Maak het je gemakkelijk met de “schudbokaal” in de keuken

Veel mensen zien er echt tegenop om bepaalde klussen in de keuken te klaren. Niet omdat ze niet doeltreffend zouden zijn, of geen lekkere resultaten opleveren, maar omdat het gewoon zo’n prutswerk is.

Je moet er maar opkomen, maar door een paar trucjes wordt het leven in de keuken veel eenvoudiger.

Toch kun je dat op een heel eenvoudige manier gemakkelijk, snel en zonder gedoe uitvoeren met een aantal trucjes.

Gekookte eieren pellen: Dat is voortaan kinderspel en gemakkelijk. Kook de eieren en laat ze wat afkoelen. Stop ze in een bokaal en schroef het deksel dicht. Begin nu hartstochtelijk te schudden. De eierschalen zullen in duizenden stukjes breken en nadien kun je die er gemakkelijk met de vingers afwrijven. Tienmaal minder tijd en evengoed. Je hoeft niet meer te verzaken aan een lekker gekookt eitje omwille van het gedoe.

Aardappelen in de schil: Ja inderdaad aardappelen in de schil gekookt bevatten meer vitamines en antioxidanten, dan als je eerst de aardappelen gaat schillen. Maar niet iedereen is zo verzot op de smaak van aardappelen die in de schil werden gekookt en die je met schil en al moet verorberen.

Er is nochtans een eenvoudig handig en doeltreffend trucje.

Vooraleer je de aardappelen gaat koken moet je een sneetje geven rondom de aardappel, zodat de schil daar een beetje onderbroken is. Kook nu de aardappelen. Eens gekookt kun je de schil er zo van afwrijven. Geen gedoe met op voorhand te schillen en ook geen gedoe met zeurende tafelgenoten over de smaak. En nog beter: de voedende bestanddelen blijven behouden.

Uien en look in partjes verdelen: Hetzelfde met ui oftewel ajuin en look. Ook een hele onderneming als je de ui of de look met de hand in partjes moet verdelen. Alweer dezelfde procedure: uien of lookbollen in de bokaal en schudden maar. Na een tiental seconden zijn zowel de vliezen als de lookpartjes losgekomen en kun je ze zonder problemen gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hou jonge kinderen van het scherm weg!

Jaren geleden werd ervoor gewaarschuwd niet te lang met de GSM te bellen. Dat bellen gebeurt nu veelal via afstandsluidsprekers, of met oortjes, zodat de iPhone of smartphone, vroeger GSM genoemd, niet tegen het hoofd moet worden gehouden. Een verkoper waarschuwde ons...

Lees meer