mrt 9, 2021 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Last aan de luchtwegen: verzorg je darmen

Heel wat mensen lijden aan ademnood, aan aandoeningen van de luchtwegen, zonder specifiek te weten over welk probleem het precies gaat. Men spreekt in dat geval over CARA dat zijn Chronische Aspecifieke Respiratoire Aandoeningen, een verzamelnaam voor allerlei problemen met de luchtwegen en longen. Daarin is zowel chronische bronchitis als emfyseem en astma inbegrepen, hoewel van langsom meer de aandoeningen op zichzelf en niet meer als groep worden beschouwd en behandeld. De oorzaken kunnen namelijk verschillend zijn en de behandeling ook.

Vandaar dat men ook spreekt over COPD (afkomstig van het Engels: Chronisch Obstructive, Pulmonary Disease) waarbij chronische bronchitis en longemfyseem worden ondergebracht. Dat kan o.m. leiden tot ademnood en ook tot doorbloedingsstoornissen waarbij de zuurstofvoorziening is verminderd of gehinderd. Dat kan zich uiten in blauwe nagels, blauwe huid en hoesten enz.

Soms ligt de oorzaak bij ontstekingen in de luchtwegen, soms zwellen de slijmvliezen op en wordt slijm afgescheiden als gevolg van beschadiging van het longweefsel.

Een patiënt die last heeft van CARA kan zelf heel wat doen om zijn gezondheid te verbeteren.

Steeds meer mensen lijden onder aandoeningen van de luchtwegen. Door de darmen goed te verzorgen stimuleer je het immuunsysteem. Probiotica zijn daarbij van groot nut gebleken.

1) Een gezonde leefwijze zal bijdragen tot een verbetering van zijn of haar toestand. Beweging in de vrije natuur staat op het voorplan. Wandelen, fietsen en zwemmen (Bij voorkeur niet in een chloorbad) behoren tot de gezondste sporten. De nachtrust moet plaats vinden in een goed verluchte kamer. Roken is compleet taboe en tv-kijken moet tot een minimum worden beperkt en vooral ontspannende en interessante programma’s moeten worden uitgekozen. Berglucht, vooral in de winter is aanbevolen maar dan wel op een hoogte hoger dan 1500 meter. Allergenen moeten zoveel mogelijk worden gemeden. Huisdieren zet je best buiten en zeker buiten de slaapkamer. Huisstofmijt beperken door veel te stofzuigen en te wassen. Antibiotica niet nemen, tenzij in geval van nood. Er zijn zelfs patiënten die een overgevoeligheid hebben opgebouwd ten opzichte van antihistaminica.

2) Gezond voedsel is van levensbelang. De basis van het voedsel zijn verse groenten en vers fruit. Zo weinig mogelijk dierlijk eiwit, eventueel wel wat verse vis. Volgende stoffen en producten moeten compleet worden vermeden: geraffineerde suiker, snoep, chocolade met suiker en toegevoegde vetten, geraffineerde deegwaren, gebakjes, wit brood, oude kaas en marsepein. Ook geen gefrituurde producten, dus geen frieten met mayonaise, geen varkensvlees en geen bewerkte vleeswaren. Vlees en groenten uit blik moeten worden geschrapt. Zout, munt, gember en scherpe specerijen moeten worden geschrapt. Cosmetische producten, vooral de vette crèmes zijn verkeerd. Wel moet men veel fruit en groenten gebruiken en een groot deel daarvan moet als rauwkost worden genuttigd.

3) Emotioneel evenwicht is belangrijk. Conflicten moeten zoveel mogelijk worden vermeden of uitgepraat, want: it’s all in the mind. Patiënten die zich geïsoleerd en eenzaam voelen moeten hun relaties met oude vrienden weer oprakelen en intensifiëren. Relaxatietechnieken, verblijf in de natuur, zinvolle gesprekken, interessante lectuur kan bijdragen om hier een goed evenwicht te verkrijgen.

4) De zuurtegraad moet worden verbeterd. Het lichaamsmilieu moet worden verbeterd met rechtsdraaiend melkzuur en probiotica. Denk daarbij aan Allobiose van Fytobell met miljarden goede bacteriën. Ook gefermenteerd melkeiwit is aan te bevelen zoals yoghurt.

