aug 7, 2020 | Alle tips | 0 Reacties

Zieke darmflora vergiftigen je lichaam en ondermijnen je weerstand: probiotica helpen!

Een recente Amerikaanse studie heeft aangetoond dat patiënten met gezonde darmflora absoluut minder ontvankelijk zijn voor een besmetting met corona. Het is duidelijk dat heel wat ziekten veroorzaakt worden door zieke darmen. Darmziekten behoren in het geïndustrialiseerde westen tot de meest voorkomende problemen en ook de meest dodelijke. Een op vijf patiënten sterft aan kanker en meer dan de helft daarvan is darmkanker. Vaak hebben problemen elders in het lichaam hun oorzaak of connectie in een slecht microbioom: denk daarbij aan parodontose, hardlijvigheid, vergiftigingsverschijnselen, dikke buik, opgeblazen gevoel, huidproblemen, maar ook depressie, nervositeit, slapeloosheid. Redenen genoeg om je darmen goed te behandelen met eenvoudige en zo natuurlijk mogelijke middelen: te beginnen met gezonde voeding.

Door verkeerd voedsel vergiftigen we ons lichaam en ondermijnen we de weerstand. Daardoor krijgen we darmflora van mindere kwaliteit en worden we ziek. Probiotica kan daar zeker iets aan doen.

Al te gemakkelijk worden antibiotica voorgeschreven. Die pakken wel de slechte bacteriën aan, maar beschadigen ook de goede. Dat is een probleem. Antibiotica moeten eigenlijk beperkt blijven tot problemen waarbij het lichaam de zaak zelf niet meer aankan en zachtere therapieën falen. Antibiotica hebben een funeste uitwerking op de goede en levensnoodzakelijke darmbacteriën, ondermijnen daardoor de natuurlijke weerstand. Dat moet je vermijden.

Door slechte darmflora kunnen gistingen ontstaan. Toxische afvalproducten van de stofwisseling, kunnen zo via de darmen in het bloed terecht komen en daardoor de lever overbelasten. Als dit proces jaren aanhoudt, verliest de lever zijn vermogen om het lichaam helemaal van gifstoffen te ontdoen. Dat alles is meestal het gevolg van misbruik van antibiotica, terwijl er voor de meeste kwaaltjes eenvoudiger en minder gevaarlijke oplossingen bestaan.

De darmflora herstellen moet de eerste opdracht zijn, wil men het lichaam zijn natuurlijke afweerkrachten teruggeven en maken dat zowel de lever als de darmen hun werk optimaal kunnen vervullen. Gezond werkende darmen en een goed werkende lever garanderen een jarenlange gezondheid. Zo moet zeker de voeding worden aangepast: vermijd fantasiekost, junkfood, suiker, geraffineerde producten, wittebrood en pasta, maar zeker suiker, tabak en alcohol. Dat is compleet uit den boze. Ook bewerkte vleeswaren zijn nadelig. Vervang dit liever door vis. Frisdranken, pepmiddelen en energieboosters kan je beter laten staan.

Gefermenteerde voeding is wel gunstig voor de darmflora en brengt goede bacteriën aan. Denk aan zuurkool, yoghurt. Voldoende water drinken is zeker met deze hitte ook van groot belang, om de nieren aan het werk en de bloedsomloop in conditie te houden.

Fruit en groenten passen uiteraard ook in een gezond dieet. Eet voedsel zoveel mogelijk zoals het door de natuur geschonken wordt, dat is goed voor het brein, voor de huid, voor de weerstand.

Wil je zowel je weerstand als de darmflora ondersteunen, dan kan je rekenen op een goed natuurlijk preparaat met probiotica dankzij miljarden goede bacteriën.

Een tip: Digesbiose van Fytobell, met miljarden goede bacteriën om de darmflora te saneren en de weerstand op te krikken.

Je vindt Digesbiose van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 1752-278.

Of je kan het ook online bestellen via www.boverte.com of via www.almed.be

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Waarom is alcohol een harddrug?

Wat moeten we doen om vreugdevol de laatste feestmaand door te komen, maar toch gezond te blijven? Wat volgens de enen het leven verlengt, verkort het volgens de anderen. Vroeger gold wijn als een product van de duivel, volgens sommigen moeten we twee glazen per dag...

Lees meer

Wie zuurkool eet, leeft langer

Iedereen kent de voordelen van probiotica. Je kan die nemen als voedingssupplement: een pilletje met wat water. Maar als je probiotica ook als voedsel kan nemen dat bovendien heel lekker is, waarom zou je aarzelen. Zo’n superfood is zuurkool. Zeer gezond en erg lekker...

Lees meer

Waarom is gevarieerd eten van belang?

Elk onderzoek wijst het uit: gevarieerd en gezond eten is van essentieel belang voor ons welbevinden en voor het goed functioneren van alle organen, zodat we tot op hoge leeftijd perfect kunnen doorgaan en ons goed voelen. Sinds de ontdekking van “vitamines” is...

Lees meer