Zo maak je een onweerstaanbaar roereitje

Zeg nu eens eerlijk. Wat is er zaliger dan een eitje ’s morgens bij het ontbijt met warme broodjes, een snuifje zout erop, een kopje heerlijke espresso erbij. Lieve deugd, dat is de hemel op aarde.

En dat is het zeker; nu vaststaat dat eieren gezond zijn, dat je die dagelijks mag eten, dat vroeger daaromtrent onzinnige dingen verteld werden, dat het de cholesterol niet verhoogt, dat er wel degelijk belangrijke stoffen in zitten zoals lecithine, dat die van grote waarde zijn voor het bewaren van de gezondheid van de ogen en dat een ei zich bovendien leent tot vele bereidingen, waarvan het ochtendeitje, de ochtendomelet of het roereitje van hemelse smaak zijn.

En van die verschillende soorten, wat heeft het meeste succes denk je? Als je een eerlijk antwoord zou krijgen op de vraag wat de meeste mensen graag eten, dan zal bij de overgrote meerderheid een omelet of roereieren zijn.

Als je een roerei luchtiger en nog lekkerder wil maken dan kan dat met een simpel trucje: bruiswater.

Nu voorzichtigheid ten opzichte van het cholesterolgehalte niet meer van toepassing is, zullen de meeste mensen wel dagelijks een eitje lusten en daar is niks mis mee.

Lekker, gemakkelijk om klaar te maken, voedzaam en goedkoop: wat wil je nog meer verlangen van voedsel. Er zijn natuurlijk eieren en… lekkere eieren. Het verschil zit hem in de bereidingswijze. Zo kan de ene huisvrouw ongelooflijke roereieren klaar maken, terwijl die bij de buurvrouw toch nog een tikkeltje anders zijn.

Voortaan zal – na het lezen van onze truc – de hele wereld in staat zijn lekkere, luchtige roereieren te maken.

Wat moet je doen? Wil je superlekkere, luchtige en onweerstaanbare roereieren klaar maken, dan moet je voortaan per ei één eetlepel mineraalwater in het ei inroeren. Daardoor zal het roerei veel en veel luchtiger zijn.

Je bent niet meer van tafel weg te slaan en je kan niet meer zonder roerei bij het ontbijt. Als dat er niet meer is, zal je het ervaren als een versterving en dus waarom zou je je niet geregeld een lekker, luchtig roereitje klaar maken.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer