Zo laat je oudbakken brood toch niet verloren gaan en maak je het weer ovenvers

We gaan gezien de omstandigheden wat zuiniger moeten omspringen met alles en nog wat, ook met voedsel. Waren we het vroeger gewoon om restjes weg te gooien, dan kan dat beter nu anders aan boord gelegd worden: restjes opwerken en niet meer in de vuilnisbak gooien. Waren we vroeger gewoon om groenten die er wat ouder uitzagen weg te doen, dan kunnen we dat beter in een hutsepot of een soepje gebruiken. Spaarzaamheid is altijd een deugd geweest, maar nu vooral een must.

Ook zo met brood. Veel mensen waren het gewend om elke dag naar de bakker te stappen om vers brood te halen, soms reden we er kilometers ver voor omdat die of een andere bakker veel beter waren. We zullen ons nu moeten tevreden stellen met het feit dat brood op de plank belangrijker is dan de reputatie van een bakker ver weg.

Oudbakken brood kan je weer knapperend vers maken zodat niets hoeft verspild te worden.

En dan ook nog: oudbakken brood was not done. Elke dag vers brood, of broodjes, ook wel sandwiches of pistolets genaamd, dat was een heilige plicht. Misschien moeten we er nu eens over nadenken of er geen manieren bestaan om oudbakken brood toch weer lekker te maken en helemaal te verorberen.

En ja dat kan als je onze volgende tip toepast.

Want sommigen zweren bij oudbakken brood, anderen hebben er een grondige hekel aan. Trouwens eigenlijk is oudbakken brood beter verteerbaar, maar niets kan wedijveren met de smaak en de geur van versgebakken brood en dat was totnogtoe de grote verleiding trouwens: de geur van versgebakken brood. Maar als je de beide voordelen nu eens zou combineren? En als je daardoor dan ook nog eens bespaart, zodat je brood van gisteren niet meer hoeft weg te gooien of de vogels noodgedwongen een pleziertje moet doen? Dat kan!

Je moet eens proberen oudbakken brood met water te besprenkelen, het nadien in aluminiumfolie te wikkelen en het dan meteen in een heet opgewarmde oven te zetten. Laat het brood er nog een tiental minuutjes in bakken en… je hebt weer ovenvers brood dat heerlijk geurt en lek ker smaakt en… toch gemakkelijk verteerbaar is. Zo heb je in tijden van crisis toch nog iets geleerd en zeker geld en moeite gespaard.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe je snotvalling sneller genezen?

Het moment is aangebroken om dozen wegwerpzakdoekjes aan te schaffen. De rekken in de supermarkt waar deze bekende “familiedozen” uitgestald staan, worden langzamerhand leger. Eigenlijk niet zo langzaam, maar zienderogen. Dat wil wat zeggen: meer verkoudheden en...

Lees meer

Hop en zaagpalm beschermen je prostaat

Niemand ziet ze graag komen: de leeftijd. Niemand ziet het graag gebeuren: de ongemakken die ermee gepaard gaan. We willen het wel, maar we hebben hier nog het eeuwige leven niet, met alle gevolgen vandien. Vrouwen zijn bang van veroudering omwille van de menopauze,...

Lees meer

Hoe verklein je de kans op kanker?

Sommigen zijn zelfs beschroomd om de naam van de ziekte voluit te noemen en dus beschrijven ze het als de ziekte met de letter “K”. Kanker is inderdaad een probleem dat veel mensen treft. Het staat nog altijd op nummer twee van de lijst met dodelijkste ziekten in...

Lees meer

Roken maakt jongeren impotent

Het rijtje met de negatieve gevolgen van roken wordt elke dag langer. Van miskraam, tot osteoporose en slechte tanden bij de nakomelingen van rokende moeders. Desondanks worden waarschuwingen in de wind geslagen, vooral door jonge mensen, zelfs kinderen. Het slaat...

Lees meer

De wondere kracht van probiotica

Voor gezond zenuwstelsel, brein, longen, spijsvertering, slaap, bloedvaten en immuniteit Zonder bacteriën geen leven. Misschien klinkt het vreemd, maar hoe maak je anders brood, kaas, wijn, en compost voor een vruchtbare bodem? Er zijn natuurlijk bacteriën die ons...

Lees meer