nov 26, 2020 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Darmgisting verkort je leven. Eet anders en je leeft langer, gezonder, en je wordt slanker!

Volgens voedingsexperten houdt de geschiedenis van de ziekten gelijke tred met de geschiedenis van de landbouw. De keuze van het voedsel en vooral de gisting als gevolg van de combinaties bepalen welke ziekten daaruit kunnen voortkomen. Meer dan 35 percent van de kankers kunnen worden voorkomen door aangepaste voeding. Op basis van wat je eet kan je zelf carcinogenen maken.

Volgens professor Christophe weten we er allemaal zeer weinig over. Herinner je hoe Montignac leentje buur speelde bij Dr. Shelton. Hij propageerde gescheiden voeding en… vermagerde. Maar hoe moeten we nu eigenlijk eten? Professor Christophe, endocrinoloog aan de Gentse universiteit, pleitte dan ook met gezond enthousiasme voor gezonde voeding.

Te veel tegelijk

En terwijl de prof onderzoek doet in zijn labo, zijn anderen lekkere gebakjes aan het smullen, boterhammen met kaas en mosterd aan het verorberen, spaghetti met tomatensaus en varkensgehakt aan het degusteren of pizza met vier soorten kaas, olijven en oregano… Eiwit, suiker, vetten en zetmeel, allemaal door elkaar en dan maar hopen, dat het lichaam er het beste van maakt. Het probleem is dat de pancreas niet zoveel verschillende enzymen tegelijkertijd kan afscheiden. Het gevolg is gisting en… rotting. Onwelriekende darmgassen zijn een teken dat er iets aan de hand is, er moet dringend ingegrepen worden, anders komen toxines via de beschadigde darmwand in de bloedsomloop terecht en vergiftigt het lichaam zichzelf.

Slanker en gezonder worden: de oplossing ligt op je bord en… je gaat langer leven! Gegarandeerd!

Een oncoloog uit het Brugse heeft al talloze zieke patiënten op een ander dieet gezet, liefst gescheiden voeding en wat stelt men vast: velen genazen en… vermagerden.

Volgens hem gaat de moderne geneeskunde wat dit punt betreft de verkeerde weg op. Men propageert minder vetten en minder eiwitten, maar de meeste patiënten vergaan van de koolhydraten, worden slakvet en doodziek. Men weet al honderden jaren dat als men dieren wil vetmesten, ze meer zetmeel moeten eten. Als men eiwitten schrapt, vraagt het organisme om suikers. En nochtans duikt in de jaren vijftig een nieuwe dieetvisie op: „wat vet is, slecht is.”, maar deze studie was slecht onderbouwd, want Montignac had gelijk. Nu worden de mensen steeds dikker.

Overal las je dezelfde larie: minder eiwitten en vet en meer koolhydraten en in alle voedingsmiddelen heeft men suikers met kilo’s verborgen. Men weet intussen wel beter, ondanks het lobbywerk van de voedingsindustrie.

En moesten ze dan nog weinig eten, dan zou het nog minder belang hebben, maar ze proppen zich vol, want minder eten is langer leven, dat is uitgetest op spinnen en ratten en in de USA zijn er nu ook clubs van langlevers die weinig eten. Ze zijn graatmager, maar kerngezond. Als je aan ratten dezelfde voeding geeft als de mensen, dan gaan ze dood aan kanker,” aldus de arts.

Hoe wordt men zwaarlijvig?

Eigenlijk zou het niet zoveel belang hebben wat je eet, als je maar niet te veel calorieën binnen krijgt en voldoende vitamines, mineralen en enzymen slikt.

Men spreekt altijd over producten die niet goed verteren, maar de oorzaak ligt in het feit dat men allerlei producten zoals eiwitten en vet combineert met koolhydraten. Eet ze afzonderlijk en je hebt geen problemen meer.

