jan 13, 2024 | Alle tips, Huishoudcoach | 0 Reacties

Zo verdrijf je onaangename kookluchtjes uit je huis

Iedereen houdt van lekkere geurtjes. Zelfs Cleopatra, farao van Egypte, de laatste van de Ptolemaeën de vriendin van Julius Caesar, stond ervoor bekend. Maar ook bij ons kun je de sfeer in je huis helemaal verbrodden doordat je bepaalde geurtjes niet kunt laten verdwijnen, niet door de ramen open te zetten, tocht te maken, of een spray te spuiten. En voor dat laatste moeten we waarschuwen, want sommige geur-neutraliserende sprays bevatten scheikundige producten die niet zo best voor de gezondheid kunnen zijn.

Tijdens en na het koken kunnen onaangename luchtjes de sfeer in je woning verbrodden. Daar is wel gemakkelijk iets aan te doen. Ook na het doorspoelen van het toilet zijn probiotische bacteriën van groot nut.

Hoe doe je dat dan als keukenluchtjes in je woning blijven rondzweven. Elke bezoeker valt het meteen op wat je gekookt en gegeten hebt, want de geur van uien, koolsoorten, vis, asperges, gebakken vlees enzoverder enzovoort.

Dat is natuurlijk wat anders dan als bezoekers of jijzelf in je woning de geur van verse bloemen, rozen, anjers, vanille, meiklokjes waarnemen.

Die kun je niet op commando in je woning tevoorschijn toveren. Maar wat wel kan, is een trucje toepassen om de vieze of onaangename geuren te maskeren, te overvleugelen zodat ze niet meer waarneembaar zijn.

Hoe doe je dat?

Er is een heel eenvoudig middel dat elke huisvrouw, of keukenprinses of keukenprins in de “schapraai” of voorraadkast heeft staan: azijn.

Kook gewoon wat keukenazijn in een pannetje. En na een paar minuten is de onaangename geur weg. Je kunt er ook wat kaneel of koffiedrab op een pannetje roosteren, dat heeft ook een leuk en lekker effect.

In elk geval zal de azijn de onaangename lucht wegnemen. Verkies je toch een accentje te leggen dan is koffie, kaneel of zelfs appelschillen verhitten de oplossing om een lekkere geur tevoorschijn te toveren.

Ook toiletgeuren

En tegen lastige geuren van badkamer of toilet kun je een probiotische spray hanteren, dan ben je veilig tegen bacteriën.

Een tip: Tegen vervuilende stoffen door lucht, industrie, mini-partikels, dierenharen, na doorspoelen van toilet enzovoorts is een goed probioticum interessant. Denk daarom aan de probiotische spray van Freemed.

Je vindt de probiotische spray van Freemed via www.fytobell.be of via www.boverte.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hou jonge kinderen van het scherm weg!

Jaren geleden werd ervoor gewaarschuwd niet te lang met de GSM te bellen. Dat bellen gebeurt nu veelal via afstandsluidsprekers, of met oortjes, zodat de iPhone of smartphone, vroeger GSM genoemd, niet tegen het hoofd moet worden gehouden. Een verkoper waarschuwde ons...

Lees meer