Waarom is het beter je GSM uit de slaapkamer te verwijderen?

Jullie kennen ongetwijfeld het verhaal: elektromagnetische straling los van de natuurlijke achtergrondstraling kan je ziek maken. We weten er lang niet alles van, maar magnetisme is een eigenschap van de aarde. Daarop is de werking het kompas gebaseerd, omdat het steeds naar het magnetische noorden wijst. Dat magnetische noorden is wel geen constante en wijkt elk jaar een beetje af. In onze gebieden is dat nu al bijna drie graden west, ten opzichte van dertig jaar geleden. In de scheepvaart wordt dat de afwijking of miswijzing genoemd. Dat is belangrijk om berekeningen op zee te maken en de juiste koers uit te zetten.

Te veel elektrische apparaten zoals tv, GSM, computer in de slaapkamer kan de patiënt ziek maken door elektrosmog. We weten nog lang niet alles.

Maar magnetisme kan meer dan dat. Ook daaromtrent zijn nog veel raadsels, zoals het antwoord op de vraag of duiven gebruik maken van het aardmagnetisme om hun weg naar het duivenhok, of hun thuis, terug te vinden. Daarover zijn heel grote, geleerde en militaire studies opgezet, maar nog steeds kent men het antwoord niet.

Zo is er meer waarop men het antwoord niet kent en hoewel heel wat wetenschappers beweren dat er geen plan bestaat over hoe en door wie de aarde ontworpen is, toch blijven ze zichzelf tegenspreken en het antwoord schuldig: hoe komt het dat zwaluwen hun oud nest terugvinden, nadat ze duizenden kilometers hebben afgelegd tijdens de trek. Hoe komt het dat de monarchvlinder, het freelste diertje ter wereld, 80.000 km per jaar aflegt, heen en terug om op dezelfde plaats terug te belanden. Hoe komt het dat de zeeschildpad anderhalve keer de wereld rondzwemt om dan uiteindelijk weer op het strand terecht te komen waar ze op de wereld kwam. Een wonder… misschien kent zij het geheim. 

Magnetisme?

Men weet er nog lang niet alles over, ook niet of magnetisme nu al dan niet gevaarlijk kan zijn. Zo zijn er de jongste tijd heel wat proesten geweest tegen de aanleg van een hoogspanningslijn, precies vanwege het potentiële gevaar van de magnetische straling door de supervoltages.

Wat wel een feit is: sommige mensen slapen niet goed als er magnetische velden in de buurt van de slaapkamer zijn. Collega’s berichten dat ze beter konden slapen nadat ze hun computer en GSM uit de slaapkamer verwijderd hadden.

Sommigen voelen zich niet lekker, zonder dat echt een ziekte, een afwijking, een probleem kan worden gevonden. ze voelen zich moe, missen pit, krijgen kleine ongemakjes en probleempjes die blijven aanslepen: zelfs zweertjes, abcessen. Geen oorzaak… tot men het besluit neemt alle elektrosmog uit de slaapkamer te weren.

Veel kinderen worden ook moe en slap, hebben concentratieproblemen als gevolg van het veelvoud van elektromagnetische velden die tegenwoordig alomtegenwoordig zijn, tot in de slaapkamer toe. Als bij deze patiënten de televisie, video, computer, elektrische wekker, GSM, lamp op het nachtkastje, verwijderd worden en in een andere kamer worden gebracht, dan ziet men deze patiënten vaak snel weer opknappen. Wie op een waterbed slaapt dat constant met het stroomnet verbonden is en zich daarbij niet lekker voelt, moet maar eens proberen weer op een ouderwets bed te slapen zonder synthetische materialen, gewoon met katoenen lakens en wollen dekens.

’s Avonds een douche nemen helpt ook om de statische stroom af te leiden. Een synthetisch tapijt in de slaapkamer is al evenmin aan te bevelen, niet enkel omdat het stof aantrekt, maar vooral om het statisch elektrisch geladen kan worden. We worden overal geconfronteerd met elektromagnetische velden die een invloed hebben op de gezondheid. Vooral gevoelige personen kunnen maar beter eens proberen of het niet helpt, vooraleer langdurige en dure behandelingen worden geprobeerd.

Hoofdpijn, slapeloosheid, concentratiestoringen, lusteloosheid en futloosheid kunnen het gevolg zijn van elektrosmog. Als regel geldt dat sterke stroombronnen zoals een tv minstens 2 meter van een persoon verwijderd moeten zijn en de slaapkamer kan maar best helemaal storingvrij zijn. Slapen met de GSM op het nachtkastje naast het hoofd is dus geen goede zaak.

Want de lichaamscellen hebben ook een polariteit: een noordpool en een zuidpool. Sterke magnetische velden zouden in staat zijn dat te verstoren, met ziekte tot gevolg. De duiven weten het misschien, maar ze kunnen het ons niet vertellen. Maar als je beter slaapt in een stralingsvrije kamer, waarom zou je het dan niet doen?

En een tip om toch beter te slapen op basis van een Escholtzia in een natuurlijk preparaat: Escholcin van Fytobell.

Je vindt Escholcin van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2899-912.

Of je kunt Escholcin ook online bestellen via www.fytobell.be of www.boverte.com.

Welterusten!

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde

Hou jonge kinderen van het scherm weg!

Jaren geleden werd ervoor gewaarschuwd niet te lang met de GSM te bellen. Dat bellen gebeurt nu veelal via afstandsluidsprekers, of met oortjes, zodat de iPhone of smartphone, vroeger GSM genoemd, niet tegen het hoofd moet worden gehouden. Een verkoper waarschuwde ons...

Lees meer