5) De redox-potentiaal moet beter worden gemaakt. Om de rH2 te verbeteren wordt gebruik gemaakt van de reductie-capaciteit van bepaalde geneesmiddelen. Door opname van elektronen wordt de redox-potentiaal beïnvloed.

Dat kan door middel van citroenzuur, want de vrij geplukte citroen bevat salicylzuur, wat andere zuren zoals urinezuur, ureum en glucose uit het bloed verwijdert. Ook vitamine B complex (van 1 tot B15) verbetert de redox-potentiaal. Lecithine (komt voor in sojascheuten) en vitamine E hebben hierop een gunstige uitwerking.

6) De r-waarde moet worden beïnvloed. Deze is evenredig met de ionen-concentratie in het bloed. Zuiver water drinken is daartoe een must. Mont Roucous en Volvic zijn de beste tafelwaters die aan de bio-elektronische eisen volgens prof. Vincent beantwoorden.

Koffie, thee, munt, alcohol, cola, limonade en volle melk moeten worden gemeden. Magere melkproducten, melkwei en echte yoghurt zijn wel toegelaten.

7) Stoorvelden moeten worden uitgeschakeld. Deze zijn energetische blokkades en remmen de zelf genezende kracht van het organisme. De Chinezen wisten trouwens al dat er een wisselwerking was tussen allergieën en darmproblemen. Een grondige zuivering van de dikke darm plus vastenkuren, zoals fruitkuur, schrappen van dierlijke eiwitten en een herstel van de normale darmflora zijn gunstige procedures.

8) Desensibilisatie heeft al menig allergiepatiënt blijvend geholpen. In de conventionele geneeskunde zal men het lichaam proberen te desensibiliseren door progressief stijgende dosissen van het allergeen toe te dienen, maar in de biologische geneeskunde zal men een entstof maken en toedienen op basis van stoffen uit de eigen urine van de patiënt. Men noemt dit de ISO-therapie.

9) Er moet een omkering komen door het grondsysteem te zuiveren van reactie blokkerende stoffen. Daartoe zijn er middelen zoals kruiden, gemmotherapie, enzymtherapie en thymuspreparaten. Als het lichaam weer op energetische prikkels reageert en het grondsysteem dus genormaliseerd is, kan een meer gerichte behandeling worden toegepast.

10) Ozontherapie is in veel gevallen een goed hulpmiddel, vooral bij CARA, daarbij wordt ozon in het eigen bloed ingebracht, een sterke ontstekingsremmer.

Maar bovenal is het gezond verstand een goede leidraad. Iedereen weet dat roken en alcohol nadelig zijn, dat gebrek aan beweging slecht is en dat gezond voedsel met fruit en groenten essentieel is.

Een tip: een goed preparaat met probiotica kan in elk geval van nut zijn.

Denk daarbij aan Allobiose van Fytobell met miljarden goede bacteriën.

Je kan Allobiose van Fytobell in de apotheek vinden met CNK-bestelnummer: 2121-226. Of je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe valstrikken voor je lever vermijden

De lever is een van de belangrijkste organen van het lichaam, zoniet het belangrijkste. Het zorgt voor de eliminatie van toxische stoffen, helpt bij de vertering, maakt gal aan, en we hebben er alle belang bij er goed zorg voor, te dragen. Dat zorg dragen gebeurt door...

Lees meer

De lever: Barometer van je gezondheid

Het hart is natuurlijk een belangrijk orgaan, maar eigenlijk is het enkel en alleen maar een pomp. Het heeft geen emoties, geen persoonlijkheid, het stuwt gewoon het bloed het lichaam rond, meer niet. Dat zei de wereldberoemde hartchirurg Dr. Barnard, tientallen jaren...

Lees meer

Bang van cholesterol of transvet?

Iedereen is bang van een te hoge cholesterolspiegel. Niet onterecht trouwens, want het kan zich afzetten tegen de vaatwand, daardoor vernauwingen veroorzaken en zelfs leiden tot hartinfarct en/of beroerte. Ischemische klachten die verband houden met te weinig...

Lees meer