sep 26, 2023 | Gezondheid | 0 Reacties

Hoe je cholesterol perfect beheersen?

In tegenstelling tot wat velen denken wordt cholesterol niet vooral aangebracht door de voeding. Het is het lichaam zelf die deze belangrijke stof grotendeels aanmaakt. Dat betekent ook dat cholesterol heel belangrijk is voor het lichaam: hormonen, hersenen, enz.

Je cholesterol kun je gemakkelijk in balans brengen met eenvoudige maatregelen en een uitstekend natuurlijk preparaat: Cholefort.

Toch is het verstandig de cholesterol in balans te houden. Je mag er wel niet te veel van hebben. Je kan zelf de cholesterol verlagen. Hoe?

  • Drink sinaasappelsap: Sinaasappelen bevatten hesperidine, een stof die de lever lijkt aan te zetten tot de aanmaak van extra HDL. Andere HDL-verhogers zijn: uien, thee, rode en groene groenten, lijnzaden en cacao.
  • Sport meer: Door ’s ochtends een half uur te sporten, ben je ’s avonds veel beter in staat om de vetten uit je avondeten te verteren. Lichamelijke inspanning stimuleert de aanmaak van het enzym lipoproteïne lipase, dat de triglyceriden die je opneemt uit voedsel omzet in HDL. Mannen die regelmatig lopen, hebben dan ook vaak tot op hoge leeftijd een perfect doorbloede hartspier.
  • Stop met roken: Een week nadat je bent gestopt met roken, zit er maar liefst 15% meer HDL in je bloed. Zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek van de Vanderbilt University in Nashville.
  • Eet meer noten: Noten en pinda’s zijn rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren, die je ook vindt in olijfolie. Deze vetzuren verlagen het LDL. Gebruik echter geen pindakaas waaraan geharde plantaardige vetten zijn toegevoegd. Transvetten zijn schadelijk!
  • Eet goede koolhydraten: Peulvruchten, volle granen, appels, zilvervliesrijst en volkoren pasta zijn bijzonder goed voor je cholesterolniveau.
  • Vermijd witbrood, witte rijst, koekjes en aardappelpuree.
  • Let op je gewicht: Overgewicht speelt een grote rol bij het ontstaan van hart- en vaatziekten. Het is dan ook belangrijk dat je afslankt tot je op een gezond gewicht zit. Met iedere kilo lichaamsvet die je verliest, stijgt je HDL (de goede cholesterol) met twee procent.
  • Drink liever koffie dan alcohol. Bovendien dragen de zogenaamde polyfenolen bij aan het voorkomen van problemen aan de bloedvaten.
  • Gebruik een prima voedingssupplement Cholefort van Fytobell.

Je vindt Cholefort van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2963-684.

Je kunt Cholefort van Fytobell ook online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Opgepast: ook na de week van de teek!

Stel dat na een telling vastgesteld wordt dat er op één vierkante kilometer honderdduizend mensen wonen. Dat lijkt gigantisch veel en onmogelijk en het zou trouwens leiden tot gevaarlijke toestanden. Want waar veel mensen op een beperkte oppervlakte wonen stijgt het...

Lees meer

Geen paniek: De truc tegen de hik

Je hebt het vast al meegemaakt: iemand krijgt tijden het eten een onbedaarlijke hik, waarbij telkens grote happen lucht worden ingeslikt. De goede raad van grootmoeder is nog altijd van kracht: drink een flinke slok koud water, of hou de adem in. Maar de hik wat is...

Lees meer