Koolhydraten zijn de grootste vetopbouwers. De koolhydraat-pyramide die we nu toepassen en kennen, is gewoon absurd. Men maakt van de mensen vette zwijntjes. Eet koolhydraatarm en je merkt meteen het verschil. Hoe is anders het mysterie van de gezondheid van de zuiderlingen te verklaren: de ideale mediterrane voeding bestaat toch uit veel vet en veel eiwit en toch zijn ze gezond, maar ze gebruiken weinig koolhydraten. Je mag niet uit het oog verliezen dat de anabole processen in het lichaam, zeg maar de opbouwende, gestimuleerd worden door eiwitrijke voeding, terwijl de katabole of afbouwende gestimuleerd worden door een suikerrijk dieet.

Hoe pak je het aan?

Begin met minder te eten, veel minder zelfs, dus caloriearm en probeer nadien gedissocieerd te eten, wat er op neerkomt dat je niet te veel zaken combineert. Beweging is ook een grote factor van gezondheid, maar dan verstandige beweging. Met jogging maak je je gewrichten kapot. Kijk naar joggers van vijftig jaar, ze hebben versleten kniegewrichten, en vergaan van de artrose. Beweging en gezonde lucht levert antioxidanten, maar intensieve sport zoals jogging wordt weer een oxidant en verslijt het lichaam. Het is toch bewezen dat je door veel te bewegen helemaal niet vermagert! We leven trouwens langer doordat we ons lichaam niet meer afbeulen, we verslijten minder, cross dan niet door de bossen om toch te verslijten…

Daarnaast zijn zware gistingsprocessen funest voor het lichaam. Als iets moeilijker verteert, gisting en dus darmgassen produceert, wordt het lichaam langzaam vergiftigd. Het sprookje van de angst voor cholesterol heeft een verkeerde voedingswijze in de hand gewerkt. Vetarm eten helpt geen zier, men krijgt enzymbeschadiging, want de hormonenproductie gaat dalen. Enzymen moeten trouwens de cholesterol omzetten in hormonen en dat proces komt in gevaar door onze diëtetische fantasieën die nergens op slaan. Kijk naar de vrouwen in de menopauze: hun cholesterolgehalte stijgt zonder dat ze hun voeding veranderen, de oorzaak ligt daar overduidelijk op een ander terrein…

Slanker worden

Maar als we aan calorierestrictie gaan doen en tegelijk gedissocieerd eten, dan zullen we veel gezonder en slanker zijn. Het grote probleem is dat geen enkele industrie geïnteresseerd is in calorierestrictie, want het brengt niets op. Men beweert dat zoveel goede zaken slecht zijn: zuivel is slecht, tomaten zijn slecht, prei is slecht… maar voor de rest prijzen ze producten aan die gisting veroorzaken, je moet die buiken maar eens bekijken. Vergeet vooral niet dat voeding de som is van voedsel maal de vertering. Melkproducten bijvoorbeeld worden slecht verteerd omdat er te veel koolhydraten aan toegevoegd worden. Eet ze afzonderlijk en je hebt geen probleem meer. En natuurlijk de geraffineerde suikers, de frisdranken, de geraffineerde meelspijzen, wit brood, witte pasta’s, witte rijst. Eet liever wat meer fruit, noten, vis, olijfolie, en veel groenten en het zal al jaren aan je leven toevoegen en je zult slanker worden!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De natuur: het beste antidepressivum

Voel je je een beetje depri? Kies dan bij voorkeur een ander moment om dat te worden. Dat klinkt ongeloofwaardig en eigenlijk een beetje belachelijk, want feit is dat je niet gedeprimeerd kan worden op commando en dat je het tijdstip uiteraard zelf niet kunt kiezen....

Lees meer

Ook je huid neemt giftige stoffen op

Als je een huis koopt, moet het eerst onderzocht worden op schadelijke stoffen. De grond moet gecontroleerd worden op verontreiniging en desnoods worden afgevoerd, vervangen en uiteindelijk worden gezuiverd. Als er asbest wordt in aangetroffen, ben je verplicht de...

Lees meer