mrt 8, 2024 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Stop diarree: goede bacteriën klaren de klus

Laat je vakantie of uitstap niet “wegspoelen”

Nog lastiger dan verstopping is diarree, omdat het je op de meest ongelegen momenten kan overvallen, bijvoorbeeld op vakantie, weekenduitstapje, een conferentie voor het werk. En… er is niet altijd snel en discreet een toilet te vinden.

De oorzaak is doorgaans een virus of een bacterie of een stof in voedsel of drank waar het lichaam meteen op reageerde. Het is een verdedigingsreflex van het organisme om zich op die manier te ontdoen van stoffen die het als bedreigend ervaart.

Als dit gebeurt bij baby’s moet meteen gereageerd worden, vooral om uitdroging te voorkomen. Ook volwassenen kunnen best een glas water of thee drinken telkens na het toiletbezoek, om op die manier de dehydratatie tegen te gaan of te compenseren.

Diarree manifesteert zich duidelijk: gewoonlijk eerst met krampen in de buik en dan slappe waterige ontlasting, soms meerdere keren per dag. Er kan ook koorts, vermoeidheid en hoofdpijn optreden of misselijkheid en braakneigingen. Dan is de oorzaak duidelijk: een vergiftiging, voedsel dat als gevaarlijk wordt beschouwd door het lichaam. Populair wordt dit buikgriep genoemd, maar het heeft eigenlijk niets te maken met griep, behalve dat het door andere virussen en bacteriën wordt veroorzaakt.

Het is belangrijk de grootst mogelijk hygiëne in acht te nemen en verdachte restaurantjes, exotische spijzen en besmet water te vermijden, zelfs in hotels waar met kraantjeswater de tanden wordt gepoetst en de mond gespoeld.

Wat kun je doen?

  • Hygiëne nastreven: was je handen altijd met zeep en onder stromend water.
  • Voldoende drinken (water).
  • Vlees en vis voldoende lang verhitten zodat de kans op bacteriële groei verkleint.
  • Laat flessenwater bij jou aan tafel open maken op hotel of vakantie, om reizigersdiarree te voorkomen.
  • Vermijd gezoete dranken.
  • Wortelsoep (geen sap) helpt diarree te stoppen.
  • Eet banaan en geraspte bruin geworden appel, dat brengt goede bacteriën aan.
  • Warm geen kliekjes op oftewel restjes van de dag tevoren.
  • Gebruik nu enkel gefermenteerde zuivel, dat werkt stoppend.
  • Verzorg je darmflora, want die zijn belangrijk voor de immuniteit.

En om die darmflora weer in de pas te krijgen kun je best natuurlijke probiotische bacteriën gebruiken: Digesbiose van Fytobell dat uitstekend is om diarree te stoppen en de immuniteit weer op de sporen te krijgen.

Je vindt Digesbiose van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 4785-408.

Of je kunt Digesbiose van Fytobell ook online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Je vakantie, uitstap of leuke dag zal niet meer “wegspoelen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hou jonge kinderen van het scherm weg!

Jaren geleden werd ervoor gewaarschuwd niet te lang met de GSM te bellen. Dat bellen gebeurt nu veelal via afstandsluidsprekers, of met oortjes, zodat de iPhone of smartphone, vroeger GSM genoemd, niet tegen het hoofd moet worden gehouden. Een verkoper waarschuwde ons...

Lees meer