Geen angst voor het coronavirus, want je kan je beslist beschermen

Een virus laat zich niet tegen houden door een grens op de wegenkaart, evenmin als een taalgrens. Van China naar Italië en vandaar naar Tenerife, hoe doe je dat? Wel, vraag het aan een virus. Dat is wat er momenteel gebeurt. De media springen erop, het is het belangrijkste nieuws van de dag, van de week, van de maand. Gevolg: een beetje paniekerig hamsteren en mondmaskertjes kopen. Maar dat heeft weinig zin. Onze minister van Volksgezondheid beweert dat het virus ook hier zal opduiken, maar… dat we voorbereid zijn. We vragen ons af hoe. Hoe kun je nu in ’s hemelsnaam voorbereid zijn op iets wat je niet kent.

Wat kennen we nu al: dat het virus lijkt op dat van griep. Dat het snel gemuteerd is en dat er nog geen vaccin is. Dat het afkomstig is uit China waar het voor het eerst op een markt waar wilde dieren werden geslacht in weinig hygiënische omstandigheden is opgedoken bij mensen die erdoor besmet werden. Dat er ook al eerder sprake was van het virus, zelfs al in vorige eeuw en dat er toen al voor gewaarschuwd werd.

Het coronavirus is eigenlijk niet erger dan een gewoon griepvirus, maar wel besmettelijker. Maar daar kan je je beslist tegen wapenen. Geen paniek dus: want je kan je best beschermen.

Nog een vaststelling: er zijn al een paar duizend doden en tientallen duizenden mensen besmet, maar wat betekent dit op wereldschaal? Trouwens niet iedereen die besmet wordt sterft aan het virus, integendeel die bouwt immuniteit op.

Wat is nog een vaststelling: dat mensen met een mindere immuniteit meer gevaar lopen besmet te worden en dat mensen met een erg slechte immuniteit meer kans hebben er aan te bezwijken.

Nog merkwaardig: mannen van middelbare leeftijd lopen meer kans op besmetting dan vrouwen. De gemiddelde leeftijd is 55 jaar.

En wat moet je dan doen? Met een mondmaskertje buiten lopen zoals de Chinezen en de Japanners? Dat heeft weinig zin volgens prof. Van Rast, de bekende viroloog uit Leuven. Trouwens het virus wordt niet zozeer door spreken overgebracht, kan wel door niezen en hoesten, maar vooral via de handen worden doorgegeven.

En wat is dan de beste raad om besmettingen te voorkomen: was je handen, was nog eens je handen en nog eens. Je moet minstens vijftig seconden je handen onder stromend water houden. Gebruik een natuurlijke zeep en was ook tussen de vingers en de nagels, zelfs de nagelriem en onder de nagels.

Als je dat doet is de kans klein dat je besmet wordt. En natuurlijk moet je het gevaar niet opzoeken: vermijd reizen naar China en Italië.

Wat kan je nog meer?

Zorg voor een goede immuniteit en die begint met een hoge inname van vitamine C.

Dat doen ze tegenwoordig ook in China waar ze het experiment van Linus Pauling (tweevoudig Nobelprijswinnaar) hebben toegepast: megadoses vitamine C intraveneus. Met een gunstig resultaat trouwens. Dat kan je niet bij jezelf uiteraard, maar je kan er wel voor zorgen dat je niveau van vitamine C maximaal is. In deze periode wordt door natuurartsen aangeraden om minstens vijf gram vitamine C per dag te nemen. Wat hoort daar nog bij: zink, bètaglucaan, Cats klauw.

En vergeet vooral niet dat een goede immuniteit gebaseerd is op gezonde darmflora. Dus een sterke weerstand wordt opgebouwd in de darmen door goede bacteriën. Eet dus gezond: geen alcohol, geen suiker (echt niet, want dat brengt gisting mee in de darmen), geen tabak, geen fast food. Maar wel: fruit, groenten, verse producten en volkorenproducten. Loop buiten, ga elke dag wandelen en zorg voor voldoende slaap. Dat is erg belangrijk. Een saunaatje af en toe kan zeker geen kwaad.

En een tip: Echinacea4Max capsules (in de apotheek met cnk-bestelcode 3139-581) bevat alle bovenvermelde ingrediënten: Echinacea, Cats Claw, vitamine C en zink. Denk daarnaast ook aan Digesbiose probiotica van fytobell (in de apotheek met cnk-bestelcode 1752-278) vanwege de goede darmbacteriën. Die vind je trouwens ook in echte natuuryoghurt en zuurkool.

Wrijf ook na contact met anderen de handen na het wassen in met Travelbac handgel (in de apotheek met cnk-bestelcode 3311-917).  Dit is een handgel gebaseerd op natuurlijke probiotica.

Online te bestellen gaat snel en veilig via www.boverte.com

Zo hou je met de meeste kans op succes het coronavirus buiten.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hoe je snotvalling sneller genezen?

Het moment is aangebroken om dozen wegwerpzakdoekjes aan te schaffen. De rekken in de supermarkt waar deze bekende “familiedozen” uitgestald staan, worden langzamerhand leger. Eigenlijk niet zo langzaam, maar zienderogen. Dat wil wat zeggen: meer verkoudheden en...

Lees meer

Hop en zaagpalm beschermen je prostaat

Niemand ziet ze graag komen: de leeftijd. Niemand ziet het graag gebeuren: de ongemakken die ermee gepaard gaan. We willen het wel, maar we hebben hier nog het eeuwige leven niet, met alle gevolgen vandien. Vrouwen zijn bang van veroudering omwille van de menopauze,...

Lees meer

Hoe verklein je de kans op kanker?

Sommigen zijn zelfs beschroomd om de naam van de ziekte voluit te noemen en dus beschrijven ze het als de ziekte met de letter “K”. Kanker is inderdaad een probleem dat veel mensen treft. Het staat nog altijd op nummer twee van de lijst met dodelijkste ziekten in...

Lees meer

Roken maakt jongeren impotent

Het rijtje met de negatieve gevolgen van roken wordt elke dag langer. Van miskraam, tot osteoporose en slechte tanden bij de nakomelingen van rokende moeders. Desondanks worden waarschuwingen in de wind geslagen, vooral door jonge mensen, zelfs kinderen. Het slaat...

Lees meer

De wondere kracht van probiotica

Voor gezond zenuwstelsel, brein, longen, spijsvertering, slaap, bloedvaten en immuniteit Zonder bacteriën geen leven. Misschien klinkt het vreemd, maar hoe maak je anders brood, kaas, wijn, en compost voor een vruchtbare bodem? Er zijn natuurlijk bacteriën die ons...

Lees meer