jan 28, 2020 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Bang van het coronavirus? Wapen nu je weerstand!

Er is dezer dagen nogal wat te doen over het Coronavirus. Het scheelt niet veel meer of de halve wereld is in paniek. Mensen die terugkeren uit China of die naar China moeten afreizen, zijn er niet gerust is. In Frankrijk zijn al de eerste gevallen gemeld en ook in ons land was er even sprake van een besmetting. Totnogtoe leek ongerustheid niet nodig, want de uitslag was hier negatief. Maar het duurt niet lang meer volgens virologen of we krijgen hier ook te maken met het virus.

Virussen zijn erg taaie dingen. Ze kunnen zelfs de diepvrieskast, de koelkast overleven. Hitte (zoals bij koken) niet. Virussen hebben wel een gastcel nodig om te kunnen overleven en zich voort te planten, in tegenstelling tot bacteriën. Vandaar dat het van het grootste belang is preventief te handelen. Omdat besmettingen overgaan via een besmette gastheer moet je uitkijken met alles wat besmet kan zijn: voedsel, uitwerpselen, braaksel, speeksel. Een handdruk kan al voldoende zijn om de virussen door te geven.

Virale besmettingen kunnen van mens tot mens worden doorgeven. Een virus heeft trouwens een gastcel nodig. Daarom: wapen je weerstand zodat het virus aan jou een slechte bondgenoot heeft.

Daarom is het van essentieel belang geregeld de handen te wassen. Eigenlijk moet je dat doen telkens je iemand hebt ontmoet en zeker als de persoon in kwestie je verdacht voorkwam, verkouden was, op reis is geweest naar China, of gebrek aan hygiëne vertoont. Dat geldt niet enkel voor het coronavirus, maar voor alle influenzatypes, inbegrepen het virus dat rhinitis overbrengt.

Wat moet je dan doen?

  • Eet zoveel mogelijk thuis of enkel in veilige eetgelegenheden.
  • Eet liefst gekookt voedsel en …als je rauw eet: altijd grondig wassen met veel stromend water.
  • Zorg voor vitaminerijke kost, eet gevarieerd en drink voldoende water.
  • Was geregeld de handen.
  • Vermijd drukke plaatsen: concerten, bioscoop, vergaderingen en bijeenkomsten waar veel volk is.
  • Vermijd buitenlandse beurzen.
  • Maak elke dag een kleine wandeling en verlucht het huis voldoende.
  • Werk aan je weerstand en gebruik Echinacea.
  • Rook niet en gebruik helemaal geen alcohol.
  • Slaap voldoende.

Opvallend is trouwens dat de meeste slachtoffers van het coronavirus oudere mensen zijn die een slechte weerstand hadden. Ze vallen bij bosjes in China, zelfs op straat. Er is een parallel te trekken naar de eerste wereldoorlog waar de Spaanse griep miljoenen slachtoffers heeft gemaakt. De oorzaak was eveneens een virus, maar de slechte gezondheidstoestand van de mensen die al vier oorlogsjaren en dus honger en slechte verzorging hadden meegemaakt, hadden de ideale conditie geschapen voor de griepinvasie.

Hoe kan het anders dat veel mensen stierven, terwijl anderen er helemaal geen last van hadden: verschil in weerstand!

Daarom: bereid je nu al voor. Geen paniek, maar wel voorzichtigheid!

En zoals bij elke “gewone” winterse virusinvasie: gebruik Echinacea zolang de letter “r in de naam van de maand verschijnt of blijft.

Een tip: Denk aan Echinabell+ van Fytobell, een compleet natuurlijk preparaat, met kruiden en plantenextracten die de weerstand een boost geven. Dan heb je het beste van de natuur in huis gehaald om je weerstand tegen winterse en andere invasies te versterken.

Je vindt Echinabell+ vitamine C van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2595-791. Of je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe je snotvalling sneller genezen?

Het moment is aangebroken om dozen wegwerpzakdoekjes aan te schaffen. De rekken in de supermarkt waar deze bekende “familiedozen” uitgestald staan, worden langzamerhand leger. Eigenlijk niet zo langzaam, maar zienderogen. Dat wil wat zeggen: meer verkoudheden en...

Lees meer

Hop en zaagpalm beschermen je prostaat

Niemand ziet ze graag komen: de leeftijd. Niemand ziet het graag gebeuren: de ongemakken die ermee gepaard gaan. We willen het wel, maar we hebben hier nog het eeuwige leven niet, met alle gevolgen vandien. Vrouwen zijn bang van veroudering omwille van de menopauze,...

Lees meer

Hoe verklein je de kans op kanker?

Sommigen zijn zelfs beschroomd om de naam van de ziekte voluit te noemen en dus beschrijven ze het als de ziekte met de letter “K”. Kanker is inderdaad een probleem dat veel mensen treft. Het staat nog altijd op nummer twee van de lijst met dodelijkste ziekten in...

Lees meer

Roken maakt jongeren impotent

Het rijtje met de negatieve gevolgen van roken wordt elke dag langer. Van miskraam, tot osteoporose en slechte tanden bij de nakomelingen van rokende moeders. Desondanks worden waarschuwingen in de wind geslagen, vooral door jonge mensen, zelfs kinderen. Het slaat...

Lees meer