Zo laat je oudbakken brood toch niet verloren gaan en maak je het weer ovenvers

We gaan gezien de omstandigheden wat zuiniger moeten omspringen met alles en nog wat, ook met voedsel. Waren we het vroeger gewoon om restjes weg te gooien, dan kan dat beter nu anders aan boord gelegd worden: restjes opwerken en niet meer in de vuilnisbak gooien. Waren we vroeger gewoon om groenten die er wat ouder uitzagen weg te doen, dan kunnen we dat beter in een hutsepot of een soepje gebruiken. Spaarzaamheid is altijd een deugd geweest, maar nu vooral een must.

Ook zo met brood. Veel mensen waren het gewend om elke dag naar de bakker te stappen om vers brood te halen, soms reden we er kilometers ver voor omdat die of een andere bakker veel beter waren. We zullen ons nu moeten tevreden stellen met het feit dat brood op de plank belangrijker is dan de reputatie van een bakker ver weg.

Oudbakken brood kan je weer knapperend vers maken zodat niets hoeft verspild te worden.

En dan ook nog: oudbakken brood was not done. Elke dag vers brood, of broodjes, ook wel sandwiches of pistolets genaamd, dat was een heilige plicht. Misschien moeten we er nu eens over nadenken of er geen manieren bestaan om oudbakken brood toch weer lekker te maken en helemaal te verorberen.

En ja dat kan als je onze volgende tip toepast.

Want sommigen zweren bij oudbakken brood, anderen hebben er een grondige hekel aan. Trouwens eigenlijk is oudbakken brood beter verteerbaar, maar niets kan wedijveren met de smaak en de geur van versgebakken brood en dat was totnogtoe de grote verleiding trouwens: de geur van versgebakken brood. Maar als je de beide voordelen nu eens zou combineren? En als je daardoor dan ook nog eens bespaart, zodat je brood van gisteren niet meer hoeft weg te gooien of de vogels noodgedwongen een pleziertje moet doen? Dat kan!

Je moet eens proberen oudbakken brood met water te besprenkelen, het nadien in aluminiumfolie te wikkelen en het dan meteen in een heet opgewarmde oven te zetten. Laat het brood er nog een tiental minuutjes in bakken en… je hebt weer ovenvers brood dat heerlijk geurt en lek ker smaakt en… toch gemakkelijk verteerbaar is. Zo heb je in tijden van crisis toch nog iets geleerd en zeker geld en moeite gespaard.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

De superieure geneeskracht van honing

Sommigen beweren dat honing hetzelfde is als suiker en dat het evenveel nadelen heeft voor de gezondheid. Dat is wel een merkwaardige uitspraak en ongetwijfeld geïnspireerd door de belangen van de raffinagefabrieken van suiker. Om één groot verschil te noemen: suiker...

Lees meer

Ui: wondermiddel uit de natuur

Met look verdrijf je heksen en vampiers, met ui genees je verkoudheden, met prei sterk je de nieren. Uiteraard zijn sommige van deze gezegden pure kwakzalverij, terwijl er nochtans heilzame kracht in verscholen zit die voor onze gezondheid interessant kan zijn. Het is...

Lees meer

Pillen kunnen gezond voedsel niet vervangen

Onderzoeken tonen steeds meer aan dat gezondheid, ziekte en vroegtijdig overlijden sterk verbonden zijn met de levenswijze en vooral ook met de voeding. Een onderzoek onder meer dan 20.000 Italianen heeft duidelijk aangetoond dat de levensverwachting met meer dan tien...

Lees meer