jun 24, 2019 | Actueel | 0 Reacties

Honderd worden is doodeenvoudig

Waar is de tijd toen kranten nog uitgebreid aandacht besteedden aan mannen of vrouwen die een volle eeuw oud waren geworden en daarom honderd kaarsjes mochten uitblazen? Die tijd schijnt voorgoed tot het verleden te behoren want vandaag de dag zijn honderdjarigen niet langer zeldzame uitzonderingen. Tegenwoordig lijkt het er hoe langer hoe meer op dat zowat iedereen moeiteloos honderd jaar kan worden.

De eeuwelingen van nu schijnen enorm goed bestand te zijn tegen stress, volgen zelden een dieet, blijven meestal aan het werk en leiden een actief seksueel leven.

Kijk bij voorbeeld naar de Verenigde Staten van Amerika. In 1960 telde dat land slechts drieduizend honderdjarigen; nu zijn er dat al zestigduizend! En wetenschappers zijn ervan overtuigd dat tegen het jaar 2.050 maar liefst tweeënhalf tot vijf miljoen Amerikanen honderd jaar of ouder zullen zijn.

Dr. Thomas Perls, ouderdomsspecialist van de universiteit van Harvard en directeur van de New Englands Centenarian Study, heeft tot zijn grote genoegen vastgesteld dat een de meeste van de huidige honderdjarigen veel gezonder zijn dan hun twintig jaar jongere soortgenoten. De eeuwelingen van nu schijnen enorm goed bestand te zijn tegen stress, volgen zelden een dieet, blijven meestal aan het werk en leiden een actief seksueel leven. „Ze blijven gewoon verder leven en werken zoals ze dat hun hele leven al hebben gedaan,” aldus de dokter, „en ik denk dat dit het geheim van hun gelukkige oude dag is.”

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Grijpt de winter je naar de keel?

Weersvoorspellingen zijn tegenwoordig een beetje koffiedik kijken. Terwijl de weersvoorspeller op het nieuws verkondigde dat het droog bleef, was het hier aan het sneeuwen. Poedersneeuw weliswaar, maar je kunt er niet vanuit gaan dat het een exacte wetenschap is. Het...

Lees meer