jan 10, 2024 | Alle tips, Gezondheid | 0 Reacties

Hoe je cholesterol op natuurlijke wijze beheersen?

Wees hartelijk voor je hart. Het kan niet genoeg onderstreept worden. En toch verwaarlozen de meeste mensen de tikker, ondanks het feit dat hun leven ervan afhangt. Vooral de bloedsomloop moet worden verzorgd. Dat betekent dat alles in het werk moet worden gesteld om de bloedvaten vrij te houden, te zorgen voor een perfecte doorstroming, niet gehinderd door trombussen.

Hartproblemen kunnen worden voorkomen door gezonde voeding, beweging en de juiste keuzes.

Dat kan op een heel eenvoudige manier, ondanks het feit dat hartinfarct en beroerte, oftewel cardiovasculaire aandoeningen nog altijd op de eerste plaats staan als doodsoorzaak in het wel doorvoede westen. Daarmee is dan ook de toon gezet.

En eigenlijk is dat niet zo moeilijk, maar een beslissing nemen om eraan te beginnen is lastiger dan een genomen beslissing vol te houden.

Het begint natuurlijk met informatie, nadien motivatie en daarna de uitvoering en volhouden.

Want hartproblemen kunnen worden voorkomen dankzij een gezonde voeding en beweging. Dat wil zeggen een dieet waarbij veel vitamines A, C en E (de zogenaamde antioxidanten) uit het voedsel (groenten en fruit) kunnen worden gehaald.

Zo valt het aan te bevelen de voedingsgewoonten van de Japanners of van de volkeren rond de Middellandse Zee over te nemen. In die landen is het gebruikelijk vette zeevis, olijfolie, knoflook of producten op basis van soja te eten. Van deze eetwaren is bekend dat ze vetzuren bevatten die gunstig voor het hart en de bloedvaten zijn en dat ze het cholesterolgehalte effectiever naar beneden halen dan het slikken van speciaal daarvoor bestemde medicijnen. Die zijn trouwens ook niet zonder gevaar, want van statines is het bekend dat ze op termijn vroegtijdige dementie kunnen veroorzaken.

Er is lange tijd discussie geweest en meningsverschillen of er nu wel cholesterol in de voeding mocht zitten. Toen was men nog van oordeel dat bijvoorbeeld eieren konden bijdragen tot hart- en vaatziekten. Nu blijkt dat een volkomen misvatting te zijn geweest. Integendeel, eieren zijn gezond, bevatten luteïne en zijn dus erg belangrijk voor de gezondheid van de ogen.

Trouwens het is de lever zelf die cholesterol aanmaakt en slechts tien percent wordt door de voeding aangebracht. Het lichaam heeft cholesterol nodig om hormonen aan te maken.

Wat is dan het beste?

 • Rook absoluut niet, want dat verlaagt de goede cholesterol: de HDL.
 • Drink bij voorkeur veel water en geen alcohol.
 • Vermijd absoluut bewerkt voedsel en geraffineerde suikers.
 • Vermijd transvet.
 • Gebruik olijfolie in dressings en om mayonaise te maken.
 • Kook en bak met kokosvet.
 • Beweeg elke dag.
 • Vermijd stress.
 • Slaap voldoende.
 • Eet voldoende vezels in fruit, groenten en rauwkost en volkoren.
 • Gebruik gegiste rode rijst, knoflook als antioxidant.

Een tip:

Cholefort van Fytobell om de cholesterol op een natuurlijke wijze te beheersen.

Je vindt Cholefort van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2963-684.

Of je kunt Cholefort van Fytobell ook online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Je hart zal kloppen van vreugde.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hou jonge kinderen van het scherm weg!

Jaren geleden werd ervoor gewaarschuwd niet te lang met de GSM te bellen. Dat bellen gebeurt nu veelal via afstandsluidsprekers, of met oortjes, zodat de iPhone of smartphone, vroeger GSM genoemd, niet tegen het hoofd moet worden gehouden. Een verkoper waarschuwde ons...

Lees meer