mrt 20, 2020 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Gezond blijven in tijden van Corona-pandemie

Iedereen is bang. Terecht, want Corona is een onzichtbare vijand. Je kan die zelfs doorgekregen hebben van een vriend of vriendin, een collega, een buur, een toevallige passant of klant in de wachtrij van het warenhuis of postkantoor. Voorzichtigheid en alertheid zijn hier nu bijzonder belangrijk. Het probleem is dat het virus de wereld rondgaat en dat je nergens nog veilig bent.

Mensen van boven de 60 zijn het meest kwetsbaar, kinderen het minst, maar zij kunnen het virus wel gemakkelijk doorgeven zonder dat ze er zelf last van hebben. Vermijd dus contact met oudere personen als je ze niet wil besmetten: grootouders bijvoorbeeld. Ga hen niet bezoeken, maar bel of mail hen. Skype is een leuke vorm van contact, nu ander bezoek verboden of ontraden wordt.

Je kan veel problemen voorkomen door verstandig gedrag om Corona-besmetting te voorkomen.

Het virus waart de wereld rond en dat kunnen we voorlopig niet stoppen. Je moet dus beletten dat het jou treft. Wat kan je dan wel doen om jezelf te beschermen?

  • Vermijd elk fysiek contact met andere personen en hou afstand (1,5 m).
  • Geef geen hand of geen omhelzing, maar zwaai met de hand of geef een tik met de elleboog. En doe dat niet voor de volgende vier maanden.
  • Was regelmatig je handen, zeker als je vreemde voorwerpen hebt vastgenomen, want het virus kan verschillende uren blijven voortleven op pakketten, kartonnen dozen, plastic, metaal, deurklinken enz.… Was je handen met zeep en veel water en doe dat echt grondig.
  • Ontsmet geregeld deurklinken, klavieren, telefoons, afstandsbediening met een ontsmettingsmiddel of alcohol. Bij gebrek aan alcohol kun je gin gebruiken. In de apotheek vind je ontsmettingsalcohol.
  • Reinig alle oppervlakken waar je mee in contact komt: meng azijn met citroensap en zout, dat reinigt prima.
  • Neem voldoende vitamine C en D en zuig een zinktablet, dat versterkt de immuniteit.
  • Eet gezond, rook niet en gebruik geen alcohol.
  • Maak een wandeling in de natuur in je omgeving zodat je zonlicht tankt, dat ontsmet. Doe dat alleen, of enkel met je partner.
  • Is er geen natuur, wandel dan in je tuin, of schep een luchtje op je balkon. – Denk eraan om je immuniteit te versterken door middel van Echinacea. Opgelet, dat geneest geen Corona, maar het versterkt wel je immuniteit. Denk bijvoorbeeld aan Echinabell van Fytobell. Je vindt het in apotheken met CNK-bestelnummer: 2898-963. Of je kan het ook online vinden via www.almed.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer