okt 11, 2023 | Gezondheid | 0 Reacties

Vis belangrijk voor de groei van het zenuwstelsel bij de foetus

Natuurlijk is het van groot belang dat de toekomstige moeder een gezond levenspatroon volgt opdat haar toekomstige baby alle kansen op een perfecte geboorte en een gezond jong leven zou kunnen krijgen.

Jodium en vis en Omega-3 vetzuren, zijn erg belangrijk voor de gezonde ontwikkeling van de foetus.

Daartoe behoort uiteraard het vermijden van nadelige dingen zoals roken, alcohol gebruiken, emotionele breakdowns, te weinig slaap, te geraffineerd en niet gevarieerd genoeg eten.

Onthoud vooral ook dat zelfs een kleine hoeveelheid alcohol al toxisch is en het DNA van de baby kan schaden.

Wat is dan wel gunstig? Een normaal en gezond dieet en dat is intussen wel al door iedereen gekend: geen junkfood, geen geraffineerde producten, niet te veel vlees, wel vruchten, groenten, vis en vooral de juiste beweging.

Vis is gezond en daarvan moet zeker gebruik worden gemaakt. Jodium is vooral een must voor zwangere vrouwen: het voorkomt de krop en garandeert een gunstige ontwikkeling van de foetus. Een beetje jodiumzout, een gevarieerd dieet en een paar keer per week vis op het menu volstaan om alle mogelijke perikelen te vermijden, maar toch blijft her en der een jodiumtekort de kop opsteken, zelfs in ontwikkelde landen. En dat is vooral funest voor zwangere of pas bevallen vrouwen

Zomaar op eigen houtje aan een jodiumkuur beginnen, is dan ook weer af te raden omdat overdaad evengoed schaadt. Naar de dokter dus! Tegelijk kan worden gezegd dat vis met zijn Omega-3 vetzuren zeer gunstig is voor de ontwikkeling van een sterk en gezond zenuwstelsel bij de foetus. Naar de visboer dus!

En natuurlijk kan een goed supplement alle risico’s voor een tekort helpen voorkomen. Dat is vooral verstandig en aan te raden zowel voor de gezondheid van de toekomstige moeder als voor de toekomstige baby.

Een tip: Omega-3 visolie van Nutribell.

Je vindt Omega-3 visolie van Nutribell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2751-485.

Of je kunt Omgea-3 visolie van Nutribell ook online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hou jonge kinderen van het scherm weg!

Jaren geleden werd ervoor gewaarschuwd niet te lang met de GSM te bellen. Dat bellen gebeurt nu veelal via afstandsluidsprekers, of met oortjes, zodat de iPhone of smartphone, vroeger GSM genoemd, niet tegen het hoofd moet worden gehouden. Een verkoper waarschuwde ons...

Lees meer