Zo maak je een onweerstaanbaar roereitje

Zeg nu eens eerlijk. Wat is er zaliger dan een eitje ’s morgens bij het ontbijt met warme broodjes, een snuifje zout erop, een kopje heerlijke espresso erbij. Lieve deugd, dat is de hemel op aarde.

En dat is het zeker; nu vaststaat dat eieren gezond zijn, dat je die dagelijks mag eten, dat vroeger daaromtrent onzinnige dingen verteld werden, dat het de cholesterol niet verhoogt, dat er wel degelijk belangrijke stoffen in zitten zoals lecithine, dat die van grote waarde zijn voor het bewaren van de gezondheid van de ogen en dat een ei zich bovendien leent tot vele bereidingen, waarvan het ochtendeitje, de ochtendomelet of het roereitje van hemelse smaak zijn.

En van die verschillende soorten, wat heeft het meeste succes denk je? Als je een eerlijk antwoord zou krijgen op de vraag wat de meeste mensen graag eten, dan zal bij de overgrote meerderheid een omelet of roereieren zijn.

Als je een roerei luchtiger en nog lekkerder wil maken dan kan dat met een simpel trucje: bruiswater.

Nu voorzichtigheid ten opzichte van het cholesterolgehalte niet meer van toepassing is, zullen de meeste mensen wel dagelijks een eitje lusten en daar is niks mis mee.

Lekker, gemakkelijk om klaar te maken, voedzaam en goedkoop: wat wil je nog meer verlangen van voedsel. Er zijn natuurlijk eieren en… lekkere eieren. Het verschil zit hem in de bereidingswijze. Zo kan de ene huisvrouw ongelooflijke roereieren klaar maken, terwijl die bij de buurvrouw toch nog een tikkeltje anders zijn.

Voortaan zal – na het lezen van onze truc – de hele wereld in staat zijn lekkere, luchtige roereieren te maken.

Wat moet je doen? Wil je superlekkere, luchtige en onweerstaanbare roereieren klaar maken, dan moet je voortaan per ei één eetlepel mineraalwater in het ei inroeren. Daardoor zal het roerei veel en veel luchtiger zijn.

Je bent niet meer van tafel weg te slaan en je kan niet meer zonder roerei bij het ontbijt. Als dat er niet meer is, zal je het ervaren als een versterving en dus waarom zou je je niet geregeld een lekker, luchtig roereitje klaar maken.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe lang kun je diepvriesproducten bewaren?

Vroeger kende men enkel inpekelen als een methode om voedsel langer te bewaren. Het waren alleen de rijkere kasteelheren die een vrieskelder hadden. Dat was een soort tumulus of heuvel bedekt met dikke lagen aarde waarin een gemetste kelder was ondergebracht waar in...

Lees meer

Hoe kun je gezond vermageren?

Talrijk zijn de patiënten die willen vermageren. Er zijn organisaties die er fortuinen aan verdienen, terwijl de resultaten eigenlijk volkomen afhangen van de inzet en vooral ook de kennis van de persoon zelf die wat minder gewicht op de weegschaal wil aflezen. Er is...

Lees meer

Kun je ook te gezond eten?

De Europese gemeenschap is ons een loer aan het draaien: steeds meer voedsel mag genetisch gemanipuleerd worden en men hoeft daarover de consument niet in te lichten. Op wiens maat en voordeel is dit “recept” dan wel geschreven? Je kunt ook te veel met gezond eten...

Lees meer

Chocolade: smullend hartziekten voorkomen

De discussie blijft duren en dat heeft de Nederlandse Dr. Gert Schuitemaker van de orthomoleculaire wetenschappen duidelijk gemaakt. Chocolade is een geweldig genotmiddel. Veel vrouwen vertonen vooral in de periode rond de menstruatie een onweerstaanbare drang om...

Lees meer

Prostaatkanker voorkomen: meer tomaten eten!

Wat borstkanker voor vrouwen betekent, geldt voor mannen: prostaatkanker. Vroegtijdige opsporing is daarbij van belang, maar je kunt ook invloed uitoefenen op de kans dat je prostaatkanker krijgt. Met andere woorden, door je leefstijl aan te passen, verkleint je...

Lees meer