jun 15, 2021 | Actueel, Toerisme | 0 Reacties

Nieuwe meerdaagse fietsroute met bagageservice in het Brugse Ommeland

We hebben er allemaal nood aan om naar buiten te komen, te ontspannen, de vrijheid te proeven en van de natuur te genieten. Dat kan op allerlei manieren in het Brugse Ommeland de Westkust-streek. Logeren, ontspannen, fietsen, wandelen, eten en drinken, kortom echt vakantie beleven. Het Brugse Ommeland presenteert daarom een nieuwe meerdaagse fietsroute vanuit Brugge door de hele regio, langs polders en bossen. Verschillende logeeradressen onderweg bieden bagageservice aan. Dit is een van de vele buiten-ideeën binnen de campagne ‘Naar buiten’. Daarnaast presenteert de regio ook micro-avonturen, tips om te ’ravotten’, logies met buitenbeleving en zomerse pop-ups. Ook duurzame adressen staan in de kijker.

“Naar buiten gaan, het is alleen maar belangrijker geworden. Het groene Brugse Ommeland is een perfecte regio om het buitenleven te ontdekken. De regio presenteert een hele reeks micro-avonturen om onvergetelijke momenten te beleven. De logeeradresjes in de regio besteden tevens grote aandacht aan service. Nieuw voor fietsers is de mini-vakantie zonder bagagezorgen.”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer.

Mini-fietsvakantie met bagageservice

Vanaf nu is een meerdaagse fietstocht zonder bagagezorgen door de regio mogelijk. Fietsers trekken vanuit Brugge van logies naar logies en de bagage wordt nagebracht. Hiervoor werden twee suggestieroutes op het fietsnetwerk uitgestippeld. Lus Noord (157 km) laat je proeven van de couleur locale van de polders, Lus Zuid (162 km) doorkruist de bossen met zijn kastelen, meersen en velden. Een handige kaart toont de logeeradressen met bagageservice en de stops onderweg (bezienswaardigheden en eet-en drinkgelegenheden). De route kan je dankzij de knooppunten van het fietsnetwerk Brugse Ommeland aanpassen naar eigen wens.

Micro-avonturen

De kant-en-klare ideeën met micro-avonturen zijn te vinden via de website. Het gaat van een dauwtrip mét ontbijt tot een gezellige after-work-apero op een uitkijktoren. Of er eens helemaal alleen op uit trekken, of een boeket of mandje fruit plukken. Nog leuk is met de (klein)kinderen een ouderwets kamp bouwen, wandelen met een alpaca of de Boslympische Spelen organiseren.

‘Groene’ adressen

Bij tal van ondernemers kan je genieten van het betere buitenleven. Logeren tussen de bomen, op het water of in een yurt. Of lekker buiten baden in een saunabarrel of een zwemvijver. Het Brugse Ommeland telt een hele reeks duurzame karakterplekken waar ondernemers hun (groene) hart in steken. De website zet ze op een rijtje.

Origineel voor de zomer

De campagne zet ook heel wat nieuwe zomerinitiatieven in de regio in de kijker zoals pop-up bars, fietsen en varen met Barge Johanna naar Plassendale, een nieuwe loopomloop in de Kasteelbossen, logeren bij Vlotkamp of Boomkamp, Walking Museum in Damme, de expo en fietsroute Verdwenen Zwinhavens.

Alle info via www.brugseommeland.be/naarbuiten

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Zonnekloppers: bak het niet te bruin!

Alle ellende ten spijt hopen we op een mooie zomer en veel mensen hebben zich daarin voorzien: ze boekten een reis naar het zonnige zuiden. Tenminste als ze er geraken, want met de stakingen die aangekondigd zijn, wordt dat niet evident. Eerst de covid, dan de oorlog,...

Lees meer

Hoe goed slapen bij grote hitte?

Goed slapen is van levensbelang. Dat wijzen spontane reacties van het lichaam wel uit. Als je een nachtje slecht hebt geslapen voel je je irritanter, moe, heb je een slechte concentratie, het weegt op je omgeving, je relatie, je werk. Een nachtje woelen en slecht...

Lees meer

Weekend van het Volkscafé

Zesde editie op 18 & 19 juni 2022 Op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022 presenteren de Westhoek en Frans-Vlaanderen de zesde editie van het Weekend van het Volkscafé. Een 80-tal volkscafés voorzien muziek, volksspelen, streekbieren, Picon Maison en talloze...

Lees meer

Tijm: ideaal voor gevoelige luchtwegen

Sausen, soepen, kruidenthee: tijm leent zich daar allemaal voor. Tijm is niet enkel een prachtig heestertje dat in elke tuin past, zelfs in een bloempot kan gekweekt worden, desnoods op het keukentablet, het is vooral ook een bijzonder gewaardeerd kruid in de keuken...

Lees meer