sep 26, 2023 | Gezondheid | 0 Reacties

Hoe je cholesterol perfect beheersen?

In tegenstelling tot wat velen denken wordt cholesterol niet vooral aangebracht door de voeding. Het is het lichaam zelf die deze belangrijke stof grotendeels aanmaakt. Dat betekent ook dat cholesterol heel belangrijk is voor het lichaam: hormonen, hersenen, enz.

Je cholesterol kun je gemakkelijk in balans brengen met eenvoudige maatregelen en een uitstekend natuurlijk preparaat: Cholefort.

Toch is het verstandig de cholesterol in balans te houden. Je mag er wel niet te veel van hebben. Je kan zelf de cholesterol verlagen. Hoe?

  • Drink sinaasappelsap: Sinaasappelen bevatten hesperidine, een stof die de lever lijkt aan te zetten tot de aanmaak van extra HDL. Andere HDL-verhogers zijn: uien, thee, rode en groene groenten, lijnzaden en cacao.
  • Sport meer: Door ’s ochtends een half uur te sporten, ben je ’s avonds veel beter in staat om de vetten uit je avondeten te verteren. Lichamelijke inspanning stimuleert de aanmaak van het enzym lipoproteïne lipase, dat de triglyceriden die je opneemt uit voedsel omzet in HDL. Mannen die regelmatig lopen, hebben dan ook vaak tot op hoge leeftijd een perfect doorbloede hartspier.
  • Stop met roken: Een week nadat je bent gestopt met roken, zit er maar liefst 15% meer HDL in je bloed. Zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek van de Vanderbilt University in Nashville.
  • Eet meer noten: Noten en pinda’s zijn rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren, die je ook vindt in olijfolie. Deze vetzuren verlagen het LDL. Gebruik echter geen pindakaas waaraan geharde plantaardige vetten zijn toegevoegd. Transvetten zijn schadelijk!
  • Eet goede koolhydraten: Peulvruchten, volle granen, appels, zilvervliesrijst en volkoren pasta zijn bijzonder goed voor je cholesterolniveau.
  • Vermijd witbrood, witte rijst, koekjes en aardappelpuree.
  • Let op je gewicht: Overgewicht speelt een grote rol bij het ontstaan van hart- en vaatziekten. Het is dan ook belangrijk dat je afslankt tot je op een gezond gewicht zit. Met iedere kilo lichaamsvet die je verliest, stijgt je HDL (de goede cholesterol) met twee procent.
  • Drink liever koffie dan alcohol. Bovendien dragen de zogenaamde polyfenolen bij aan het voorkomen van problemen aan de bloedvaten.
  • Gebruik een prima voedingssupplement Cholefort van Fytobell.

Je vindt Cholefort van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2963-684.

Je kunt Cholefort van Fytobell ook online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Veranderende moraal wakkert gonorroe weer aan

Terwijl de aandacht op het levensgevaarlijke aids wordt toegespitst, ontgaat het velen dat er nog andere geslachtsziekten zijn die eveneens toenemen. Gonorroe is één van de „klassieke” geslachtsziekten die alleen via geslachtsverkeer kunnen worden overgedragen. De...

Lees meer

Opgepast met vermageringsdiëten

Vermageringsdiëten zijn het populairst op internet, tenminste wat de zoekmachines als aantal vragen te verwerken krijgen. Ook veel dokters worden tegenwoordig overstelpt met de vraag naar inspuitingen die normaal voor diabetespatiënten bedoeld zijn, maar waarvan...

Lees meer

Verkeerd eten door negatief zelfbeeld

Eten doet men niet enkel omdat het moet om je te voeden, maar ook omdat het lekker is. Daardoor gaan veel mensen ook te veel eten en ze doen dat voor een deel om hun ongemakken, hun frustraties weg te werken, of liever weg te eten. Maar daardoor duiken dan weer nieuwe...

Lees meer

Steeds meer kankerziekten

Kanker neemt wereldwijd nog steeds toe. In het jaar 2000 zijn 5,3 miljoen mannen en 4,7 miljoen vrouwen het slachtoffer geworden van een kwaadaardige tumor, terwijl 6,2 miljoen mensen aan de kanker stierven. Tegenwoordig is dat aantal met nog eens vijftien percent...

Lees meer

Steeds meer depressieve mensen

We hebben inderdaad geen reden om uitbundig en vrolijk te zijn dezer dagen. Het is overal wat, zowel bij ons als over de grenzen. Hier zijn het de regeringen die problemen hebben en opleveren, of het is de stikstof die ons zorgen moet baren, of het is de dure...

Lees meer