook veel dokters worden tegenwoordig overstelpt met de vraag naar inspuitingen die normaal voor diabetespatiënten bedoeld zijn, maar waarvan...

Lees meer