okt 11, 2023 | Gezondheid | 0 Reacties

Vis belangrijk voor de groei van het zenuwstelsel bij de foetus

Natuurlijk is het van groot belang dat de toekomstige moeder een gezond levenspatroon volgt opdat haar toekomstige baby alle kansen op een perfecte geboorte en een gezond jong leven zou kunnen krijgen.

Jodium en vis en Omega-3 vetzuren, zijn erg belangrijk voor de gezonde ontwikkeling van de foetus.

Daartoe behoort uiteraard het vermijden van nadelige dingen zoals roken, alcohol gebruiken, emotionele breakdowns, te weinig slaap, te geraffineerd en niet gevarieerd genoeg eten.

Onthoud vooral ook dat zelfs een kleine hoeveelheid alcohol al toxisch is en het DNA van de baby kan schaden.

Wat is dan wel gunstig? Een normaal en gezond dieet en dat is intussen wel al door iedereen gekend: geen junkfood, geen geraffineerde producten, niet te veel vlees, wel vruchten, groenten, vis en vooral de juiste beweging.

Vis is gezond en daarvan moet zeker gebruik worden gemaakt. Jodium is vooral een must voor zwangere vrouwen: het voorkomt de krop en garandeert een gunstige ontwikkeling van de foetus. Een beetje jodiumzout, een gevarieerd dieet en een paar keer per week vis op het menu volstaan om alle mogelijke perikelen te vermijden, maar toch blijft her en der een jodiumtekort de kop opsteken, zelfs in ontwikkelde landen. En dat is vooral funest voor zwangere of pas bevallen vrouwen

Zomaar op eigen houtje aan een jodiumkuur beginnen, is dan ook weer af te raden omdat overdaad evengoed schaadt. Naar de dokter dus! Tegelijk kan worden gezegd dat vis met zijn Omega-3 vetzuren zeer gunstig is voor de ontwikkeling van een sterk en gezond zenuwstelsel bij de foetus. Naar de visboer dus!

En natuurlijk kan een goed supplement alle risico’s voor een tekort helpen voorkomen. Dat is vooral verstandig en aan te raden zowel voor de gezondheid van de toekomstige moeder als voor de toekomstige baby.

Een tip: Omega-3 visolie van Nutribell.

Je vindt Omega-3 visolie van Nutribell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2751-485.

Of je kunt Omgea-3 visolie van Nutribell ook online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Veranderende moraal wakkert gonorroe weer aan

Terwijl de aandacht op het levensgevaarlijke aids wordt toegespitst, ontgaat het velen dat er nog andere geslachtsziekten zijn die eveneens toenemen. Gonorroe is één van de „klassieke” geslachtsziekten die alleen via geslachtsverkeer kunnen worden overgedragen. De...

Lees meer

Opgepast met vermageringsdiëten

Vermageringsdiëten zijn het populairst op internet, tenminste wat de zoekmachines als aantal vragen te verwerken krijgen. Ook veel dokters worden tegenwoordig overstelpt met de vraag naar inspuitingen die normaal voor diabetespatiënten bedoeld zijn, maar waarvan...

Lees meer

Verkeerd eten door negatief zelfbeeld

Eten doet men niet enkel omdat het moet om je te voeden, maar ook omdat het lekker is. Daardoor gaan veel mensen ook te veel eten en ze doen dat voor een deel om hun ongemakken, hun frustraties weg te werken, of liever weg te eten. Maar daardoor duiken dan weer nieuwe...

Lees meer

Steeds meer kankerziekten

Kanker neemt wereldwijd nog steeds toe. In het jaar 2000 zijn 5,3 miljoen mannen en 4,7 miljoen vrouwen het slachtoffer geworden van een kwaadaardige tumor, terwijl 6,2 miljoen mensen aan de kanker stierven. Tegenwoordig is dat aantal met nog eens vijftien percent...

Lees meer

Steeds meer depressieve mensen

We hebben inderdaad geen reden om uitbundig en vrolijk te zijn dezer dagen. Het is overal wat, zowel bij ons als over de grenzen. Hier zijn het de regeringen die problemen hebben en opleveren, of het is de stikstof die ons zorgen moet baren, of het is de dure...

Lees meer