SOLIDAGO: natuurlijke heelmeester voor je nieren

De coronacrisis heeft er voor gezorgd dat heel veel mensen minder bewegen. Sommigen doen het dan weer omgekeerd en hebben de natuur en de kracht van ontspanning en beweging herontdekt. Maar het van thuis uit werken, de beperkte bewegingsvrijheid, de lockdown heeft er ook voor gezorgd dat velen minder actief zijn. Dat vergroot de kans op vochtophoping en daar hebben o.m. de nieren mee te maken. Gelukkig is daar een goed kruid tegen gewassen: Solidago oftewel Guldenroede.

Guldenroede of Solidago virgaurea is een stevige doorlevende plant die tot één meter hoog groeit. Ze wordt vaak ook gekweekt in tuinen en is met zijn goudgele bloemen prachtig om zien. Maar het is ook een bijzonder geneeskrachtige plant die uitstekende resultaten geeft bij problemen met de nieren en de urinewegen.

In de regel gebruikt men voor het bereiden van extract uit verse planten graag kruiden, die op verschillende hoogte zijn gegroeid.

De nieren hebben een belangrijke zuiverende functie in het lichaam. Daarom is het van belang ze goed te verzorgen en ze af en toe wat te ondersteunen. Dat kan best met Solidago oftewel Guldenroedekruid.

De bloei houdt lang aan: van juli tot begin december. De goudgele bloempjes staan met 10 tot 20 samen in hoofdjes die een pluim vormen. De gewone vermeerdering is door stekken van klimmende delen van de planten. Voor de tuin is het scheuren van de planten de geschiktste werkwijze. Het zaad is zelden kiemkrachtig. Men kan ook de uitlopers gebruiken, de methode van de plantenkwekerijen.

Solidago of guldenroede vind je haast in heel Europa. Men noemt het ook heidens wondkruid. Het is uitstekend voor de nieren en bevat etherische oliën.

Ook bij huidziekten en diabetes

Guldenroede en ook guldenroedethee is het betrouwbaarste urinedrijvende middel en het stimuleert de nierwerking. Op die manier worden stofwisselingsslakken en stoffen die urinezuur bevatten uit het lichaam verwijderd. Solidago of guldenroede is daarom ook een goede ondersteuning bij psoriasis. Als iemand last heeft van een te hoge zweetafscheiding aan handen, voeten, of oksels, kan men de nierwerking stimuleren met Solidago.

De nieren kunnen best een steuntje van Solidago gebruiken in geval van:

  • huidziekte, vooral droge, schilferachtige uitslag.
  • artritis, eczeem, maagzweer, jicht, niersteenkolieken.
  • diabetes en witte vloed.

De Engelse kruidenkundige John Gerard wist 400 jaar geleden al hoe doeltreffend Guldenroede op de nieren en de blaas inwerkt. Hoe effectief Guldenroede ook is, toch werkt dit plantaardige middel met zachtheid: het veroorzaakt geen nevenverschijnselen en is zelfs antiallergisch.

Goed om weten is dat Guldenroede bovendien een uitstekende remedie is bij psychische druk en gestoord gemoedsleven b.v. ten gevolgde van zorgen, ontgoochelingen, of overbelasting. Solidago is echt een vriend van de mens, een kruid om op te vertrouwen: Ideaal is een kuur van drie weken met Solidago.

Vriend van de nieren

Wie een nierkwaal heeft die reeds chronisch is geworden, zou de hoop op herstel niet moeten opgeven. De situatie kan verbeteren, wanneer men zich verstandig aan volgend advies houdt.

  • Om te beginnen minder zout gebruiken.
  • Driemaal per dag 20 tot 30 druppels Solidago (uit verse planten) innemen.
  • Het nierdieet moet helemaal zonder prikkelende stoffen zijn en wees voorzichtig met eiwitten.
  • In elk geval roken compleet achterwege laten.
  • Ook dient alcohol en alles wat uit geraffineerde suiker is gemaakt, te worden vermeden. Het gaat er om van nadelige dingen af te komen, terwijl men moet wennen aan goede gewoonten.

Wie vast besloten is niet op te geven, zal beslist succes boeken.

In de natuurgeneeskundige praktijk zijn er verbazende resultaten geboekt met Solidago.

Zelfs als de arts of specialist de kwestie somber inzien, blijft het nog mogelijk dat Solidago erin slaagt zelfs een nier, die ernstig bedreigd is, opnieuw te doen opfleuren.

Ook voor gezonde mensen is het aan te raden op zijn minst eens per jaar een kuur van 3 tot 4 weken met Solidago te volgen. Dit is zeer eenvoudig: men dient elke morgen slechts 10 tot 20 druppels Solidago-extract met wat water in te nemen.

Ondanks de flinke werking is Solidago helemaal ongevaarlijk, zodat men zelfs een klein kind zonder enig bezwaar een passende dosis kan geven: 2 tot 3 druppels zijn beslist voldoende.

Thee van Solidago is bovendien niet enkel goed voor de nieren, het werkt ook cholesterolverlagend. Dubbel voordeel, uit één kruid!

Wie op de moeite kijkt om verse kruiden te verzamelen, of tinctuur te maken van gedroogde planten, kan best een goed preparaat gebruiken om de nieren een zetje te geven.

Een tip: Orthoren van Fytobell. Dit middel bevat allerlei kruiden die gunstig zijn voor de plas en de nieren: Solidago, Orthosiphon, Betula, Equisitum, Fucus, Juniperus enz… kortom ideaal voor de gezondheid van de nieren.

Je vindt Orthoren van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2899-946.

Of je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.

Je nieren zullen je dankbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe vetter de vis, hoe gezonder

Het is beter gesteld met de kwaliteit van het water van onze rivieren en meren en dat is maar goed ook. Want er zijn heel wat mensen die van lijnvissen hun hobby hebben gemaakt en dus genieten van de “vangst van hun leven”. Hoe vetter de vis, des te meer Omega-3...

Lees meer

Hartinfarct door lawaai

Stel je even voor dat onze overgrootvaders zouden terugkeren in de maatschappij van vandaag. Ze zouden hun ogen niet geloven, maar vooral ook hun oren niet. Want lawaai is overal aanwezig: op straat, op kantoor, tijdens de ontspanning in de disco, op vakantie, in de...

Lees meer

Vrouwen hebben meer last van galstenen dan mannen

Zowel lente als herfst zijn twee seizoenen waarbij sommige organen wat last kunnen veroorzaken. Lever en gal luisteren meer dan andere organen naar de wisseling van de seizoenen. Het zenuwstelsel mengt er zich trouwens ook in: parasympatisch en sympathisch...

Lees meer

Zo kun je scoliose voorkomen en rugpijn verminderen

Scoliose is een veel voorkomend probleem. Het kan op elke leeftijd beginnen of waargenomen worden en betreft een scheefstand van de ruggengraat. In de plaats van dat de ruggengraat kaarsrecht zou zijn, heeft die een zigzag of S-vorm. Dat kan beginnen van in de jeugd...

Lees meer