jan 20, 2023 | Gezondheid | 0 Reacties

Grootste vijand van vrouwen: hun weegschaal

De meeste vrouwen hebben een negatief zelfbeeld. Dat komt omdat ze zich laten leiden door een idioot ideaalbeeld terwijl ze zich ook laten opjutten door vriendinnen en prietpraat van de omgeving. Veel vrouwen liegen ook over hun BMI, terwijl dat nochtans normaal is. Is het BMI onder de 25 wees dan gelukkig en geef jezelf wat complimentjes, want de andere vrouwen zijn jaloers en maken je enkel maar onzeker. Vergelijk je dus niet met schoonheidskoninginnen, want die hebben geen leven, volgen een onmogelijk streng dieet dat bovendien zeer ongezond is en slikken soms gevaarlijke vermageringsmiddelen.

Het wordt hoogtijd dat vrouwen in de maatschappij niet meer worden gediscrimineerd omwille van hun uiterlijk of gewicht.

De weegschaal is een raadgever, maar niet altijd een goede raadgever, het is namelijk niet zozeer het gewicht, maar wel je conditie die belangrijk is.

Vrouwen zijn dus niet altijd de beste maatjes met hun weegschaal, omdat het op den duur een obsessie wordt zich elke morgen te moeten wegen en met bange ogen te kijken of ze niet weer twee gram zwaarder zijn geworden.

Veel vrouwen liegen dan ook over hun gewicht en gaan liefst niet op de weegschaal staan als hun man in de buurt is. Sommigen liegen omdat hun gewicht te laag is en hun man of hun ouders zich zorgen zouden maken vanwege een mogelijke anorexia, terwijl anderen dan weer liegen omdat ze vinden dat hun gewicht te hoog is. Het is zelden goed.

Niet te verwonderen dat de weegschaal voor meer dan 60 percent, de grootste vijand is van de vrouw.

Het bekende Amerikaanse vrouwenblad “Ladies’ Home Journal” hield daarom een beauty-enquête onder zijn talrijke lezeressen. De resultaten van dat onderzoek zijn erg relevant.

Op de vraag: „Wat moet er veranderen aan de huidige houding inzake schoonheid?” antwoordde een overrompelende meerderheid van zeventig procent van de vrouwen dat er zo snel mogelijk een einde moet komen aan het slankheidsideaal en de tirannie van de weegschaal. De maatschappij mag vrouwen niet langer omwille van hun uiterlijk discrimineren en moet dringend accepteren dat vrouwen nu eenmaal in alle soorten en gewichten voorkomen.

Wat doe je eraan?

  • Laat je niet opjutten.
  • Eet gezond: veel groenten en fruit.
  • Vermijd junkfood en tussendoortjes.
  • Mijd geraffineerde kost.
  • Eet liever vis dan vlees.
  • Doe aan sport.
  • Kleed je hip.
  • Drink veel water.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde