Zo laat je oudbakken brood toch niet verloren gaan en maak je het weer ovenvers

We gaan gezien de omstandigheden wat zuiniger moeten omspringen met alles en nog wat, ook met voedsel. Waren we het vroeger gewoon om restjes weg te gooien, dan kan dat beter nu anders aan boord gelegd worden: restjes opwerken en niet meer in de vuilnisbak gooien. Waren we vroeger gewoon om groenten die er wat ouder uitzagen weg te doen, dan kunnen we dat beter in een hutsepot of een soepje gebruiken. Spaarzaamheid is altijd een deugd geweest, maar nu vooral een must.

Ook zo met brood. Veel mensen waren het gewend om elke dag naar de bakker te stappen om vers brood te halen, soms reden we er kilometers ver voor omdat die of een andere bakker veel beter waren. We zullen ons nu moeten tevreden stellen met het feit dat brood op de plank belangrijker is dan de reputatie van een bakker ver weg.

Oudbakken brood kan je weer knapperend vers maken zodat niets hoeft verspild te worden.

En dan ook nog: oudbakken brood was not done. Elke dag vers brood, of broodjes, ook wel sandwiches of pistolets genaamd, dat was een heilige plicht. Misschien moeten we er nu eens over nadenken of er geen manieren bestaan om oudbakken brood toch weer lekker te maken en helemaal te verorberen.

En ja dat kan als je onze volgende tip toepast.

Want sommigen zweren bij oudbakken brood, anderen hebben er een grondige hekel aan. Trouwens eigenlijk is oudbakken brood beter verteerbaar, maar niets kan wedijveren met de smaak en de geur van versgebakken brood en dat was totnogtoe de grote verleiding trouwens: de geur van versgebakken brood. Maar als je de beide voordelen nu eens zou combineren? En als je daardoor dan ook nog eens bespaart, zodat je brood van gisteren niet meer hoeft weg te gooien of de vogels noodgedwongen een pleziertje moet doen? Dat kan!

Je moet eens proberen oudbakken brood met water te besprenkelen, het nadien in aluminiumfolie te wikkelen en het dan meteen in een heet opgewarmde oven te zetten. Laat het brood er nog een tiental minuutjes in bakken en… je hebt weer ovenvers brood dat heerlijk geurt en lek ker smaakt en… toch gemakkelijk verteerbaar is. Zo heb je in tijden van crisis toch nog iets geleerd en zeker geld en moeite gespaard.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe groot zijn je kansen op herfstgriep?

Verkoudheid en griep kunnen eigenlijk in elk seizoen voorkomen, maar de vatbaarheid vergroot naarmate we meer in het koude seizoen terecht komen. Bacteriën en virussen circuleren voortdurend, zelfs in ons eigen lichaam, maar ze krijgen niet altijd de gelegenheid tot...

Lees meer

Vlier helpt je van verkoudheid af

Twee generaties geleden maakten veel mensen hun eigen medicijnen. Eén daarvan was vliersiroop en dat hielp steevast tegen verkoudheid, snotvallingen, hoest, griepachtige toestanden. Wie maakt er nu nog vliersiroop? De meeste huisvrouwen zouden niet eens weten hoe je...

Lees meer

De tien geboden tegen hartinfarct

Een op vier patiënten wordt vroeg of laat getroffen door een hartinfarct. Daarbij hebben we nog niet de problemen met de bloedsomloop gerekend. Het is een van de voornaamste oorzaken van sterfgevallen in de geïndustrialiseerde wereld. Dat betekent dat onze levensstijl...

Lees meer

Slank worden met de natuurmethode

Wie zou geen half fortuin geven om het gewicht van zijn mooiste jeugdjaren terug te krijgen? Geen gemakkelijk onderwerp, want daar verdienen kwakzalvers fortuinen aan, krijgen dokters grijs haar van en patiënten depressies. De vraag die eerst moet beantwoord worden...

Lees meer