aug 7, 2020 | Alle tips | 0 Reacties

Zieke darmflora vergiftigen je lichaam en ondermijnen je weerstand: probiotica helpen!

Een recente Amerikaanse studie heeft aangetoond dat patiënten met gezonde darmflora absoluut minder ontvankelijk zijn voor een besmetting met corona. Het is duidelijk dat heel wat ziekten veroorzaakt worden door zieke darmen. Darmziekten behoren in het geïndustrialiseerde westen tot de meest voorkomende problemen en ook de meest dodelijke. Een op vijf patiënten sterft aan kanker en meer dan de helft daarvan is darmkanker. Vaak hebben problemen elders in het lichaam hun oorzaak of connectie in een slecht microbioom: denk daarbij aan parodontose, hardlijvigheid, vergiftigingsverschijnselen, dikke buik, opgeblazen gevoel, huidproblemen, maar ook depressie, nervositeit, slapeloosheid. Redenen genoeg om je darmen goed te behandelen met eenvoudige en zo natuurlijk mogelijke middelen: te beginnen met gezonde voeding.

Door verkeerd voedsel vergiftigen we ons lichaam en ondermijnen we de weerstand. Daardoor krijgen we darmflora van mindere kwaliteit en worden we ziek. Probiotica kan daar zeker iets aan doen.

Al te gemakkelijk worden antibiotica voorgeschreven. Die pakken wel de slechte bacteriën aan, maar beschadigen ook de goede. Dat is een probleem. Antibiotica moeten eigenlijk beperkt blijven tot problemen waarbij het lichaam de zaak zelf niet meer aankan en zachtere therapieën falen. Antibiotica hebben een funeste uitwerking op de goede en levensnoodzakelijke darmbacteriën, ondermijnen daardoor de natuurlijke weerstand. Dat moet je vermijden.

Door slechte darmflora kunnen gistingen ontstaan. Toxische afvalproducten van de stofwisseling, kunnen zo via de darmen in het bloed terecht komen en daardoor de lever overbelasten. Als dit proces jaren aanhoudt, verliest de lever zijn vermogen om het lichaam helemaal van gifstoffen te ontdoen. Dat alles is meestal het gevolg van misbruik van antibiotica, terwijl er voor de meeste kwaaltjes eenvoudiger en minder gevaarlijke oplossingen bestaan.

De darmflora herstellen moet de eerste opdracht zijn, wil men het lichaam zijn natuurlijke afweerkrachten teruggeven en maken dat zowel de lever als de darmen hun werk optimaal kunnen vervullen. Gezond werkende darmen en een goed werkende lever garanderen een jarenlange gezondheid. Zo moet zeker de voeding worden aangepast: vermijd fantasiekost, junkfood, suiker, geraffineerde producten, wittebrood en pasta, maar zeker suiker, tabak en alcohol. Dat is compleet uit den boze. Ook bewerkte vleeswaren zijn nadelig. Vervang dit liever door vis. Frisdranken, pepmiddelen en energieboosters kan je beter laten staan.

Gefermenteerde voeding is wel gunstig voor de darmflora en brengt goede bacteriën aan. Denk aan zuurkool, yoghurt. Voldoende water drinken is zeker met deze hitte ook van groot belang, om de nieren aan het werk en de bloedsomloop in conditie te houden.

Fruit en groenten passen uiteraard ook in een gezond dieet. Eet voedsel zoveel mogelijk zoals het door de natuur geschonken wordt, dat is goed voor het brein, voor de huid, voor de weerstand.

Wil je zowel je weerstand als de darmflora ondersteunen, dan kan je rekenen op een goed natuurlijk preparaat met probiotica dankzij miljarden goede bacteriën.

Een tip: Digesbiose van Fytobell, met miljarden goede bacteriën om de darmflora te saneren en de weerstand op te krikken.

Je vindt Digesbiose van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 1752-278.

Of je kan het ook online bestellen via www.boverte.com of via www.almed.be

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Vlier helpt je van verkoudheid af

Twee generaties geleden maakten veel mensen hun eigen medicijnen. Eén daarvan was vliersiroop en dat hielp steevast tegen verkoudheid, snotvallingen, hoest, griepachtige toestanden. Wie maakt er nu nog vliersiroop? De meeste huisvrouwen zouden niet eens weten hoe je...

Lees meer

De tien geboden tegen hartinfarct

Een op vier patiënten wordt vroeg of laat getroffen door een hartinfarct. Daarbij hebben we nog niet de problemen met de bloedsomloop gerekend. Het is een van de voornaamste oorzaken van sterfgevallen in de geïndustrialiseerde wereld. Dat betekent dat onze levensstijl...

Lees meer

Slank worden met de natuurmethode

Wie zou geen half fortuin geven om het gewicht van zijn mooiste jeugdjaren terug te krijgen? Geen gemakkelijk onderwerp, want daar verdienen kwakzalvers fortuinen aan, krijgen dokters grijs haar van en patiënten depressies. De vraag die eerst moet beantwoord worden...

Lees meer

Curcuma en warmte tegen reuma en spierpijn

„Zo’n jaar hebben we nog nooit gehad,” zeggen veel mensen. Een slechte, natte en wispelturige zomer, een vroege herfst en nu vorige week, toch een beetje een klein nazomertje. Maar het weer is onberekenbaar ondanks alle moderne toestellen om het klimaat te...

Lees meer